Πώς να φτάσετε στη Μούρθια από τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και τη Μάλαγα

Ταξιδέψτε στη νοτιοανατολική Ισπανία από όλη τη χώρα

Η Μούρθια είναι μια πόλη στα νοτιοανατολικά της Ισπανίας. Αν και είναι απομόνωση, είναι κοντά σε πολλούς προορισμούς στην παραλία και μπορεί να αποτελέσει ένα καλό σημείο εκκίνησης για το ταξίδι σας προς τη νότια και νοτιοανατολική Ισπανία, ιδιαίτερα εάν μπορείτε να πάρετε μια φτηνή πτήση για το αεροδρόμιο της Μούρθια.

Αεροπορικά εισιτήρια για Μούρθια

Η Μούρθια διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο με πτήσεις από όλη την Ισπανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, αν και πολλές από αυτές είναι εποχιακές.

Δεν υπάρχουν πτήσεις από Μαλαισία προς Μούρθια.

Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Μούρθια

Οι δημόσιες συγκοινωνίες προς και από το αεροδρόμιο είναι περιορισμένες, με μόνο τρία λεωφορεία την ημέρα προς κάθε κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης της Μούρθια και χωρίς συνδέσεις με άλλες πόλεις της περιοχής. Εάν δεν υπάρχει λεωφορείο που συμπίπτει με την άφιξή σας, μπορείτε να πάρετε ταξί στο κέντρο της πόλης. Ένα ταξί θα πρέπει να κοστίζει μεταξύ 30 και 40 ευρώ.

Πώς να πάτε από τη Μαδρίτη στη Μούρθια με τρένο και λεωφορείο

Υπάρχουν 3 ή 4 τρένα την ημέρα στη Μούρθια από τη Μαδρίτη (και στην άλλη κατεύθυνση). Τα τρένα συνήθως κοστίζουν περίπου 45 ευρώ, αναχωρώντας από το σιδηροδρομικό σταθμό Atocha.

Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία όλη την ημέρα μεταξύ της Μαδρίτης και της Μούρθια. Το λεωφορείο διαρκεί περίπου τέσσερα και ενάμισι και έξιμισι και κοστίζει περίπου 30 ή 40 ευρώ.

Τα λεωφορεία από τη Μαδρίτη προς τη Μούρθια αναχωρούν από το σταθμό λεωφορείων Mendez Alvaro. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Μαδρίτη

Μαδρίτη στη Μούρθια με αυτοκίνητο (με προτεινόμενες στάσεις και διαδρομή)

Το ταξίδι 400χλμ από τη Μαδρίτη στη Μούρθια διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες. Η κίνηση δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα - μια εναλλακτική αλλά μεγαλύτερης διάρκειας διαδρομή περιλαμβάνει τη μετάβαση μέσω Cuenca, η οποία προσθέτει λίγο περισσότερο από μία ώρα στο χρόνο ταξιδιού σας, αλλά η οποία αξίζει μια επίσκεψη.

Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε στη Βαλένθια, αλλά αυτό θα προσθέσει επιπλέον 90 λεπτά στο χρόνο ταξιδιού σας.

Μάλαγα στη Μούρθια με λεωφορείο, τρένο και αυτοκίνητο

Τα λεωφορεία από τη Μάλαγα στη Μούρθια κοστίζουν περίπου 30 ευρώ και διαρκούν περίπου 6 ώρες. Υπάρχουν μερικές υπηρεσίες (που διαχειρίζονται οι Eurolines) που κοστίζουν λίγο περισσότερο, αλλά δεν είναι γρηγορότερες.

Δεν υπάρχουν απευθείας τρένα από τη Μάλαγα στη Μούρθια.

Κάντε κράτηση εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία

Η διαδρομή 400 χλμ. Από τη Μάλαγα στη Μούρθια διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες, ταξιδεύοντας στις Α-92 και Α-7. Σκεφτείτε μια στάση στη Γρανάδα για να διαλύσετε το ταξίδι σας.

Βαρκελώνη στη Μούρθια με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Το τρένο από τη Μούρθια στη Βαρκελώνη διαρκεί περίπου επτά ώρες και κοστίζει περίπου 60 ευρώ.

Τα τρένα από τη Βαρκελώνη προς τη Μούρθια αναχωρούν από το σταθμό Barcelona Sants. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Βαρκελώνη

Τα λεωφορεία από τη Βαρκελώνη στη Μούρθια κοστίζουν περίπου 50 ευρώ και χρειάζονται περίπου εννέα ώρες. Το λεωφορείο από τη Βαρκελώνη προς τη Μούρθια αναχωρεί από τους σταθμούς Barcelona Nord και Sants.

Η απόσταση 600χλμ. Από τη Βαρκελώνη προς τη Μούρθια διαρκεί περίπου έξι ώρες, ταξιδεύοντας κυρίως στον δρόμο AP-7. Σημείωση - Οι δρόμοι AP είναι διόδια.

Σταματά στη διαδρομή από Βαρκελώνη προς Μούρθια

Είτε ταξιδεύετε με τρένο, λεωφορείο είτε με αυτοκίνητο, υπάρχουν πολλές στάσεις στο δρόμο που αξίζει να εξεταστεί, με τη Βαλένθια την πιο προφανή επιλογή.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ισπανία στην ανατολική ακτή