Πώς να πάρετε ένα διαβατήριο στη Νέα Υόρκη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την υποβολή αίτησης για διαβατήριο στο Μανχάταν

Σίγουρα, μπορεί να φανεί ότι όλος ο κόσμος είναι ήδη στην άκρη των δακτύλων σας εδώ στη Νέα Υόρκη, αλλά μην αφήστε να σας εμποδίσει να πιέσετε ένα διαβατήριο και να ξεκινήσετε μια καλή διεθνή περιπέτεια. Θα χρειαστείτε ένα έγκυρο διαβατήριο των ΗΠΑ για να ταξιδέψετε έξω από τις ΗΠΑ και ενώ κάνετε αίτηση για κάποιον μπορεί να φαίνεται σαν μια γραφειοκρατική ταλαιπωρία (ειδικά όταν σκέφτεστε ότι οι αιτήσεις διαβατηρίων δεν μπορούν να επεξεργαστούν πλήρως στο διαδίκτυο), είναι εύκολο να φτάσετε στο Μανχάταν , αν ξέρετε ακριβώς τι να κάνετε.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να πάρει ένα διαβατήριο στη Νέα Υόρκη.

Βασικά στοιχεία εφαρμογής διαβατηρίου

Όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, χρειάζονται διαβατήριο όταν ταξιδεύουν διεθνώς αεροπορικώς. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις για ταξίδια γης και κρουαζιέρας.

Αν είναι η πρώτη φορά που υποβάλλετε αίτηση για διαβατήριο, σημειώστε ότι θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση αυτοπροσώπως. Πρέπει επίσης να υποβάλετε την αίτησή σας αυτοπροσώπως εάν ισχύουν οι ακόλουθοι όροι: είστε κάτω των 16 ετών ή το προηγούμενο διαβατήριό σας εκδόθηκε όταν ήταν κάτω από την ηλικία των 16 ετών (σημειώστε ότι υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις υποβολής για ανηλίκους κάτω των 16 ετών). το προηγούμενο διαβατήριό σας έχει χαθεί, κλαπεί ή καταστραφεί (βλ. Τρόπος ανανέωσης ή αντικατάστασης ενός διαβατηρίου στη Νέα Υόρκη). ή, το προηγούμενο σας διαβατήριο έχει εκδοθεί πριν από περισσότερα από 15 χρόνια.

Οι προσωπικές εφαρμογές γίνονται αποδεκτές σε εξουσιοδοτημένες εγκαταστάσεις αποδοχής αιτήσεων Passport - υπάρχουν 27 τοποθεσίες που βρίσκονται επί του παρόντος στο NYC. Θα πρέπει να καλέσετε για να επαληθεύσετε με τη διευκόλυνση που βρίσκεται πιο κοντά σε εσάς για να δείτε αν χρειάζονται ραντεβού για την επεξεργασία διαβατηρίου.

Εάν το διαβατήριό σας εκδόθηκε όταν ήσασταν άνω των 16 ετών, το διαβατήριό σας θα ισχύει για 10 έτη. αν ήσασταν 15 ετών ή νεότερος, ισχύει για 5 χρόνια. Συνιστάται να ανανεώσετε το διαβατήριό σας περίπου 9 μήνες πριν από τη λήξη του.

Τι να φέρετε μαζί σας

Θα χρειαστεί να φέρετε αίτηση υποψηφιότητας DS-11. να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία για την υπηκοότητα των ΗΠΑ (όπως πιστοποιημένο πιστοποιητικό γέννησης των ΗΠΑ ή πιστοποιητικό ιθαγένειας - σημειώστε ότι όλα τα πρωτότυπα έγγραφα θα σας επιστραφούν). και να παρουσιάσετε μια εγκεκριμένη μορφή αναγνώρισης (όπως μια έγκυρη άδεια οδήγησης, πρέπει να παρουσιάσετε τόσο το πρωτότυπο έγγραφο όσο και ένα φωτοαντίγραφο).

Επίσης, πρέπει να φέρετε μαζί σας μια φωτογραφία διαβατηρίου (δείτε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις φωτογραφίας) μαζί με την πληρωμή (ανατρέξτε στις ενημερωμένες αμοιβές διαβατηρίου).

Πόσο καιρό θα χρειαστεί να περιμένετε

Η τακτική επεξεργασία διαβατηρίων διαρκεί περίπου έξι εβδομάδες .

Με την παροχή συμπληρωματικής αμοιβής ύψους 60 € μαζί με την προσωπική σας αίτηση, μπορείτε να επισπεύσετε την επεξεργασία της αίτησής σας για να φτάσετε μέσω ταχυδρομείου εντός τριών εβδομάδων.

Στο Μανχάταν, είναι δυνατή η ταχύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση, με τα διαβατήρια να εκδίδονται εντός 8 εργάσιμων ημερών. Η υπηρεσία αυτή είναι αποκλειστικά διαθέσιμη σε ταξιδιώτες που αποχωρούν σε διεθνές ταξίδι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ή που χρειάζονται να αποκτήσουν ξένη θεώρηση εντός τεσσάρων εβδομάδων. Μπορούν επίσης να γίνουν ρυθμίσεις για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που απαιτούν άμεσο ταξίδι. Οι υποψήφιοι με τέτοιες περιστάσεις πρέπει να κλείσουν ραντεβού (διαθέσιμο από Δευτέρα-Πέμπτη, 8 π.μ.-6μ.μ., εκτός των ομοσπονδιακών αργιών) στο γραφείο διαβατηρίων της Νέας Υόρκης και θα πρέπει να προσκομίσουν ένα έντυπο με την ένδειξη απόδειξης ταξιδιού. Σημειώστε ότι ισχύουν οι συνήθεις χρεώσεις επιταγής ύψους 60 $, καθώς και πρόσθετα τέλη αίτησης που επιβάλλονται από τον οργανισμό. Απαιτούνται συναντήσεις-καλέστε 877 / 487-2778 (είναι 24ωρη γραμμή ραντεβού). Το Γραφείο Διαβατηρίων της Νέας Υόρκης βρίσκεται στο Ομοσπονδιακό Κτίριο της Νέας Υόρκης, στην οδό Hudson St.

(μεταξύ King & W. Houston sts.).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το travel.state.gov. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Εθνικό Κέντρο Διαβατηρίων τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 877 / 487-2778 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο NPIC@state.gov με περαιτέρω ερωτήσεις.