Δεν επιτρέπονται ποδήλατα: Η γέφυρα Verrazano

Το ταξίδι μεταξύ Brooklyn και Staten Island δεν είναι δυνατό μόνο με ποδήλατο.

Υπάρχουν μίλια ποδηλατοδρόμων τόσο στο Brooklyn όσο και στο Staten Island, αλλά από το 2018 ένα σχέδιο από την πόλη της Νέας Υόρκης δεν έχει ακόμη να περιλαμβάνει μια ποδηλατική διαδρομή ή μια διαδρομή πεζών στη γέφυρα Verrazano-Narrows, η οποία συνδέει τους δύο δήμους.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να έχετε πρόσβαση στο Staten Island με ποδήλατο, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων πορθμείων μεταξύ Μπρούκλιν και Μανχάταν και του Staten Island, καθώς και ιππασία σε ένα από τα νέα λεωφορεία της Αρχής Μεταφορών (MTA) που είχαν τα ράφια ποδηλάτων που προστέθηκαν στις αρχές του 2017.

Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι μεταφοράς είναι συχνά δύσκολες και χρονοβόρες και αποθαρρύνουν τους μοτοσικλετιστές να αποταθούν στο πέμπτο τμήμα της Νέας Υόρκης. Η μόνη φορά που η γέφυρα Verrazano-Narrows είναι ανοικτή στους ποδηλάτες είναι για ειδικές περιστάσεις όπως η ετήσια περιοδεία Boro Bike Bike όταν μειώνονται οι διαδρομές κυκλοφορίας για να δημιουργηθούν προσωρινές λωρίδες ποδηλάτων για τη διάρκεια της περιοδείας.

Πάρτε το ποδήλατό σας στο νησί Staten από το Μπρούκλιν

Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να μεταφέρετε το ποδήλατό σας από το Μπρούκλιν (ή το Μανχάταν) στο Staten Island, αλλά κάθε μέθοδος διαρκεί πολύ περισσότερο από την απλή ποδηλασία σε όλη τη γέφυρα Verrazano-Narrows.

Η πιο εύκολη από αυτές τις μεθόδους είναι να οδηγήσετε πραγματικά το ποδήλατό σας στο Κάτω Μανχάταν κατά μήκος της προκυμαίας στο Staten Island Ferry Terminal όπου μπορείτε να πληρώσετε ένα τέλος για να μεταφέρετε τον εαυτό σας και το ποδήλατό σας στο χωριό του νησιού. Συνολικά, το ταξίδι από το Bushwick στο τερματικό σταθμό Ferry του Αγίου Γεωργίου στο Staten Island διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα με το σωστό χρονοδιάγραμμα.

Μια άλλη επιλογή είναι η ποδηλασία προς το Fort Hamilton του Μπρούκλιν, που είναι η νοτιότερη άκρη του Μπρούκλιν και ακριβώς δίπλα στη γέφυρα Verrazano-Narrows . Εκεί, μπορείτε να φτάσετε σε ένα από τα λεωφορεία της πόλης MTA - το οποίο ελπίζουμε ότι διαθέτει ράφι για ποδήλατα. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να πάρετε ένα από αυτά τα νεότερα λεωφορεία, όλο το ταξίδι θα σας μεταφέρει περίπου μια ώρα και μισή.

Πρόοδος στις λωρίδες ποδηλάτων στη γέφυρα Verrazano-Narrows

Στα τέλη του 2015, ο ΜΤΑ της Νέας Υόρκης εισήγαγε νομοσχέδιο για την εγκατάσταση ποδηλατοδρόμων και πεζών σε όλη τη γέφυρα Verrazano-Narrows, αλλά από τα τέλη του 2017 δεν έχει σημειωθεί ακόμη πρόοδος όσον αφορά την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Αντίθετα, οι εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων και οι νομοθέτες στην πόλη ισχυρίστηκαν ότι το έργο θα κοστίσει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια, μια εκτίμηση ότι πολλοί επικριμένοι επικριτές ήταν γεμάτοι περιττά έξοδα και ίσως ακόμη και ως τρόπος αποτροπής των ψηφοφόρων από την έγκριση της πρωτοβουλίας.

Προφανώς, το σχέδιο λειτούργησε. Στις αρχές του 2016, το σχέδιο διαδρομής ποδηλάτου και πεζών διαγράφηκε από τον κατάλογο έργων ανακαίνισης για τη γέφυρα Verrazano-Narrows, η οποία τώρα διαθέτει μια επιπλέον λωρίδα HOV, επιτρέποντας τη διέλευση περισσότερων αυτοκινήτων μεταξύ του Μπρούκλιν και του Staten Island, χωρίς να κάνει τίποτα για να διορθώσει το πρόβλημα της πρόσβασης ποδηλάτου μεταξύ των συνοικιών.

Έτσι, φαίνεται ότι για καιρό οι ελκυστικοί ποδηλάτες που θέλουν να βιώσουν τόσο το Μπρούκλιν όσο και το Staten Island σε μια μέρα θα πρέπει να εγκατασταθούν για να πάρουν λεωφορείο ή πλοίο μεταξύ των δύο - όχι το χειρότερο σενάριο, αλλά αυτό σίγουρα αποθαρρύνει εκατοντάδες ποδηλάτες την ημέρα από το ταξίδι.