Τα αγαπημένα μας καφενεία στη Las Ramblas

Σταματήστε για τον καφέ στην πιο όμορφη λεωφόρο της Βαρκελώνης

Η Las Ramblas, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Βαρκελώνης, είναι μία από τις ωραιότερες λεωφόρους της Ευρώπης. Ένας ιδανικός τρόπος να γνωρίσετε τη Las Ramblas είναι να περάσετε περίπου μια ώρα ψύξη σε μια από τις πολλές γραφικές καφετέριες της, που προσφέρουν τα πάντα, από παγωτά γκουρμέ μέχρι νόστιμα τάπας. Πολλά από τα καφέ έχουν βεράντες στην ίδια την Las Ramblas, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το απόγευμα ενώ χαλαρώνετε στον ήλιο.

Αν δεν είχατε πάει ποτέ στη Las Ramblas ή ψάχνετε για καινούριους πολύτιμους λίθους για να ανακαλύψετε στην περιοχή, ελέγξτε τα Top Ten Things να κάνετε στον κατάλογο Las Ramblas .

Και αν αυτό είναι η πρώτη σας φορά στην Ισπανία και ψάχνετε για τον καθορισμό καφέ σας, διαβάστε το πώς να παραγγείλετε καφέ στην Ισπανία εδώ .

Ποικιλία και ευκολία στην καρδιά της Βαρκελώνης

Όσον αφορά τον ιστορικό χαρακτήρα, κανένας καζίνο της Las Ramblas δεν φτάνει στο Cafe de l'Opera , απέναντι από το Θέατρο Liceu. Ξεκίνησε τη ζωή ως ταβέρνα τον 18ο αιώνα και το καφέ εξακολουθεί να διατηρεί καθρέφτες από τη βιεννέζικη του διακόσμηση από τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν ήταν μια σοκολατέρια (αν και το μεγαλύτερο μέρος της διακόσμησης είναι τώρα νεωτεριστικό / νεοκλασικό). Από το 1929, δεν πέρασε ούτε μια μέρα, ούτε καν κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφύλιου Πολέμου, χωρίς το άνοιγμα του καφέ. Αυτό είναι αφοσίωση.

Η Cafe Zurich , για τη δημοτικότητα και την ευκολία της, είναι πάντα ένα καλό στοίχημα, το οποίο βρίσκεται στην άκρη της πλατείας Catalunya, δίπλα στην είσοδο του μετρό στην κορυφή της Las Ramblas. Έχει μια μεγάλη βεράντα και δεν είναι τόσο ακριβό, είτε έχετε καφέ, καφέ ή σάντουιτς.

Ένα λαμπρό μέρος για να συναντήσετε φίλους, προτού προχωρήσετε.

Η Las Ramblas είναι η La Boqueria , η πιο διάσημη αγορά της Βαρκελώνης, όπου ο γεμάτος εμπορικός πυρήνας περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από αξιοπρεπείς καφετέριες και κηλίδες τάπας, όπως το Au Port de La Lune , ένα δελεαστικό γαλλικό μπιστρό και deli που σερβίρουν αυστηρά παραδοσιακές γαλλικές απολαύσεις.

Κοντά στο κάτω μέρος της Las Ramblas είναι ίσως η πιο ασυνήθιστη στάση του pit El Bosc de les Fades , του οποίου το εσωτερικό είναι ένα μαγεμένο δάσος γεμάτο νεράιδες, παράξενοι θόρυβοι και απατηλοί καθρέφτες. Αξίζει να δείτε μόνο το ντεκόρ, ή αν θέλετε ένα φανταστικό διάλειμμα από τη φασαρία της κεντρικής Βαρκελώνης.

Στις περισσότερες από αυτές τις καφετέριες, θα πληρώσετε λίγο περισσότερο από ό, τι θα κάνατε αλλού στην πόλη, αλλά το 1,50 για έναν καφέ και 2 για μια μικρή μπύρα δεν είναι καθόλου κακός, ειδικά στη μέση μιας τέτοιας ωραίας λεωφόρου .

Πώς να πάτε εκεί

Οι σταθμοί του μετρό Liceu και Drassanes (πράσινη γραμμή) ή Catalunya (πράσινες και κόκκινες γραμμές) βρίσκονται όλες κατά μήκος της Las Ramblas. Αν χρειάζεστε βοήθεια για την πλοήγηση στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, διαβάστε όλα σχετικά με το μετρό της Βαρκελώνης .