Επισκόπηση της μαριχουάνας στο Περού

Η μαριχουάνα (κάνναβη, ζιζάνιο, μαριχουάνα) δεν είναι νόμιμη στο Περού. Ο Περουβικός Ποινικός Κώδικας, ωστόσο, αφήνει περιθώριο ελιγμών όσον αφορά την κατοχή μαριχουάνας για προσωπική χρήση.

Σύμφωνα με το άρθρο 299 (" Posesión No Punible " ή μη τιμωρητέα κατοχή), η κατοχή μαριχουάνας δεν τιμωρείται αν κατέχεται για προσωπική και άμεση κατανάλωση σε ποσότητες που δεν υπερβαίνουν "οκτώ γραμμάρια μαριχουάνας ή δύο γραμμάρια παράγωγα".

Είναι σημαντικό ότι το άρθρο 299 αναφέρει ότι η κατοχή δύο ή περισσότερων τύπων ναρκωτικών είναι αξιόποινη πράξη (ανεξάρτητα από την ποσότητα). Έτσι, ακόμα και αν έχετε στην κατοχή σας πολύ λιγότερα από τα οκτώ γραμμάρια μαριχουάνας, μπορείτε ακόμα να μπεις στο πρόβλημα εάν μεταφέρετε οποιοδήποτε άλλο είδος παράνομου ναρκωτικού, ανεξάρτητα από την ποσότητα. Ένα πρόσωπο που μεταφέρει, για παράδειγμα, ένα κοινό χάπι και ένα χάπι έκστασης θα μπορούσε θεωρητικά να συλληφθεί ως αντιπρόσωπος ναρκωτικών με πιθανή ποινή ετών.

Η πραγματικότητα της κατοχής μαριχουάνας στο Περού

Η πραγματικότητα της κατοχής μαριχουάνας στο Περού υπερβαίνει κατά πολύ τον ποινικό κώδικα του έθνους. Αν έχετε πιάσει δύο γραμμάρια μαριχουάνας (πολύ κάτω από το μη τιμωρούμενο μέγιστο), μην περιμένετε να φύγετε χωρίς προβλήματα.

Η αστυνομία στο Περού, συμπεριλαμβανομένου του serenazgo , βλέπει την κατοχή ναρκωτικών ως έγκλημα, ανεξάρτητα από τους νόμους της κατοχής. Αν νομίζουν ότι είστε έμπορος ναρκωτικών, θα μπορούσατε να βρεθείτε σε μια κυψέλη για λίγες μέρες.

Αν σας σταματήσει ένας διεφθαρμένος αστυνομικός, αυτά τα δύο γραμμάρια θα μπορούσαν εύκολα να μετατραπούν σε έναν συνολικό εφιάλτη.

Κατά κανόνα, η αγορά και η κατοχή μαριχουάνας στο Περού είναι ένας κίνδυνος και πρέπει να εξετάσετε την αποφυγή, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον τοπικό πολιτισμό και τα τοπικά συστήματα. Η μεταφορά οκτώ γραμμαρίων ή λιγότερο μπορεί να είναι νόμιμη σύμφωνα με το άρθρο 299, αλλά η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα για τη μεταφορά νομικού ποσού για προσωπική χρήση, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από την πρεσβεία σας στο Περού ή ίσως από την Περουβιανή τουριστική αστυνομία . Πόση βοήθεια θα λάβετε πραγματικά είναι μια άλλη ερώτηση εξ ολοκλήρου.

Απόψεις της μαριχουάνας μεταξύ του περουβιανού πληθυσμού

Αν σκοπεύετε να καπνίσετε το ζιζάνιο στο Περού, μην ξεχνάτε ότι το επίπεδο ανοχής για τη μαριχουάνα και τις τοπικές απόψεις καπνιστών μαριχουάνας μπορεί να διαφέρει σημαντικά από ό, τι στη δική σας χώρα.

Η χρήση μαριχουάνας στο Περού (ειδικά εκτός των μεγάλων πόλεων) δεν είναι σχεδόν ανοικτή ή αποδεκτή όπως είναι σε μέρη της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μερικοί Περουβιανοί βλέπουν όλα τα φάρμακα με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το αν είναι μαλακά ή σκληρά φάρμακα. Επομένως, η ανοικτή χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει ορισμένες ακραίες αντιδράσεις, επομένως η διακριτική ευχέρεια είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Περιστασιακά θα δείτε τους Περουβιανούς να καπνίζουν ζιζάνια στο δρόμο και σε μπαρ και κλαμπ. Μην υποθέστε ότι αυτό είναι εντάξει με όλους τους γύρω σας (και θυμηθείτε ότι μερικοί αμφίβολοι αξιωματικοί της αστυνομίας ενδέχεται να πηδήξουν στην ευκαιρία να συλλάβουν ξένους τουρίστες).

Δυνητικοί κίνδυνοι κατά την αγορά ζιζανίων στο Περού

Εάν θέλετε να αγοράσετε κάποιο ζιζάνιο στο Περού, να είστε προσεκτικοί. Προφανώς, είναι πάντα καλύτερο να αγοράσετε λιγότερα από οκτώ γραμμάρια μαριχουάνας, καθώς όλα αυτά είναι επίσημα παράνομα.

Πέρα από την ποσότητα, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το ποιος και πού κάνετε την αγορά. Θα μπορούσατε να είστε ο τουρίστας που ξεκινά με έναν αυτοαποκαλούμενο αντιπρόσωπο κάνναβης, μόνο για να επιστρέψει χωρίς πορτοφόλι, χωρίς διαβατήριο και χωρίς ζιζάνιο.

Ποτέ μην πάτε οπουδήποτε και μόνο για να αγοράσετε μαριχουάνα? Πάρτε τουλάχιστον έναν φίλο ή, ιδανικά, κάντε την αγορά σας σε ένα μέρος όπου δεν μπορείτε να κτυπήσετε εύκολα. Αν κάποιος θέλει να πάτε κάτω από ένα σοκάκι, να μπει σε ένα αυτοκίνητο ή να πάτε σε ένα διαμέρισμα, να είστε πολύ προσεκτικοί, ειδικά αν είναι κάποιος που μόλις συναντήσατε.