Σημαντικά προϊόντα του Περού

Περουβιακές εξαγωγές που αντιπροσωπεύουν τη χώρα στις διεθνείς αγορές

Το 2004, εκπρόσωποι διαφόρων κυβερνητικών ινστιτούτων του Περού, όπως το Υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Γεωργίας, η PromPerú και το INDECOPI, συναντήθηκαν για να σχηματίσουν το COPROBA ( Commissionión Nacional de Productos Bandera ).

Η COPROBA (η «Εθνική Επιτροπή για προϊόντα εμβληματικής προέλευσης») ανέθεσε την προώθηση της ποιότητας και της πώλησης ορισμένων προϊόντων που παράγονται στο Περού, των εμβληματικών εξαγωγών γνωστών ως productos bandera del Perú . Σύμφωνα με την INDECOPI:

"Τα κυριότερα προϊόντα του Περού είναι προϊόντα ή πολιτιστικές εκφράσεις των οποίων η προέλευση ή η επεξεργασία έχουν πραγματοποιηθεί στην Περού, με χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν την εικόνα του Περού εκτός της χώρας. Η επιτροπή προϊόντων Native de Productos Bandera (COPROBA) είναι ο Περουβιανός οργανισμός που επιδιώκει να επιτύχει μια εξαγώγιμη προσφορά και να εδραιώσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές. "( Guia Informativa: Productos Bandera del Perú , 2013)

Από τον Ιούλιο του 2013, η COPROBA περιλαμβάνει τις ακόλουθες 12 εξαγωγές του Περού στον κατάλογο των προϊόντων της ναυαρχίδας: