Εθνική Ημέρα Pisco στο Περού

Περουβιανή pisco έχει πάρει πολλές ευλογίες το τελευταίο δεκαετίες. Το 1988, το Εθνικό Ινστιτούτο Πολιτισμού του Περού κήρυξε pisco μέρος της εθνικής κληρονομιάς της χώρας. Η Pisco είναι επίσης ένα από τα επίσημα προϊόντα ναυαρχίδας του Περού ( productos bandera del Perú ), τιμή που μοιράζεται με τις εξαγωγές του Περού όπως ο καφές, το βαμβάκι και το quinoa.

Το Περουβιανό ημερολόγιο αποδίδει επίσης φόρο τιμής στο εμβληματικό κονιάκ σταφυλιών του έθνους - όχι μία φορά, αλλά δύο φορές.

Το πρώτο Σάββατο κάθε Φεβρουαρίου είναι το επίσημο Día del Pisco Sour (Pisco Sour Day), ενώ η τέταρτη Κυριακή κάθε Ιουλίου γιορτάζεται σε εθνικό επίπεδο ως Día del Pisco ή Pisco Day.

Día del Pisco του Περού

Στις 6 Μαΐου 1999, το Εθνικό Ινστιτούτο Πολιτισμού ενέκρινε την υπουργική απόφαση Resolución Nº 055-99-ITINCI-DM . Με την εντυπωσιακή ανάλυση, η τέταρτη Κυριακή του Ιουλίου έγινε ημέρα Pisco, η οποία γιορτάζεται σε ολόκληρο το Περού και ειδικά σε περιοχές που παράγουν pisco της χώρας.

Οι κύριες περιοχές που παράγουν πίζκο του Περού είναι η Λίμα, η Ica, η Arequipa, η Moquegua και η Tacna (δείτε τον χάρτη των περιοχών ). Η Pisco Day είναι φυσικά πιο σημαντική εκδήλωση σε αυτά τα διοικητικά τμήματα, με τοπικές viñedos και bodeges pisqueras (αμπελώνες και οινοποιεία pisco ) που συμμετέχουν στις γιορτές.

Μαζί με τους πάγκους της αγοράς, τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και άλλες προσφορές που σχετίζονται με το pisco, οι περιοχές Pisco παραπάνω είναι πιθανό να έχουν πρόσθετες δραστηριότητες στην Ημέρα Pisco, όπως γαστρονομικές εκθέσεις, εκθέσεις ιστορίας του pisco, εκδρομές με αμπελώνες και συναυλίες.

Δεν είναι πάντα εύκολο να μάθετε πού ακριβώς και πότε συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, αλλά να ρωτήσετε γύρω και να παρακολουθείτε για πινακίδες, φυλλάδια και άρθρα σε εφημερίδες για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν είστε τυχεροί, μπορείτε ίσως να σκοντάψετε (και ίσως να σκοντάψετε πίσω) από μια δωρεάν συνεδρία γευσιγνωσίας. Το 2010, οι τοπικές αρχές στη Λίμα συνεργάστηκαν με την αλυσίδα supermarket Plaza Vea για να δημιουργήσουν ένα θέαμα στην Plaza de Armas της πρωτεύουσας: η κεντρική υδρομασάζ μετατράπηκε προσωρινά σε ένα σιντριβάνι pisco, ενώ οι ντόπιοι περιμένουν για δωρεάν δείγμα.

(Σημείωση: Η Χιλή γιορτάζει τη δική της ημέρα Pisco στις 15 Μαΐου)