Ποια νησιά της Καραϊβικής είναι τα ασφαλέστερα και πιο επικίνδυνα;

Στατιστικές και πληροφορίες για την εγκληματικότητα στην Καραϊβική

Από την τραγική εξαφάνιση της Natalie Holloway στην Αρούμπα μέχρι τη δολοφονία ενός ζευγαριού νεόνυμφων στην Αντίγκουα μέχρι την επανειλημμένη συμβουλή του "Μην αφήνετε το θέρετρο" στη Τζαμάικα, το έγκλημα έχει χρωματίσει τις αντιλήψεις των περιηγητών της Καραϊβικής. Ορισμένα επεισόδια υψηλού προφίλ μπορούν να οδηγήσουν τους νησιωτικούς επισκέπτες γρήγορα να αναρωτιούνται τι κρύβεται κάτω από την ηλιόλουστη και διασκεδαστική εικόνα που προωθείται στα τουριστικά φυλλάδια.

Από την εμπειρία μας, ο φόβος της εγκληματικότητας στην Καραϊβική είναι γενικά υπερβολικός.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περπατήσετε και με τυφλούς. Η βία είναι πολύ πιο διαδεδομένη σε ορισμένες χώρες της Καραϊβικής από άλλες. Ακόμα και στις πιο προβληματικές χώρες, το βίαιο έγκλημα σπάνια αγγίζει τους τουρίστες. Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι επισκέπτες είναι συχνά πιο πιθανό από τους ντόπιους να είναι θύματα εγκλημάτων περιουσίας και συχνά στοχεύουν ειδικά σε τοποθεσίες που είναι γνωστό ότι επισκέπτονται οι τουρίστες.

Το συνολικό ποσοστό δολοφονιών μεταξύ των αναπτυσσόμενων εθνών στην Καραϊβική πλησιάζει τους 30 στους 100.000 κατοίκους, τέσσερις φορές σε σχέση με τη Βόρεια Αμερική. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης, μαζί με την εμπορία ναρκωτικών, εκτρέπουν εγκλήματα, βία και συμμορίες σε πολλά κράτη της Καραϊβικής. Έτσι, η καλύτερη συμβουλή για την αποφυγή δολοφονίας στην Καραϊβική είναι να αποφύγετε τη συσχέτιση με εγκληματίες: μην αγοράζετε φάρμακα.

Πώς να μείνετε ασφαλείς στις διακοπές σας στην Καραϊβική

Το έγκλημα μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και δεν υπάρχουν εγγυήσεις.

Ωστόσο, η εμπειρία και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ακόλουθα έθνη είναι από τα πιο ασφαλή στην περιοχή της Καραϊβικής:

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά είναι τα νησιά που είναι είτε τα πιο εύπορα είτε έχουν την ελάχιστη τουριστική ανάπτυξη.

Δείτε τιμές και κριτικές στο TripAdvisor

Βάσει των ποσοστών δολοφονίας, οι λιγότερο ασφαλείς χώρες περιλαμβάνουν:

Όπως σημειώσαμε, ωστόσο, οι τουρίστες σπάνια αποτελούν στόχους βίαιων εγκλημάτων, οπότε είναι επίσης χρήσιμο να εξετάσουμε τα ποσοστά εγκληματικότητας ιδιοκτησίας, όπως η ληστεία. Η έρευνα σχετικά με την εγκληματικότητα υποδηλώνει ότι οι χώρες της Καραϊβικής που πιθανότατα έχετε καταλήξει σε ληστεία περιλαμβάνουν:

Μια αύξηση στο ποινικό αδίκημα ιδιοκτησίας

Το έγκλημα για ακίνητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Καραϊβικής και οι ειδικοί λένε ότι η αύξηση είναι πιο έντονη στους τουριστικούς προορισμούς, όπως οι Μπαχάμες , Δομινικανή Δημοκρατία , Τζαμάικα , Πουέρτο Ρίκο και Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (USVI) .

Η έκθεση του Συμβουλευτικού Συμβουλίου για την Υπερπόντια Ασφάλεια των ΗΠΑ, η έκθεση για τα εγκλήματα και την ασφάλεια στην Ανατολική Καραϊβική για το 2008 (που καλύπτει την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, τα Μπαρμπάντος, τις Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι , τη Γρενάδα, τη Μαρτινίκα, το Μοντσεράτ, το Σαιντ Κιτς και το Νέβις,

Λουκία, Άγιος Μαρτίν και Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες), προειδοποιεί:

"Γενικά, τα εγκληματικά άτομα ή οι ομάδες είναι ελεύθερα να περιπλανηθούν μέρα ή νύχτα με λίγους περιορισμούς · οι διαρρήκτες και οι κλέφτες στοχεύουν σε κατοικημένες και κατώτερες περιοχές ξενοδοχείων και θέρετρων για ευκαιριακά εγκλήματα. , οι εκθέσεις αντανακλούν την αυξανόμενη χρήση μαχαιριών και χειροβομβίδων για τη διάπραξη εγκλημάτων, ενώ οι επιχειρηματικοί χώροι υψηλής κυκλοφορίας που συχνάζουν συχνά από τους τουρίστες στοχεύουν σε ευκαιριακά εγκλήματα του δρόμου, όπως η αφαίρεση πορτοφολιών από τα πορτοφόλια και η τσέπη τους. γίνονται αντιφατικές, αλλά κυρίως αποφεύγουν την άσκοπη βία, η οποία τους προσελκύει ".

Επιπλέον, «οι αριθμοί της ομοιόμορφης αστυνομίας είναι ανεπαρκείς για να έχουν ουσιαστική επιρροή στην αποτροπή του εγκλήματος και η ομοιόμορφη απάντηση της αστυνομίας σε συναγερμούς ή κλήσεις έκτακτης ανάγκης είναι συχνά πολύ αργή (15 λεπτά ή και περισσότερο) για να διαταράξουν τα εγκλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Αυτά τα γεγονότα αξίζει να λάβετε υπόψη, καθώς σχεδιάζετε το ταξίδι σας στην Καραϊβική - όχι για να σας αποθαρρύνουν από το ταξίδι, αλλά για να λάβετε σοβαρά υπόψη τις συνήθεις προφυλάξεις ασφαλείας όταν ταξιδεύετε σε προορισμό που είναι γνωστό ότι έχει σημαντικό πρόβλημα εγκλήματος.

Καραϊβική Τιμές δολοφονίας

Προειδοποιήσεις εγκληματικότητας του Κρατικού Τμήματος των ΗΠΑ για τους προορισμούς της Καραϊβικής