Βαρκελώνη προς Παρίσι με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από τη γαλλική πρωτεύουσα στην Ισπανία;

Οι επιλογές σας για τη μεταφορά από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι βελτιώθηκαν από την κυκλοφορία του τρένου υψηλής ταχύτητας AVE . Ελέγξτε τις διάφορες επιλογές σας και μάθετε ποια είναι η καλύτερη.

Βαρκελώνη στο Παρίσι με τρένο ή αεροπλάνο;

Όταν πρόκειται για την επιλογή μεταξύ της πτήσης και της αμαξοστοιχίας, έχετε τα ακατέργαστα γεγονότα της πραγματικής ώρας στον αέρα ή στις σιδηροτροχιές και υπάρχουν όλα τα δευτερεύοντα περιστατικά και η μεταφορά.

Πρώτον, τα πρώιμα γεγονότα:

Με αεροπλάνο

Οι πτήσεις από τη Βαρκελώνη προς το Παρίσι είναι κάτω από μία και τέσσερις ώρες. Οι τιμές είναι συνήθως αρκετά χαμηλές αν γίνει κράτηση αρκετά νωρίς.

Φροντίστε να κρατήσετε μόνο πτήσεις προς το Παρίσι Charles de Gaul ή το Παρίσι Orly, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην πόλη και όχι στο Paris Beauvais ή στο Παρίσι Vatry, οι οποίες βρίσκονται πολύ πιο μακριά και χρειάζονται ώρες μεταφοράς με λεωφορείο για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.

Με το τρένο

Υπάρχει ένα τρένο υψηλής ταχύτητας 24 ώρες από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι. Το ταξίδι διαρκεί έξι ώρες και είκοσι λεπτά.

Αυτά τα τρένα αναχωρούν από τη Βαρκελώνη Sants (οι παλιές διαδρομές έφευγαν από τον άλλο σταθμό, τη Franca) και φτάνουν στο Gare de Lyon στο Παρίσι.

Δείτε επίσης:

Ποια είναι ταχύτερη; Τρένο ή αεροπλάνο;

Σαφώς, σε καθαρό χρόνο ταξιδιού, η πτήση είναι πιο γρήγορη.

Αλλά τι γίνεται όταν πρόκειται για τη μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο ή το σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς και όλα αυτά που κάνουν check in time;

Η μετάβαση από και προς τη Las Ramblas προς το αεροδρόμιο / σιδηροδρομικό σταθμό διαρκεί περίπου δέκα λεπτά με ταξί για το σιδηροδρομικό σταθμό, είκοσι λεπτά για το αεροδρόμιο. Στο Παρίσι δεν θέλετε να πάρετε το ταξί - είναι πάρα πολύ ακριβό.

Με τρένο, θα πρέπει να προσθέσετε μια ώρα.

Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσετε όλη την ταλαιπωρία του αεροδρομίου. Θα χρειαστεί να φτάσετε μια ώρα και μισή πριν την πτήση σας για να κάνετε check in και 45 λεπτά για να σηκώσετε τις τσάντες σας και να βγείτε από το αεροδρόμιο.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, θα εκτιμούσατε ότι πρέπει να προσθέσετε επιπλέον τρεισήμισι ώρες στον χρόνο πτήσης σας για να κάνετε τους χρόνους ταξιδίου συγκρίσιμοι.

Αυτό κάνει τον χρόνο ταξιδιού σας περίπου πέντε ώρες και το τρένο έξι και μισή ώρα. Έτσι, το τρένο είναι λίγο πιο αργό, αλλά πολύ πιο βολικό - μόλις φτάσετε στο τρένο, είναι απλά ιστιοπλοΐα (μέχρι να μιλήσει) μέχρι το Παρίσι, τις αποσκευές σας μαζί σας ανά πάσα στιγμή και δεν χρειάζεται να ακούσετε για ανακοινώσεις και στάση σε αμέτρητες γραμμές ασφαλείας.

Επισκεφθείτε το Μουσείο του Ντάλι στο δρόμο σας με το τρένο

Στο τρένο, έχετε επίσης τη δυνατότητα να σταματήσετε στο Figueres για να επισκεφθείτε το μουσείο Salvador Dali . Προφανώς, αυτό δεν είναι η πιο πρακτική επιλογή αν έχετε τσάντες, αλλά το μουσείο έχει χώρο αποσκευών αριστερά, ώστε να μπορείτε να αφήσετε τις τσάντες σας εκεί ενώ εξερευνάτε ένα από τα καλύτερα μουσεία της Ισπανίας.

Βαρκελώνη στο Παρίσι με το λεωφο

Υπάρχει ένα λεωφορείο την ημέρα από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι. Το ταξίδι διαρκεί 15 ώρες και κοστίζει περίπου 75 ευρώ. Θα πρέπει πραγματικά να μετράτε τις πένες σας για να πάρετε αυτή την επιλογή.

Τα λεωφορεία από τη Βαρκελώνη έως το Παρίσι αναχωρούν από τους σταθμούς λεωφορείων Sants και Nord. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Βαρκελώνη

Μπορείτε να κλείσετε τα περισσότερα εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία online με μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση (δύο ευρώ). Απλώς πληρώστε με πιστωτική κάρτα και εκτυπώστε το ηλεκτρονικό εισιτήριο - πολύ πιο εύκολο από το να στέκεστε στη γραμμή του σταθμού λεωφορείων.
Κάντε κράτηση εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία

Το ίδιο εισιτήριο μπορεί να γίνει κράτηση με τη Eurolines, αλλά η Movelia είναι ευκολότερη στη χρήση.

Βαρκελώνη στο Παρίσι με αυτοκίνητο

Η διαδρομή 1.000 χλμ. Από τη Βαρκελώνη προς το Παρίσι διαρκεί περίπου 9.30 μ., Και ταξιδεύει κυρίως στους δρόμους AP-7, A9, A75, A71 και A10. Σημείωση - Οι δρόμοι AP είναι διόδια.

Περισσότερα άρθρα σχετικά με τη Βαρκελώνη και την Ισπανία θα μπορούσατε να απολαύσετε: