Γιορτάζοντας Απόκριες στην Ευρώπη

Ημέρα Αγίων Αγίων, Μεσαιωνικός Παγανισμός και Περισσότερα

Αν νομίζετε ότι το Halloween είναι μια αμερικανική γιορτή, θα κάνατε λάθος. Οι Ευρωπαίοι γιορτάζουν σίγουρα το Απόκριες. Στην πραγματικότητα, αν σκάβετε αρκετά μακριά μέσα από τα χρονικά της παγανιστικής ιστορίας, θα φαινόταν ότι το όλο θέμα της Απόκρισης φαίνεται να έχει τις ρίζες της στον Παλαιό Κόσμο. Τα αποτελέσματα του συνδυασμού της αρχαίας ρωμαϊκής Feralia, που μνημονεύει το πέρασμα των νεκρών, με την Celtic Samhain, το κάνουν να μοιάζει με το Halloween, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, θα μπορούσε να μετακινηθεί από την Ευρώπη στις ΗΠΑ με ιρλανδούς μετανάστες.

Η ιστορία του Απόκριες

Η Απόκριση δεν έλαβε τη σημερινή της μορφή έως ότου η Παναγία Γρηγόριος ΙV κήρυξε την Ημέρα των Αγίων την αντικατάσταση του παραδοσιακού παγανιστικού φεστιβάλ. Όταν η επιρροή του Χριστιανισμού εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα, οι νεότερες αγιογραφικές διακοπές συνδυάστηκαν με τις καθιερωμένες τελετουργικές τελετές της Κελτικής. Κατά τη διάρκεια αυτής της πολιτιστικής μετάβασης, η νύχτα πριν από την Ημέρα των Αγίων ήταν Ημέρα των Αγίων και οι άνθρωποι πήγαν από πόρτα σε πόρτα ζητώντας φαγητό (ή "κέικ ψυχής") για να ταΐσουν τους φτωχούς.

Το φεστιβάλ μετασχηματίστηκε περαιτέρω όταν οι άποικοι στην Αμερική μπήκαν σε εορτασμούς εορτασμού εορτασμού της εβραϊκής αυτοκρατορίας που περιελάμβαναν ιστορίες για τους νεκρούς και την κακοποίηση όλων των ειδών. Αυτές οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν περαιτέρω ως μέρος των διακοπών όταν όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι μετανάστες ήρθαν στο Νέο Κόσμο φέρνοντας μαζί τους την παράδοση της Ευρώπης.

Απόκριες εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη

Αν και το Halloween δεν γιορτάζεται τόσο πλούσια όσο είναι στις ΗΠΑ, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν το δικό τους μοναδικό τρόπο για να σηματοδοτήσουν τις πιο αστείες διακοπές.

Ακολουθούν μερικές τοπικές γιορτές στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε εάν βρεθείτε στην Ευρώπη στις 31 Οκτωβρίου:

Αγγλία

Σκωτία

Γαλλία

Ιταλία

Τρανσυλβανία