Πώς να υπολογίσετε μια συμβουλή εστιατορίου

Αυτός ο οδηγός σας δίνει το χαμηλό επίπεδο εθιμοτυπίας, τα ποσά και τα τεχνάσματα μαθηματικών

Η ανατροπή αναμένεται από όλους τους διακομιστές σε αμερικανικά εστιατόρια. Πολλοί πληρώνονται λιγότερο από τον ελάχιστο ωριαίο μισθό, ανάλογα με την τοπική νομοθεσία όπου εργάζονται, και οι συμβουλές τους παρέχουν ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους. Υπάρχει επίσης ένα μακρύ ιστορικό που σχετίζεται με την ανατροπή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν έχετε πάρει καλή εξυπηρέτηση, θέλετε να αφήσετε τον διακομιστή μια κατάλληλη συμβουλή για μια καλή δουλειά. Όμως, πολλοί επισκέπτες δεν είναι σίγουροι για τους κανόνες απόρριψης και την εθιμοτυπία και πώς να υπολογίζουν πραγματικά μια συμβουλή.

Εδώ είναι η lowdown για την ανατροπή σε αμερικανικά εστιατόρια.

Πόσο συμβουλές

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μέση άκρη σε ένα εστιατόριο θεωρείται γενικά ότι κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 τοις εκατό του λογαριασμού. Ωστόσο, μια έρευνα 2016 Zagat διαπίστωσε ότι η μέση άκρη στα αμερικανικά εστιατόρια ήταν 18,9%. (Αυτές ήταν οι τελευταίες πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες από τον Ιανουάριο του 2018.) Πρόσφατα, λίγα εστιατόρια, ειδικά στις ανατολικές και δυτικές ακτές, έχουν απομακρύνει τις συμβουλές τους και ονομάζουν τους εαυτούς τους εστιατόρια περιθωρίων. Αυτά τα εστιατόρια αυξάνουν την ωριαία αμοιβή των εξυπηρετητών για να καλύψουν την απώλεια συμβουλών και δεν αναμένετε να αφήσετε μια συμβουλή. Αλλά μακράν η πλειοψηφία των εστιατορίων δεν είναι περιθωριακά, και θα πρέπει να αφήσετε μια συμβουλή για το διακομιστή εκτός αν είστε βέβαιοι ότι είναι ένα tip-inclusive εστιατόριο.

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ο κανόνας. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, ο κανόνας δεν είναι η άκρη ή η άσχημη άκρη, ειδικά επειδή οι περισσότερες osterias και trattorias θα περιλαμβάνουν μια επιβάρυνση (servicio).

Και στην Ιρλανδία, παρόλο που δεν αναμενόταν ιστορική ανατροπή, συνιστάται η κατάρρευση περίπου 10% σε ιρλανδικές παμπ και εστιατόρια.

Πώς να υπολογίσετε μια συμβουλή

Αφού αποφασίσετε για το ποσοστό που θέλετε να φύγετε, υπολογίστε την συμβουλή σας με βάση το σύνολο προ φόρων. Ελέγξτε επίσης και δείτε εάν υπάρχει χρέωση υπηρεσιών, οπότε δεν πρέπει να αφήσετε επιπλέον συμβουλή.

Εάν έχετε παραγγείλει πολλά αλκοολούχα ποτά, ίσως θελήσετε να υπολογίσετε την συμβουλή σας για τα τρόφιμά σας ξεχωριστά από τα ποτά σας. Μπορείτε να πιείτε μια χαμηλότερη τιμή για τα ποτά, συνήθως σε περίπου 10 έως 15 τοις εκατό, αντί το 15 με 20 τοις εκατό που είναι συνηθισμένο για τα τρόφιμα.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε κουπόνια ή εκπτώσεις, υπολογίστε την συμβουλή σας βάσει του ποσού που θα πληρώσατε χωρίς αυτές τις εκπτώσεις.

Εθιμοτυπία

Αν έχετε ειδικά αιτήματα ή απαιτήσεις, όπως ένα μεγάλο πάρτι, μικρά παιδιά που έχουν κάνει χάος ή ειδικούς διατροφικούς περιορισμούς, είναι ευγενικό και δίκαιο να αφήσετε μια ελαφρώς υψηλότερη συμβουλή.

Ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου σας εξυπηρετεί, θα πρέπει να τον συμβουλευτείτε τουλάχιστον 15 τοις εκατό. Έχει υποστηριχθεί ότι δεν είναι απαραίτητο να συμβουλεύουμε τους ιδιοκτήτες γιατί αν ο ιδιοκτήτης είναι ο διακομιστής σας, δεν στερείτε τον ιδιοκτήτη της αμοιβής του με τον ίδιο τρόπο που θα στερούσατε έναν διακομιστή. Ωστόσο, η εθιμοτυπία απαιτεί να συμβουλεύεστε τον ιδιοκτήτη επειδή ο ιδιοκτήτης σας παρέχει μια υπηρεσία και ανταποκρίνεστε στην υπηρεσία αυτή, παρέχοντάς του λίγο επιπλέον αποζημίωση.

Μαθηματικές πράξεις με το μυαλό

Υπάρχουν δύο χρήσιμα ψυχικά αριθμητικά κόλπα για να υπολογίσετε τις συμβουλές: