Πέρα από την ομάδα Tour

Εναλλακτικές λύσεις για ευγενείς περιπατητές

Για πολλούς ταξιδιώτες, η ομαδική περιοδεία είναι πολύ δύσκολη. Ίσως τα θέματα κινητικότητας καθιστούν δύσκολο να συμβαδίσει με το εξαιρετικά οργανωμένο, εξαντλητικό ταξίδι της ομαδικής περιοδείας. Ίσως οι πτήσεις για να συναντήσετε περιοδείες είναι τόσο κουραστικό, ώστε να είναι αδύνατο να απολαύσετε το υπόλοιπο ταξίδι. Ή, ενδεχομένως, η προσεγγιστική περιήγηση που προγραμματίζεται για εσάς δεν είναι πλέον ελκυστική. Εάν πέσετε σε μία από αυτές τις κατηγορίες, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλείσετε τα εργαλεία ταξιδιού σας;

Όταν ταξιδεύετε με μια ομάδα περιοδεία δεν είναι πλέον μια καλή εναλλακτική λύση για εσάς, πάρτε χρόνο για να επανεκτιμήσετε τις προτιμήσεις ταξιδιού σας.Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείτε τον κόσμο, πολλά είδη περιοδεία και πολλές νέες διαθέσιμες τεχνολογίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε να ταξιδεύετε - με τους όρους σας.

Εναλλακτικές λύσεις στις ομάδες περιηγήσεων

Σχεδιάστε ένα ταξίδι μόνοι σας

Εξετάστε το "home-basing" σε μια εξοχική κατοικία, ξενοδοχείο ή θέρετρο, χρησιμοποιώντας οδηγούς, τοπικούς ξεναγούς, περιηγήσεις ταξί και ημερήσιες εκδρομές για να σας βοηθήσουν να φτάσετε στα μέρη που θέλετε να δείτε. Αυτή η προσέγγιση απαιτεί λίγο προγραμματισμό, αλλά υπάρχουν αρκετοί πόροι για να σας βοηθήσουμε. Μπορείτε μάλλον να βρείτε αγγλόφωνους τοπικούς οδηγούς μέσω του τουριστικού γραφείου της χώρας, του κράτους ή της επαρχίας που θέλετε να επισκεφθείτε. Ένας καλός ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να σας βοηθήσει με την εφοδιαστική. Αν δεν θέλετε να κάνετε οποιαδήποτε οδήγηση, ένα ξενοδοχείο μπορεί να είναι μια καλύτερη βάση για εσάς από ένα εξοχικό σπίτι.

Επισκεφθείτε μέρη κοντά στην οικογένεια και τους φίλους

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε με τα μέλη της οικογένειας, αλλά θα είστε σε θέση να επωφεληθείτε από την τοπική τους γνώση για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πού να μείνετε και ποια αξιοθέατα να επισκεφθείτε.

Μερικοί ταξιδιώτες χτίζουν όλες τις διακοπές τους γύρω από οικογενειακές εκδηλώσεις, όπως γάμους και αποφοίτους, και έχουν πολύ χρόνο να γνωρίσουν τα μέρη που καλούνται τα μέλη των εκτεταμένων οικογενειών τους να καλέσουν στο σπίτι.

Επιλέξτε ένα ξενοδοχείο ή ένα θέρετρο που προσφέρει δραστηριότητες και ημερήσιες εκδρομές

Για παράδειγμα, στο Riviera Maya του Μεξικού, πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές με μεταφορές σε τοπικά αξιοθέατα, όπως οικολογικά πάρκα, ερείπια Μάγιας στο Tulum και πάρκα περιπέτειας.

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν παρόμοιες ευκαιρίες.

