Τραγικό ατύχημα τον Νοέμβριο του 2003 στην περιοχή κατασκευής Queen Mary 2

Το διάδρομο καταρρέει, σκοτώνει 15 και τραυματίζει πάνω από 30

Από την κυκλοφορία του το 2004, το κρουαζιερόπλοιο Queen Mary 2 της Cunard Line έχει ταξιδέψει με εκατομμύρια μίλια και έχει δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες σε αξέχαστες διακοπές κρουαζιέρας. Ωστόσο, πολλοί οπαδοί της κρουαζιέρας θυμούνται το τρομερό ατύχημα του 2003 που σημειώθηκε στο γαλλικό ναυπηγείο όπου χτίστηκε το πλοίο.

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 15 Νοεμβρίου 2003 και περισσότεροι από τριάντα περισσότεροι τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε ένα διάδρομο στο κρουαζιερόπλοιο Μεγάλης Κρουαζιέρας 2 (QM2).

Οι περισσότεροι από αυτούς που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ήταν εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους που περιόδευαν στο πλοίο. Πολλοί από τους τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Το ατύχημα συνέβη όταν το πλοίο βρισκόταν στην αποβάθρα στο Saint-Nazaire της Γαλλίας, αφού επέστρεψε νωρίτερα την εβδομάδα από τις τελευταίες θαλάσσιες δοκιμές του. Το Associated Press ανέφερε ότι ένα γεμάτο πρόσβαση διάδρομο που συνδέει το πλοίο με την προβλήτα κατέρρευσε, ρίχνοντας τα θύματα 30-80 πόδια. Το διάδρομο είχε μόλις εγκατασταθεί αυτή την εβδομάδα για την ειδική επίσκεψη των οικογενειών των εργαζομένων.

Η Chantiers de l'Atlantique της Alstom Marine πέρασε δύο χρόνια κατασκευάζοντας το πλοίο των 780 εκατομμυρίων δολαρίων, 150.000 τόνων, για τον βρετανό πλοιοκτήτη Cunard Line, που ανήκει στην Carnival Corp. Το πρώτο ταξίδι του QM2 ήταν στις 12 Ιανουαρίου 2004 από το Southampton στο Ft. Lauderdale . Το πλοίο ονομάστηκε από την Αυτού Μεγαλειότητα την Βασίλισσα (Βασίλισσα Ελισάβετ) στο Σαουθάμπτον στις 8 Ιανουαρίου 2004.

Το QM2 είναι η ναυαρχίδα της γραμμής Cunard και το πλοίο ήταν το μακρύτερο, ψηλότερο και βαρύτερο επιβατικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2004 - 377 μέτρα μήκος και 79 μέτρα ύψος (ή περίπου το ύψος ενός κτιρίου 21 ορόφων) .

Ο πρόεδρος Jacques Chirac της Γαλλίας επισκέφθηκε το ναυπηγείο την Κυριακή μετά το ατύχημα. Ο γάλλος υπουργός κοινωνικών υποθέσεων Francois Fillon ήταν επίσης στην περιοχή το βράδυ του Σαββάτου μετά το ατύχημα.

Το πλοίο αυτό ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές και ευρέως αναμενόμενο από το ταξιδιωτικό κοινό. Το ναυπηγείο είχε λάβει πάνω από 100.000 αιτήματα για να περιηγηθεί στο πλοίο ενώ ήταν υπό κατασκευή.

Πάνω από 800 εταιρείες, ως επί το πλείστον γαλλικά, συμμετείχαν στην κατασκευή της βασίλισσας Μαρίας 2 . Το πλοίο μεταφέρει πάνω από 2600 επιβάτες σε 14 καταστρώματα και περίπου το 75% των καμπινών έχει μπαλκόνια. Η Queen Mary 2 είναι το μοναδικό κρουαζιερόπλοιο που επιτρέπει τα κατοικίδια ζώα επί του σκάφους (αν και πρέπει να παραμείνουν σε ένα ρείθρο και όχι σε μια καμπίνα). Η ωκεάνια επένδυση μπορεί να κινείται έως και 30 κόμβους, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα επιβατηγά πλοία στη διάθεσή του, και έχει ένα βύθισμα άνω των 32 ποδιών, το οποίο βοηθά στη σταθεροποίηση του πλοίου στα μερικές φορές τραχιά ύδατα του Ατλαντικού Ωκεανού.

Από το τρομερό αυτό ατύχημα το 2003, η βασίλισσα Μαρία 2 έχει ταξιδέψει χιλιάδες μίλια σε παγκόσμια ταξίδια, με το πιο κοινό της ταξίδι να είναι ένα διατλαντικό ταξίδι μεταξύ Σαουθάμπτον και Νέας Υόρκης. Είναι λυπηρό όταν συμβαίνουν τραγωδίες, αλλά το πλοίο έχει κάνει καλές αναμνήσεις για τους επισκέπτες του τα τελευταία 10+ χρόνια.