Το Port Mansfield είναι Premier Fishing Destination

Οι ψαράδες στο Deep South County του Willacy θα σας πουν ότι οι ψαράδες έχουν πρόσβαση στην Κάτω Λαγκούνα Madre σε ένα σημείο περίπου 23 μίλια από το Raymondville από τις αρχές της δεκαετίας του 1900. Εκείνη την εποχή, αυτό το μικροσκοπικό σημείο περιβάλλεται, το οποίο στη συνέχεια ήταν μέρος του βασιλιά Ranch ήταν γνωστή ως Redfish προσγείωσης.

Το 1933, το Redfish Landing έγινε επίσημα δημόσιο σημείο πρόσβασης όταν η Henrietta King, χήρα του Richard King, μισθώνει 197 στρέμματα στην Αμερικανική Λεγεώνα του Willacy County.

Ωστόσο, παρέμεινε περισσότερο ή λιγότερο απλά ένα σημείο πρόσβασης για αρκετά περισσότερα χρόνια.

Όλα αυτά άλλαξαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Willacy County Navigation District δημιουργήθηκε το 1948, δημιουργώντας ουσιαστικά μια νομική οντότητα που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα λιμάνι για τις κοντινές πόλεις Raymondville και Lyford. Το 1950, η WCND καταδίκασε περισσότερα από 1.700 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένης της μισθωμένης γης της αμερικανικής λεγεώνας στο Redfish Landing, για να δημιουργήσει αυτό που είναι σήμερα το σημερινό Port Mansfield.

Αλλά, σε εκείνο το σημείο, η Περιφέρεια Πλοήγησης είχε γη, αλλά δεν είχε πρόσβαση σε ανοιχτό νερό στον Κόλπο του Μεξικού. Και αυτό θα άλλαζε σύντομα.

Το 1957, το Channel Mansfield, το οποίο διασταύρωσε το νησί Padre περίπου 24 μίλια βόρεια της σημερινής πόλης του South Padre Island, ήταν αφιερωμένο. Λόγω της τοποθεσίας της ανατολικά του Port Mansfield, το κανάλι αυτό είναι κοινώς γνωστό ως East Cut. Το αρχικό σύστημα προβλήτας των περασμάτων που απέτυχε, οι σημερινές δομές γρανίτη προβλήτα τοποθετήθηκαν στη θέση τους το 1962.

Το κανάλι είχε επίσης εμβυθιστεί στα 18 πόδια την εποχή εκείνη.

Σήμερα, φαίνεται ότι το Port Mansfield έχει αλλάξει λίγο και πολύ. Παρόλο που σήμερα υπάρχουν πολλά περισσότερα στο Port Mansfield από ένα σπίτι δόλωμα και δύο βάρκες, είναι, σύμφωνα με τα πρότυπα της σύγχρονης παράκτιας ανάπτυξης, ακόμα ένα ύπνο ψαροχώρι.

Όμως, για τους αλιείς και τις οικογένειές τους που ελπίζουν σε μια μικρή μοναξιά και παγκόσμιας κλάσης αλιεία χωρίς να θυσιάσει τις σύγχρονες ανέσεις, είναι κοντά στο τέλειο.

Το Port Mansfield διαθέτει σήμερα μια ωραία λιμενική εγκατάσταση που περιβάλλεται από μια χούφτα στάμπες / μαρίνες και ράμπες. Επίσης, η πρόσκρουση στην περιοχή του λιμανιού είναι μια σειρά ιδιωτικών κατοικιών, καθώς και ενοικιαζόμενα συγκυριαρχικά συγκροτήματα και η γνωστή αλιεία Lodge Get-A-Way Adventures. Υπάρχει μια σειρά από κατοικίες και condo ενοικιάσεις διαθέσιμα από το νερό επίσης. Το Port Mansfield διαθέτει επίσης επαρκή αριθμό καφέ και απέχει 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Raymondville. Η πόλη του Harlingen είναι μόλις 45 λεπτά μακριά για όσους θέλουν να κάνουν κάποια ψώνια ή να φάνε σε ένα από τα πολλά καλά εστιατόρια της πόλης.

Όποια και αν είναι το Port Mansfield που δεν διαθέτει στις ανέσεις, περισσότερο από ό, τι κάνει για τις μεγάλες ευκαιρίες αλιείας αλμυρού νερού. Η πρωταρχική κλήρωση για τους ψαράδες είναι τα ρηχά και καθαρά νερά της Κάτω Λαγκούνα Madre, η οποία εκτείνεται από το Pass Brazos Santiago, νότια του South Padre Island και του Port Isabel, στο Kenedy Land Cut περίπου 20 μίλια βόρεια του Port Mansfield. Κατά μήκος του, η Κάτω Laguna Madre ποικίλλει από δύο έως έξι μίλια πλάτος. Σε όλο τον κόλπο, οι ψαράδες μπορούν να πιάσουν μια ποικιλία ειδών όπως πεσμένα πέστροφες, σκουός (κόκκινο τύμπανο), σνούκερ, σκουλήκι, μαύρο τύμπανο και καλαμάρι.

Το East Cut, το οποίο συνδέει την Κάτω Λαγούνα με τον Κόλπο του Μεξικού, αντλεί εποχιακά είδη όπως βασιλικό σκουμπρί, ισπανικό σκουμπρί και tarpon σε απόσταση από παράκτιους ψαράδες. Οι υπεράκτιοι ψαράδες βρίσκουν άφθονη δράση για είδη όπως το κόκκινο snapper, το ποντίκι, το kingfish, το bonito, ο μαύρος τόνος, το ιστιοφόρο, ο κιτρινόπτερος τόνος και πολλά άλλα. Όλες αυτές οι επιλογές ψαρέματος συνδυάζονται για να καταστήσουν το Port Mansfield έναν από τους κορυφαίους προορισμούς αλιείας με αλμυρό νερό στο Τέξας.