Βρείτε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα ή ένα κρουαζιερόπλοιο που προσφέρει δρομολόγια με αργό ρυθμό

Ορισμένες εταιρίες ταξιδιών και γραμμές κρουαζιέρας προσφέρουν δρομολόγια που είναι κατάλληλα για αργούς περιπατητές. Για παράδειγμα:

Το Road Scholar προσφέρει εκδρομές σε διάφορα επίπεδα δραστηριότητας. Το επίπεδο δραστηριότητας του "4ο" οδικού μελετητή θα αποτελούσε ίσως ένα τέντωμα για τους ταξιδιώτες με θέματα κινητικότητας, αλλά οι περιηγήσεις σε επίπεδο "1" και "2" θα λειτουργούσαν πιθανώς για τους πιο ευγενείς περιπατητές.

Το Slow Travel Tours είναι μια ομάδα ευρωπαϊκών ταξιδιωτικών πρακτορείων που προσφέρουν εκδρομές που σας φέρνουν σε επαφή τις εμπειρίες, τις διαδηλώσεις και τις αυθεντικές περιπέτειές σας. Πολλές από αυτές τις εκδρομές και ημερήσιες εκδρομές μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να μπορείτε να ταξιδεύετε με το δικό σας ρυθμό.

Η AMA Waterways προσφέρει ξεκούραστες περιηγήσεις σε πολλές από τις ποτάμιες κρουαζιέρες της.

( Συμβουλή: Ανατρέξτε σε ένα περιηγητικό ταξίδι για ένα μέρος που έχετε ήδη επισκεφθεί, κάτι που θα σας βοηθήσει να μάθετε πόσο περιμένει ο περιηγητής να κάνει καθημερινά οι συμμετέχοντες στα τουρνουά.)

Μείνετε πιο κοντά στο σπίτι

Αν πετάξετε σε ολόκληρη τη χώρα σας κάνει τόσο κουρασμένους ότι το ταξίδι σας καταστρέφεται, επιλέξτε έναν κοντινό προορισμό ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε ή να πάρετε το τρένο.

Χρησιμοποιήστε τεχνολογία για να προσαρμόσετε το ταξίδι σας

Οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε το δρόμο σας γύρω από τις πόλεις και τα πάρκα μόνοι σας.

Μπορείτε να βρείτε ταξιδιωτικές εφαρμογές για iPhones, iPads και κινητά τηλέφωνα Android που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το νόμισμα, να μεταφράσετε μενού, να κάνετε περιπάτους στις πόλεις και να περιηγηθείτε στα αεροδρόμια.

Τα podcasts μπορούν να σας βοηθήσουν να επισκεφθείτε μουσεία, αξιοθέατα και ιστορικές πόλεις με το δικό σας ρυθμό. Χρησιμοποιήστε το MP3 player ή το iPod για να ακούσετε μία από τις εκατοντάδες διαθέσιμες podcasts. Ορισμένα μουσεία, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Βασιλικό Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας του Λονδίνου και το Hofburg της Βιέννης προσφέρουν δωρεάν ακουστικές περιηγήσεις MP3. Μπορείτε επίσης να βρείτε δωρεάν και χαμηλού κόστους podcasts και MP3 περιηγήσεις σε τουριστικά γραφεία ή σε απευθείας σύνδεση.

Οι εκδρομές Segway διατίθενται σε πολλές πόλεις, όπως η Ουάσινγκτον , το Χονολουλού, το Ορλάντο, το Παρίσι, το Βερολίνο και η Βουδαπέστη. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τη διατήρηση της ομάδας, ενώ οδηγείτε ένα Segway με αυτοπεριορισμό.

Η κατώτατη γραμμή

Εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να κάνετε και τι θέλετε να κάνετε και να χτίσετε το ταξίδι σας από εκεί.

Δεν χρειάζεται να ανεβείτε σε κάθε καμπαναριό ή να δείτε κάθε εκθετήριο μουσείου για να απολαύσετε έναν προορισμό. Μπορείτε να ταξιδέψετε με τους δικούς σας όρους, με το δικό σας ρυθμό, σε πολλές διαφορετικές χώρες.