Το Coquí: Μικρό, Μουσικό Μασκότ του Πουέρτο Ρίκο

Εάν έχετε πάει ποτέ στο Πουέρτο Ρίκο και βγήκατε στο τροπικό δάσος ή οπουδήποτε πέρα ​​από την αστική εξάπλωση της πόλης, σύντομα θα στεγαστείτε από την ανεπίσημη μασκότ του Πουέρτο Ρίκο. Δεν θα μπορείτε να δείτε την πηγή αυτής της μελωδίας, αλλά μπορείτε σίγουρα να την ακούσετε: μια ορχήστρα δύο σημείων η οποία ακούγεται έτσι: Co-qui.

Και έτσι πήρε το όνομά του ένα μικροσκοπικό είδος βάτραχος δέντρου που είναι ενδημικό στο Πουέρτο Ρίκο. Ο coquí είναι, για μένα τουλάχιστον, ένα από τα φυσικά θαύματα του Πουέρτο Ρίκο .

Αυτό το ενδημικό είδος ζει στα δάση του νησιού (παρόλο που έχει εισαχθεί στις ΗΠΑ και άλλα νησιά) και είναι πραγματικά μικροσκοπικό: φτάνει 1 με 2 ίντσες σε μήκος και ζυγίζει μεταξύ 2 και 4 ουγγιές. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό τους καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους βατράχους στο Πουέρτο Ρίκο. Και κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο ήχος που παράγουν είναι τόσο δυνατός! Η κλήση του coquí είναι ξεκάθαρη, ψηλή και αδιαμφισβήτητη. Και αν πάτε ποτέ να περάσετε μια νύχτα ή δύο στο El Yunque , θα ακούσετε το τραγούδι τους όλη τη νύχτα χωρίς διακοπή. Αυτή η συμφωνία θα σας οδηγήσει ή θα σας κάνει να κοιμηθείτε.

Αυτά τα μικρά παιδιά δεν είναι απλώς εκπληκτικά λόγω της μουσικής τους. Ο coquí (επιστημονική ονομασία Eleutherodactylus coqui, που σημαίνει "ελεύθερα δάχτυλα των ποδιών") ) είναι διαφορετική από πολλούς βατράχους στο ότι δεν έχει πόδια ιστού. Αντίθετα, τα δάχτυλα των ποδιών τους έχουν ειδικά μαξιλάρια που τους αφήνουν να ανέβουν και να κολλήσουν στα δέντρα και τα φύλλα. Το τραγούδι του coquí παράγεται από τα αρσενικά του είδους για να προσελκύσει τα θηλυκά και να αποκρούσει τους ανταγωνιστές κατά τη διάρκεια της εποχής ζευγαρώματος.

(Λαμβάνοντας υπόψη πόσο συχνά ακούτε αυτόν τον ήχο σχεδόν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος του φλερτ ή της στάσης!). Και αντίθετα με τους περισσότερους βατράχους, οι coquis δεν έχουν ένα στάδιο μανταλάκια: βγαίνουν από τα αυγά τους σαν μικροσκοπικά βατράχια με ουρές, τα οποία παρακολουθούν τα αρσενικά (τα αρσενικά coquis είναι αρκετά εργατικά, δεν είναι αυτά).

Οι Coquis έχουν περάσει στην κωμωδία του Πουέρτο Ρίκο και αποτελούν μέρος της κουλτούρας του νησιού. Θα βρείτε coquí παιχνίδια, βιβλία και μπλουζάκια σε οποιοδήποτε κατάστημα αναμνηστικών στο Σαν Χουάν. Πολλές εγκαταστάσεις φέρουν το όνομα "Coquí" και η έκδοση του αυγού nog από το Πουέρτο Ρίκο ονομάζεται coquito (είναι ένα μείγμα ρούμι, κανέλας, γαρίφαλων, καρύδας και αυγών, αν θέλετε ποτέ να το δοκιμάσετε, μπορείτε επίσης να αγοράσετε μπουκάλια στο νησί). Υπάρχει μια κοινή ιστορία (επιβεβαιωμένη από την USDA Forest Service, παρεμπιπτόντως) ότι ακόμα και "βρέχει βατράχια" στο El Yunque. Προφανώς, τα μικρά παιδιά συχνά βρίσκονται στο θόλο του δάσους, όπου είναι πιο εκτεθειμένα στους φυσικούς τους θηρευτές. Αντί να κάνουμε τον δυσκίνητο και χρονοβόρο αναμεταδότη πίσω από τον φλοιό για να κρυφτούμε, ο μη αναστρέψιμος κάκτος απλώς εκτοξεύεται στον αέρα και κυλάει κυριολεκτικά πίσω στο έδαφος.