Καραϊβική Τιμές δολοφονίας

Μέτρηση της ασφάλειας των νησιών της Καραϊβικής από στατιστικές βίαιης εγκληματικότητας

Αν και ίσως προτιμούμε να βλέπουμε την Καραϊβική αποκλειστικά ως αποδράσεις σε νησιά γεμάτες με αμμώδεις παραλίες, ισχυρά κοκτέιλ και κοκτέιλ που θα ζουν με αηδία, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά τα νησιά δεν είναι μόνο τουριστικά αξιοθέατα, αλλά ζωντανές, αναπνευστικές χώρες το ίδιο έγκλημα και βία που βιώνει κάθε άλλη χώρα στον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πετάξετε μέσα στο ξενοδοχείο σας όταν επισκέπτεστε μέρη με υψηλά ποσοστά φόνου;

Όχι. Όπως και στα περισσότερα άλλα μέρη, οι δολοφονίες στην Καραϊβική συνδέονται συχνά με το εμπόριο ναρκωτικών και περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό σε γνωστά προβλήματα - συνήθως κακές κοινότητες. Οι τουρίστες σπάνια είναι θύματα ανθρωποκτονιών, γι 'αυτό και οι δολοφονίες αυτές προκαλούν πρωτοσέλιδα όταν συμβαίνουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές, η Ονδούρα, με 92 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, και
Η Τζαμάικα , με 40,9 δολοφονίες ετησίως ανά 100.000 άτομα, συγκαταλέγεται στα έθνη με τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο (αν και το ποσοστό ανθρωποκτονίας της Τζαμάικα έχει μειωθεί κάπως τα τελευταία χρόνια).

Άλλοι προορισμοί στην περιοχή της Καραϊβικής με ποσοστά φόνου σημαντικά υψηλότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνουν:

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το ποσοστό δολοφονιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 4,7 ανά 100.000 κατοίκους. Οι προορισμοί της Καραϊβικής με τιμές δολοφονίας περίπου στις ΗΠΑ (κάτω από 10 ανά 100.000) περιλαμβάνουν τη Μαρτινίκα , την Ανγκουίλα , την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα , τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους , τις Νήσους Καϋμάν , την Κούβα , τη Γουαδελούπη , την Αϊτή και τους Τούρκους και Κάικους .

Τα υπόλοιπα έθνη της Καραϊβικής πέφτουν κάπου στη μέση (π.χ. μεταξύ 10 και 20 δολοφονίες ανά 100.000), σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ μεγαλύτερη χώρα από ό, τι στην Καραϊβική και υπάρχουν πολλές αμερικανικές πόλεις όπου το ποσοστό των δολοφονιών είναι ίσο ή μεγαλύτερο από ό, τι ακόμη και το πιο βίαιο έθνος στην Καραϊβική. Για παράδειγμα, το ποσοστό δολοφονίας στο St. Louis, Mo., είναι 59 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το ποσοστό είναι το Baltimore είναι 54 ανά 100.000 και το ποσοστό στο Detroit είναι 43 ανά 100.000.

Ο παραπάνω κατάλογος είναι ελλιπής: οι αναφορές για εγκλήματα από ορισμένες χώρες της Καραϊβικής εμπίπτουν σε εκείνες των μητρικών κρατών τους, όπως η Γαλλία ή οι Κάτω Χώρες, και ορισμένα έθνη ενδέχεται να μην αναφέρουν επαρκώς ή να μην αναφέρουν τα στοιχεία του εγκλήματος.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα βίαια εγκλήματα σπάνια εμπλέκουν τουρίστες, ακόμη και στις πιο βίαιες χώρες. Είναι δυστυχώς καθολικό ότι οι περισσότερες ανθρωποκτονίες περιλαμβάνουν φτωχούς που θύμιζαν άλλους φτωχούς, αξιοσημείωτους στο εμπόριο παράνομων ναρκωτικών.

Έλεγχος τιμών και κριτικών της Καραϊβικής στο TripAdvisor

Τέλος, να θυμάστε ότι οι στατιστικές για τις μικρές χώρες μπορούν να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από σχετικά απομονωμένα περιστατικά. Για παράδειγμα, μια ενιαία δολοφονία στο Montserrat το 2012 αύξησε το ποσοστό ανθρωποκτονίας αυτού του έθνους σε 19,7 ανά 100.000 κατοίκους.

Όταν ταξιδεύετε σε νησιά της Καραϊβικής, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε με το συνηθισμένο πρωτόκολλο ασφάλειας που συνήθως θα επιβάλλετε στο σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει: να μην ταξιδεύετε μόνοι σας τη νύχτα, να μην ταξιδεύετε σε άγνωστα μέρη τη νύχτα, πάντα να βεβαιώνεστε ότι έχετε ένα κινητό τηλέφωνο σε εσάς ή να αφήσετε κάποιον με κινητό τηλέφωνο / επαφή έκτακτης ανάγκης να γνωρίζει πού βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή, να αποφύγετε αλληλεπίδραση με αγνώστους, ειδικά σε άγνωστες περιοχές, και να αποφεύγεται η αντιπαράθεση με ξένους και τρίτους ανά πάσα στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ασφαλή ταξίδια στην Καραϊβική και πώς να παραμείνετε ασφαλείς στις διακοπές σας στην Καραϊβική, παρακαλούμε δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Πώς να μείνετε ασφαλείς και ασφαλείς στις διακοπές σας στην Καραϊβική

Ποια νησιά της Καραϊβικής είναι τα πιο ασφαλή, πιο επικίνδυνα;

Καραϊβικές προειδοποιήσεις κατά χώρα