Λαμβάνοντας ένα Pet Ferret σε μια πτήση αεροπλάνου

Μπορεί να μπορείτε να πάρετε μαζί σας το κουνάβι σας στην πτήση του αεροπλάνου σας, ανάλογα με το πού πηγαίνετε και ποια αεροπορική εταιρεία επιλέγετε. Ακολουθούν ορισμένα θέματα που πρέπει να εξετάσετε πριν ταξιδέψετε με το κουνάβι σας.

Ο προορισμός σας είναι φιλικός προς τα κουνάβια;

Οι λάτρεις των κουνάβι πιστεύουν ότι τα κουνάβια κάνουν εξαιρετικά κατοικίδια ζώα. Είναι φιλικοί, προσαρμόζουν τα χρονοδιαγράμματα ύπνου τους στο δικό σας και σε κοιτάζουν με εντυπωσιακές εκφράσεις στα πρόσωπά τους.

Ωστόσο, τα κουνάβια δεν γίνονται δεκτά ως κατοικίδια ζώα σε ορισμένες χώρες, πολιτείες, πόλεις και εδάφη. Στις ΗΠΑ, δεν μπορείτε να φέρετε κουνάβι στην Καλιφόρνια, τη Χαβάη, την περιφέρεια της Κολούμπια και το Πουέρτο Ρίκο . Χρειάζεται άδεια για να κρατήσετε ένα κουνάβι στο Ρόουντ Άιλαντ. Επιπλέον, ορισμένες πόλεις και κωμοπόλεις των ΗΠΑ έχουν περάσει τοπικούς νόμους που απαγορεύουν τα κουτάβια κατοικίδιων ζώων.

Το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και η Βόρεια Επικράτεια δεν επιτρέπουν στα άτομα να διατηρούν κουνάβια ως κατοικίδια ζώα και τα κουνάβια δεν μπορούν να εισαχθούν στην Αυστραλία.

Συμβουλή: Το σύστημα PETS του Ηνωμένου Βασιλείου σάς επιτρέπει να μεταφέρετε τα κουνάβια κατοικίδιων ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να τους υποβάλετε σε εξάμηνη καραντίνα, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία ακριβώς όπως περιγράφεται. Επιπλέον, τα κουνάβια μπορούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ορισμένων εγκεκριμένων διαδρομών αερομεταφορέα, οπότε θα χρειαστεί να ελέγξετε τη λίστα των δρομολογίων προτού αγοράσετε το αεροπορικό σας εισιτήριο.

Μικροτσίπ και εμβολιάστε το κουνάβι σας

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με το κουνάβι σας, βεβαιωθείτε ότι οι εμβολιασμοί είναι ενημερωμένοι.

Τα νησιωτικά έθνη, ειδικότερα, έχουν ειδικές απαιτήσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά της λύσσας. Ελέγξτε αυτούς τους κανονισμούς πριν εμβολιάσετε το κουνάβι σας έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι ο κτηνίατρός σας εμβολιάζει το κατοικίδιο σας εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου. Θα πρέπει επίσης να μικροτσίπετε το κουνάβι σας, όχι μόνο επειδή η χώρα προορισμού μπορεί να το απαιτήσει, αλλά και επειδή εσείς ή κάποιος άλλος θα μπορέσετε να εντοπίσετε εύκολα τον κουνάβι σας εύκολα αν χαθεί και αργότερα βρεθεί.

Οργανώστε τα έγγραφα του κουνάβι

Ανακαλύψτε εάν η χώρα προορισμού σας απαιτεί το κουνάβι σας να ταξιδέψει με ένα υγειονομικό πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον κτηνίατρό σας. Αν ναι, αποκτήστε αυτό το έγγραφο εντός του απαιτούμενου χρονικού πλαισίου. Προγραμματίστε να μεταφέρετε μαζί σας τα ιατρικά αρχεία και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των κουνάβων σας στην τσάντα μεταφοράς όταν ταξιδεύετε μαζί. Μην τοποθετείτε αυτά τα έγγραφα στις αποσκευές σας.

Επιλέξτε μια αεροπλάνο φιλική προς τα κουνουπίδια

Η εύρεση αεροπορικής εταιρείας που θα μεταφέρει κουνάβια μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη. Δεν υπάρχουν μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες που θα επιτρέψουν να ταξιδεύουν κουνάβια στην καμπίνα επιβατών και μόνο λίγες, μεταξύ των οποίων οι Delta Air Lines, United Airlines και Alaska Airlines, θα επιτρέψουν στα κουνάβια να ταξιδέψουν στην αποσκευή αποσκευών. Οι διεθνείς μεταφορείς είναι εξίσου απρόθυμοι να μεταφέρουν κουνάβια. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με διάφορες αεροπορικές εταιρείες πριν να αγοράσετε τα εισιτήριά σας για να μάθετε αν μπορείτε να φέρετε τον κουνάβι σας μαζί σας στο ταξίδι σας. ( Συμβουλή: η Delta Air Lines θα δεχτεί κουνάβια που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αεροπορικό φορτίο, αλλά δεν θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν στην καμπίνα επιβατών ή ως αποσκευές).

Πετάξτε στη σωστή ώρα του έτους

Ακόμα και μια αεροπορική εταιρεία φιλική προς τα κουνάβια θα αποφύγει την αποδοχή των κατοικίδιων ζώων που πρέπει να ταξιδεύουν στην αποσκευή αποσκευών κατά τη διάρκεια εξαιρετικά ζεστού ή κρύου καιρού.

Τα κουνάβια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε ακραίες θερμοκρασίες, επομένως οι πολιτικές αυτές θεσπίστηκαν προς το καλύτερο συμφέρον του κατοικίδιου ζώου σας. Σχεδιάστε το ταξίδι σας για την άνοιξη ή το φθινόπωρο εάν θέλετε πραγματικά να φέρετε το κουνάβι σας μαζί.

Τι γίνεται με τα ζώα υπηρεσιών;

Η Πράξη Προσβάσεως Αερομεταφορέα των ΗΠΑ αναφέρει ρητώς ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν χρειάζεται να μεταφέρουν κουνάβια στις καμπίνες των επιβατών τους, ακόμη και αν η κουνάβια είναι αγαθό υπηρεσίας.

Εξετάστε τις εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς

Δεν μπορείτε να πάρετε το κουνάβι σας στο Amtrak ή το Greyhound, αλλά μπορείτε να φέρετε το κουνάβι σας μαζί σας εάν οδηγείτε. Αν η εύρεση μιας φιλικής προς κουνάβια αεροπορική εταιρεία αποδεικνύει ότι είναι δύσκολη, αναθεωρήστε τα σχέδια ταξιδιού σας με την ευεξία του κουνάβι σας στο μυαλό και σκεφτείτε να μεταφέρετε τον κουνάβι σας με το αυτοκίνητο.