Βαρκελώνη προς Μονπελιέ με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Βγείτε στην καταλανική πρωτεύουσα από το νότο της Γαλλίας

Το Montpellier, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της νότιας Γαλλίας, είναι βολικά συνδεδεμένο με τη Βαρκελώνη, καθιστώντας εύκολη τη συνδυασμένη διακοπή της Νότιας Γαλλίας / Καταλωνίας. Παρακάτω θα βρείτε λεπτομέρειες για το πώς θα φτάσετε από τη Βαρκελώνη στην Ισπανία στο Μονπελιέ στη Γαλλία με διάφορα μέσα μεταφοράς.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από το Μονπελιέ στη Βαρκελώνη;

Το λεωφορείο και το τρένο κοστίζουν περίπου το ίδιο ποσό, αλλά το τρένο είναι πολύ πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχει διαγωνισμός, πραγματικά.

Προτεινόμενη διαδρομή

Αντί να ταξιδεύουν απευθείας, υπάρχουν μερικές δημοφιλείς στάσεις καθ 'οδόν, ιδιαίτερα στη Βόρεια Καταλονία. Σκεφτείτε μια στάση στο Figueres , στο σπίτι του Μουσείου Salvador Dali , καθώς και στη Girona, διάσημη για τη μεσαιωνική Εβραϊκή συνοικία.

Περνώντας τα σύνορα από τη Γαλλία στην Ισπανία

Τόσο η Ισπανία όσο και η Γαλλία βρίσκονται στη ζώνη Σένγκεν, η οποία επιτρέπει ελεύθερα ταξίδια μεταξύ των περισσότερων χωρών της ΕΕ. Είναι απίθανο να πρέπει να εμφανίσετε το διαβατήριό σας στα σύνορα - πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε ότι έχετε αλλάξει χώρες έως ότου το τηλέφωνό σας αλλάξει δίκτυο.

Ωστόσο, οι αρχές μπορούν να ελέγξουν τη διέλευση των συνόρων, πιθανότατα εάν αναζητούν εγκληματίες ή καταδικάζουν τη λαθρομετανάστευση. Θα πρέπει πάντα να μεταφέρετε το διαβατήριό σας όταν διασχίζετε διεθνή σύνορα.

Βαρκελώνη προς Μονπελιέ με τρένο και λεωφορείο

Το τρένο AVE από τη Βαρκελώνη έως το Μονπελιέ κοστίζει περίπου 50 ευρώ και διαρκεί τρεις ώρες, αναχωρώντας από το σταθμό Barcelona Sants.

Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Βαρκελώνη

Υπάρχουν έξι λεωφορεία την ημέρα από τη Βαρκελώνη στο Μονπελιέ. Ορισμένοι διοικούνται από το Linebus, άλλοι από την ALSA. Χρειάζονται πέντε ώρες και κοστίζουν περίπου 50 ευρώ. Βιβλίο από Movelia. Υπάρχουν επίσης ορισμένες υπηρεσίες από την Eurolines.

Τα λεωφορεία από τη Βαρκελώνη έως το Μονπελιέ αναχωρούν από τους σταθμούς λεωφορείων Sants και Nord. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Βαρκελώνη .

Βαρκελώνη προς Μονπελιέ με αυτοκίνητο

Η απόσταση 350 χλμ. Από τη Βαρκελώνη έως το Μονπελιέ διαρκεί περίπου τρεις και τέσσερις ώρες, ταξιδεύοντας κυρίως στους δρόμους AP-7 και A9. Σημείωση - Οι δρόμοι AP είναι δρόμοι με διόδια, οι οποίοι θα αυξήσουν σημαντικά το κόστος σας. Αν δεν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, πιθανότατα θα βρείτε φθηνότερα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αεροπορικά εισιτήρια από Βαρκελώνη προς Μονπελιέ

Δεν υπάρχουν πτήσεις από Βαρκελώνη προς Μονπελιέ.