Οδηγώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι της Ευρώπης

Αν και ίσως γνωρίζετε τι χρειάζεται για να καθορίσετε το πλάτος μιας συγκεκριμένης πολιτείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ίσως να μην ξέρετε πώς συγκρίνεται με την οδήγηση σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες συγκρίσεις μεταξύ των μεγεθών του κράτους και εκείνων των ευρωπαϊκών χωρών. Η γνώση του τρόπου σύγκρισης των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρώπη σε μέγεθος θα βοηθήσει σημαντικά όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στην Ευρώπη και προσπαθείτε να υπολογίσετε τους χρόνους οδήγησης.

Η χρήση εύχρηστων εργαλείων όπως ο « Ευρωπαϊκός υπολογιστής απόστασης και ο χάρτης » μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τις διακοπές σας για 10 ημέρες στο εξωτερικό παρέχοντας γνωστούς χρόνους ταξιδιών μεταξύ μερικών από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, οι οποίες φαίνεται να απέχουν περίπου 300 μίλια.

Όσον αφορά τη μάζα της γης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη έχουν παρόμοιο μέγεθος - οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι 9.833.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ η Ευρώπη είναι 10.180.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα - ωστόσο οι ευρωπαϊκές χώρες είναι πιο κοντά στα ανατολικά κράτη της Αμερικής από τα δυτικά κράτη).

Γιατί οι άνθρωποι μπερδεύονται στη σύγκριση των ΗΠΑ και της Ευρώπης

Είναι κατανοητό ότι μπορεί να μην αντιληφθείτε σιωπηρά τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη συγκρίνονται μεταξύ τους. Τέλος, τα μαθήματα γεωγραφίας και ακόμη και οι χάρτες στις ΗΠΑ είναι αμερικανικές, συγκεντρώνοντας το μέγεθος της χώρας και πολλές φορές συγκεντρώνοντάς το σε παγκόσμιους χάρτες.

Ωστόσο, αν τοποθετήσετε κλίμακες των Ηνωμένων Πολιτειών σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, θα αρχίσετε να κατανοείτε καλύτερα πώς αυτά τα μέρη συγκρίνουν το ένα με το άλλο.

Ελέγξτε αυτούς τους 19 χάρτες που βοηθούν να φέρετε το μέγεθος των Ηνωμένων Πολιτειών σε προοπτική και να δείτε μόνοι σας πόσες χώρες είναι πράγματι μεγαλύτερες ή συγκρίσιμες με τις ΗΠΑ

Ο τελευταίος χάρτης των 19 συνδέσεων που προαναφέρθηκαν ονομάζεται παγκόσμιος χάρτης προβολής Gall-Peters, ο οποίος προορίζεται να αντιπροσωπεύει μια ακριβέστερη απεικόνιση των χωρών και των ηπείρων του κόσμου, καθώς συγκρίνονται μεταξύ τους όσον αφορά την ξηρά.

Ιστορικά, οι περισσότεροι χάρτες που δημιουργήθηκαν στον δυτικό και "ανεπτυγμένο" κόσμο υπονόμευσαν τις χώρες της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και άλλες χώρες του "τρίτου κόσμου", απεικονίζοντας τους πολύ μικρότερες από την Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική, όταν στην πραγματικότητα το αντίθετο ισχύει.

Συγκρίνοντας ταξίδια μεταξύ των ΗΠΑ στις ευρωπαϊκές χώρες

Ένας καλός τρόπος να αποκτήσετε προοπτική και να καταλάβετε καλύτερα πώς να σχεδιάσετε το ταξίδι σας με το αυτοκίνητο ή το τρένο σας σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι να αναπτύξετε συγκρίσιμα πλαίσια αναφοράς μεταξύ του χρόνου ταξιδίου που διασχίζει τα αμερικανικά κράτη και των ευρωπαϊκών χωρών με παρόμοια μεγέθη.

Ταξιδεύοντας από τα ανατολικά σύνορα της Γαλλίας μέχρι τα δυτικά σύνορα, για παράδειγμα, είναι το πολύ ένα ταξίδι 590 μιλίων, το οποίο είναι περίπου 200 μίλια μικρότερο από την απόσταση στο Τέξας. Ωστόσο, η οδήγηση σε όλη τη Γαλλία μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες για να ολοκληρωθεί λόγω των δρόμων εκκαθάρισης, ενώ η οδήγηση σε όλο το Τέξας μπορεί να πάρει μόνο μία ημέρα λόγω των άμεσων ανατολικών-δυτικών αυτοκινητόδρομων. Ομοίως, η οδήγηση σε όλη την Ισπανία και τη Γερμανία θα απαιτούσε περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η οδήγηση από βορρά προς νότο σε μία από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, στην Ιταλία, θα χρειαζόταν περίπου τον χρόνο που θα περάσει από την άκρη του Maine στην κορυφή της Φλώριδας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ενδιαφέρον ότι η Ουκρανία είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το Τέξας (818 μίλια το μεγαλύτερο σε σύγκριση με 801 μίλια για το Τέξας) και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη.