Προφίλ Κρουαζιερόπλοιων Hurtigruten

Hurtigruten ειδικεύεται στα νορβηγικά παράκτια ταξίδια και κρουαζιέρες αποστολής

Η Νορβηγική κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη να συνδεθεί το βόρειο τμήμα της Αρκτικής με τον πιο πυκνοκατοικημένο νότο και ο καπετάνιος Richard With πήρε το πρώτο συμβόλαιο για τη λειτουργία ενός εβδομαδιαίου προγράμματος Trondheim στο πρόγραμμα Hammerfest, που μεταφέρει ταχυδρομείο, φορτίο και επιβάτες. Αυτό το εβδομαδιαίο πρόγραμμα πορθμείων έχει αυξηθεί σε καθημερινό πρόγραμμα και η διαδρομή έχει επεκταθεί βόρεια στο Kirkenes και νότια στο Bergen.

Το "Hurtigruten" σημαίνει "τη γρήγορη διαδρομή" στα νορβηγικά και η ιστιοπλοΐα κατά μήκος της τραχιάς δυτικής ακτής της Νορβηγίας είναι σημαντικά ταχύτερη από το αυτοκίνητο ή το τρένο, ακόμη και το χειμώνα. Το ρεύμα του Κόλπου περνάει από την Καραϊβική στη Νορβηγία και τα ζεστά νερά του κρατούν τα λιμάνια από το πάγωμα, ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες του αέρα είναι πολύ κάτω από το πάγωμα.

Πριν από τον Hurtigruten, χρειάστηκαν πέντε μήνες για να μεταφερθεί ταχυδρομείο από την κεντρική Νορβηγία στο Hammerfest το χειμώνα. Μετά το λανσάρισμα του Hurtigruten χρειάστηκαν επτά ημέρες. Το νορβηγικό Coastal Express γεννήθηκε και η δυτική Νορβηγία άλλαξε για πάντα.

Τι είναι το Hurtigruten Coastal Voyage;

Σήμερα, τα πλοία του Hurtigruten που ταξιδεύουν στην παράκτια διαδρομή προστατεύονται πρωτίστως από τα πολυάριθμα νησιά που διασχίζουν τις δυτικές ακτές, με ελάχιστο χρόνο στην ανοικτή θάλασσα. Μεγάλο μέρος του χρόνου, οι ήρεμες υδάτινες οδοί είναι πολύ παρόμοιες με το εσωτερικό πέρασμα της Αλάσκας ή την εσωτερική πλωτή οδό της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Τα βόρεια ταξίδια επιβιβάζονται στο Bergen και αποβιβάζονται στο Kirkenes επτά ημέρες αργότερα. Τα νοτιοανατολικά ταξίδια ξεκινούν από το Kirkenes και αποβιβάζονται στο Μπέργκεν πέντε ημέρες αργότερα. Πολλοί επιβάτες κρουαζιέρας κάνουν κράτηση ολόκληρου του ταξιδιού διάρκειας 12 ημερών, δεδομένου ότι ορισμένοι από τους λιμένες κλήσης είναι διαφορετικοί και για επαναλαμβανόμενες θύρες οι χρόνοι και η διάρκεια της επίσκεψης είναι συνήθως διαφορετικοί.

Για παράδειγμα, στην βόρεια παράκτια διαδρομή, τα πλοία σταματούν στο Tromsø στις 2:30 το απόγευμα και αναχωρούν τέσσερις ώρες αργότερα στις 6:30 μ.μ. Στην νότια παράκτια διαδρομή, τα πλοία σταματούν στο Tromsø στις 11:45 μ.μ. και αναχωρούν στις 1:30 π.μ., μόλις 1,5 ώρες αργότερα. Αυτή η στάση προς νότο επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν αρκετό χρόνο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία των μεσάνυχτων στον διάσημο καθεδρικό ναό της Αρκτικής, αλλά αυτό είναι όλο.

Δεδομένου ότι 11 από τα πλοία του Hurtigruten ταξιδεύουν στην παράκτια διαδρομή, κάθε λιμάνι της διαδρομής έχει μια επίσκεψη από ένα πλοίο Hurtigruten τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Εκείνες στις βόρειες και νότιες διαδρομές βλέπουν δύο πλοία την ημέρα. Πολλοί από τους κατοίκους των απομακρυσμένων μικρών πόλεων βλέπουν τα πλοία ως τη σύνδεσή τους με την υπόλοιπη Νορβηγία και τον κόσμο.

Κάθε ένα από τα πλοία Hurtigruten έχει πολύ διαφορετικό μέγεθος και ηλικία. Το παλαιότερο πλοίο της εταιρίας, το ms Lofoten, χτίστηκε το 1964 και το νεότερο πλοίο του, το ms Spitsbergen, χτίστηκε το 2009 και ανακαινίστηκε σημαντικά το 2016 όταν αποκτήθηκε. Τα περισσότερα από τα πλοία χτίστηκαν τη δεκαετία του 1990 και του 2000.

Διαφορές μεταξύ των παράκτιων γραμμών Hurtigruten και των παραδοσιακών κρουαζιερόπλοιων

Παρόλο που πολλοί επισκέπτες στη Νορβηγία θεωρούν τις παράκτιες γραμμές Hurtigruten ως παραδοσιακά κρουαζιερόπλοια, υπάρχουν διαφορές.

Πρώτον, οι ταξιδιώτες ξεκινούν και ξεκινούν από το πλοίο σε κάθε λιμάνι. Πολλοί επιβάτες των πορθμείων δεν κάνουν κράτηση καμπίνας αλλά αποθηκεύουν τις αποσκευές τους σε μια ασφαλή περιοχή κοντά στη ρεσεψιόν και στη συνέχεια παραμένουν σε ένα από τα δημόσια σαλόνια ή στο καφενείο μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι αποβάθρας τους. Οι άνθρωποι που σκονίζονται στα σαλόνια ή έξω από τις ξαπλώστρες είναι λίγο ενοχλητικοί από την αρχή, αλλά οι περισσότεροι από τους ημερήσιους ταξιδιώτες δεν είναι στο πλοίο για πολύ. Σε ορισμένα πλοία, οι επιβάτες των πορθμείων φέρνουν μαζί τα αυτοκίνητα ή τα ποδήλατά τους.

Η δεύτερη μεγάλη διαφορά μεταξύ της παράκτιας γραμμής Hurtigruten και του κρουαζιερόπλοιου είναι το φαγητό. Δεδομένου ότι τα πλοία μπορεί να έχουν μερικές εκατοντάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιων και μερικές εκατοντάδες ημερήσιους ταξιδιώτες, οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων πρέπει να σαρώσουν την κάρτα τους όταν μπαίνουν στην τραπεζαρία. Οι επισκέπτες της ημέρας δεν επιτρέπονται στην τραπεζαρία, αφού ο ναύλος τους είναι μόνο για διέλευση.

Οι επιβάτες κρουαζιέρας έχουν τρία γεύματα την ημέρα στην τραπεζαρία που περιλαμβάνεται στο εισιτήριο τους. Τα πλοία διαθέτουν επίσης ένα a la carte καφέ που πωλεί σνακ και γεύματα τόσο στους ημερήσιους ταξιδιώτες όσο και στους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων που αναζητούν ένα σνακ ή ένα ποτό ανάμεσα στα γεύματα. Οι επιβάτες κρουαζιέρας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα κλειδιού καμπίνας για να πληρώσουν για αγορές στο πλοίο και οι ημερήσιοι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν μια πιστωτική κάρτα.

Η τρίτη διαφορά αφορά τα ποτά όπως ο καφές και το τσάι. Τα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν πάντα τσάι και καφέ στο εισιτήριο. Δεν περιλαμβάνεται στα πλοία Hurtigruten και όποιος παίρνει τον αυτοαποτιθέμενο καφέ στο καφέ πρέπει να πληρώσει. Οι επιβάτες κρουαζιέρας παίρνουν καφέ και τσάι μαζί με το εισιτήριό τους, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια των γευμάτων στην τραπεζαρία. Τα πλοία πωλούν κούπες καφέ που μπορούν να ξαναγεμιστούν χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον, έτσι οι λάτρεις του καφέ επενδύουν συχνά σε ένα από αυτά και το κρατούν γεμάτο.

Η τελευταία διαφορά είναι η χρονική διάρκεια σε κάθε λιμάνι και η οργάνωση των ακτοπλοϊκών εκδρομών. Με περισσότερα από 30 λιμάνια σε 5 (ή 7) ημέρες, τα πλοία δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο στην αποβάθρα. Τα πλοία Hurtigruten παραμένουν σε ορισμένα λιμάνια λιγότερο από 30 λεπτά - μόνο για να εκφορτωθούν και να φορτωθούν τα φορτία και οι επιβάτες. Ακόμα και τα λιμάνια με παρατεταμένες διαμονές μερικών ωρών δεν είναι σε λιμάνι αρκετά μακρυά για να περιμένουν τους επιβάτες που έχουν ξεκινήσει με μισές ή ολόκληρες ημερήσιες εκδρομές. Έτσι, εκείνοι που ταξιδεύουν με λεωφορείο ή μικρές εκδρομές με πλοίο αποβιβάζονται σε ένα λιμάνι, παίρνουν την περιήγησή τους και στη συνέχεια ξαναβιβάζονται στο πλοίο σε άλλο λιμάνι. Με 11 διαφορετικά πλοία στη βόρεια / νότια παράκτια διαδρομή, οι τουριστικοί πράκτορες κάνουν αυτές τις περιηγήσεις κάθε μέρα και έχουν το χρονοδιάγραμμα κάτω pat. Σε μια περιοδεία, πήραμε ακόμη και να παρακολουθήσουμε το πλοίο ιστιοπλοΐας κάτω από μας καθώς περάσαμε μια γέφυρα στο λεωφορείο μας! Αυτός ο τύπος περιοδείας με λεωφορείο δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δουν πολύ περισσότερα από την ύπαιθρο από ό, τι όταν θα επιστρέψουν στο ίδιο λιμάνι. Φυσικά, εκείνοι στις εκδρομές χάνουν μερικά από τα παράκτια αξιοθέατα, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα (αν και μερικοί από εμάς προσπαθούμε).

Εκείνοι που αγαπούν τις ανέσεις ενός κρουαζιερόπλοιου θα είναι ευτυχείς να γνωρίζουν ότι παρόλο που τα πλοία Hurtigruten φέρνουν αυτοκίνητα και φορτίο, μοιάζουν με κανονικά κρουαζιερόπλοια περισσότερο από αυτά που κάνουν φορτηγά. Κάθε ένα από τα πλοία Hurtigruten είναι διαφορετικό, έτσι σε κάποια από τα νεότερα πλοία, οι καμπίνες και οι σουίτες είναι παρόμοιες με εκείνες που βλέπουν στα κρουαζιερόπλοια, αλλά σε παλαιότερα πλοία , τα καταλύματα είναι πιο βασικά. Έχουν θερμαινόμενα δάπεδα στο μπάνιο, το οποίο εκτιμάται πολύ όλο το χρόνο στη Νορβηγία. Τα σαλόνια και τα υπαίθρια καταστρώματα είναι άνετα και διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες απόψεις που θα βρείτε οπουδήποτε. Το φαγητό στην τραπεζαρία είναι καλό, με ωραία μπουφέδες . Ορισμένα πλοία έχουν μπουφέ και στα τρία γεύματα, ενώ άλλα προσφέρουν μενού στο δείπνο. Μερικά από τα πλοία έχουν μια a la carte "Νορβηγική Παράκτια Κουζίνα" γευστική εμπειρία, η οποία είναι νόστιμη και αξέχαστη

Hurtigruten Expedition Ships

Παρόλο που η Hurtigruten βασίζει 11 από τα κλασικά παράκτια σκάφη της στη διαδρομή μεταξύ Bergen και Kirkenes όλο το χρόνο, η εταιρεία κάνει επίσης κρουαζιέρες αποστολής των πολικών περιοχών - την Αρκτική και την Ανταρκτική. Τον Απρίλιο του 2016, η διοίκηση της Hurtigruten υπέγραψε επιστολή προθέσεων με το νορβηγικό ναυπηγείο Κλέβεν για να αγοράσει έως και τέσσερα νέα πλοία εξερεύνησης για παράδοση το 2018 και το 2019. Αυτό είναι σπουδαία είδηση ​​για όσους αγαπούν τον εξερευνητή και την κρουαζιέρα αποστολής.

Ένα νέο πλοίο αποστολής, το ms Spitsbergen , ξεκινά από τον Μάιο του 2017, μαζί με το ms Fram. Το ms Fram αποπλέει στην Ανταρκτική το χειμώνα και ο ms Midnatsol ενώνει το Fram στην Ανταρκτική. Αυτά τα πλοία αποστολής που επανατοποθετούν στη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική έχουν μακρινά θαλάσσια ταξίδια καθώς κινούνται μεταξύ ηπείρων.

Στις κρουαζιέρες της Αρκτικής, οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν στο Spitsbergen και στο αρχιπέλαγος Svalbard της Νορβηγίας, της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας, των νήσων Φερόε και Σέτλαντ και του Αρκτικού Καναδά.