Ταξιδιωτικός Οδηγός Saba

Ταξιδιωτικός, διακοπές και οδηγός διακοπών στο νησί Saba στην Καραϊβική

Το μικρότερο από τα νησιά των Καραϊβικών, το Saba (προφέρεται "σέμπα") είναι ένα βραχώδες ηφαιστειογενές νησί με έναν δρόμο, καταπράσινα βουνά και εξαιρετική καταδύσεις και ψαροντούφεκο , καθιστώντας αυτό το μικροσκοπικό σημείο στην Καραϊβική ένα σημαντικό μέκκα για τον οικολογικό τουρισμό διακοπές και κερδίζοντας το μνημείο "The Unspoiled Queen."

Δείτε τις τιμές και κριτικές του Saba στο TripAdvisor

Saba Βασικές Πληροφορίες Ταξιδιού

Τοποθεσία: Στην Καραϊβική θάλασσα, μεταξύ St. Maarten και St. Eustatius

Μέγεθος: 5 τετραγωνικά μίλια / 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Πρωτεύουσα: Το Κάτω

Γλώσσα: Αγγλικά, Ολλανδικά

Θρησκείες: Πρώτα Καθολικοί, άλλοι Χριστιανοί

Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ.

Κωδικός περιοχής: 599

Παρενθέσεις: 10-15% χρέωση υπηρεσιών προστιθέμενη στο λογαριασμό του ξενοδοχείου. αλλιώς θα συμβεί παρόμοια

Καιρός : Μέση καλοκαιρινή θερμοκρασία 80F. Ψυγείο τα χειμωνιάτικα βράδια και σε υψηλότερα υψόμετρα.

Αεροδρόμιο: Αεροδρόμιο Juancho E. Yrausquin: Έλεγχος πτήσεων

Δραστηριότητες και αξιοθέατα Saba

Η πεζοπορία και οι καταδύσεις είναι οι κύριες δραστηριότητες στη Saba, από την κλιμάκωση των υψωμάτων του τοπίου Mount - ένα αδρανές ηφαίστειο που είναι το υψηλότερο σημείο της Ολλανδίας - στην εξερεύνηση υπεράκτιων υφάλων, τοίχων και μοναδικών κορυφών. Το Ίδρυμα Διατήρησης Saba διατηρεί πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και εκδίδει οδηγούς αναρρίχησης. Οι ποδηλάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις επιβαίνοντες: βουτιά Saba, Saba Divers, και το κέντρο βάσης Saba Deep Dive. Το Birding είναι επίσης ένα σημαντικό αξιοθέατο στη Saba, που φιλοξενεί το σπάνιο τροπικό πτηνό με κόκκινα τιμολόγια.

Παραλίες Σαμπά

Υπάρχει μόνο μία πραγματική παραλία στο Saba, στο Well's Bay, το οποίο είναι επίσης το μοναδικό λιμάνι του νησιού. Περιττό να πούμε ότι αυτή η βραχώδης και ηφαιστειακή λωρίδα άμμου - η οποία συχνά έρχεται και πηγαίνει με τις παλίρροιες - δεν είναι ο λόγος για τον οποίο έρχεστε στο Saba, αν και υπάρχει καλό ψαροντούφεκο στην ανοικτή θάλασσα.

Από την άλλη πλευρά, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Saba, το οποίο περιβάλλει ολόκληρο το νησί, έχει ονομαστεί ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να βουτήξει.

Saba Ξενοδοχεία και Θέρετρα

Δεν θα βρείτε καμία διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα ή μεγάλης κλίμακας θέρετρα στην Saba, αλλά υπάρχουν και πολλά εξαιρετικά μικρά ξενοδοχεία. μερικοί - όπως ο Κήπος της Βασίλισσας και ο Γουίαρντ της Σαβά - κερδίζουν την ονομασία "πολυτελείας". Υπάρχουν επίσης boutique ξενοδοχεία όπως το The Gate House, καταδυτικά θέρετρα όπως το Scout's Place και οικολογικά καταλύματα όπως το El Momo και το Eco-Lodge Rendez-Vous. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε τη μοναδική βίλα Haiku House στο Troy Hill, μια ιδιωτική βουνοπλαγιά που εμπνέεται από την Ιαπωνία.

Saba Εστιατόρια και Κουζίνα

Το Saba είναι ένα μικρό νησί με λιγότερα από 20 εστιατόρια, αλλά μπορείτε ακόμα να πάρετε ένα υπέροχο γεύμα σε μέρη όπως το Brigadoon - γνωστό για τα κρεολικά και καραϊβικά πιάτα του - και το Gate House Cafe, που σερβίρει εκλεκτή γαλλική κουζίνα δίπλα σε μια μεγάλη λίστα κρασιών. Πολλά εστιατόρια βρίσκονται στο Windwardside, όπως το Brigadoon, το Tropics Cafe (όπου μπορείτε να πάρετε ένα burger και μια ελεύθερη υπαίθρια ταινία την Παρασκευή βράδυ), και τις Swinging Doors (για μπάρμπεκιου τύπου αμερικανικού τύπου και μπάρμπεκιου).

Πάρτε μερικά καρυκεύματα σαμπά για ένα μοναδικό σουβενίρ.

Saba Ιστορία και Πολιτισμός

Οι Σαμπάνες είναι σκληροπυρηνικοί άνθρωποι με αγάπη διατήρησης, μια κληρονομιά της διευθέτησης ενός ακατέργαστου νησιού με λίγους πόρους. Το νησί διοικείται από τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα γαλλικά πριν από την ανάληψη των ολλανδικών το 1816. Παρά την ολλανδική προέλευσή του, η αγγλική είναι η κύρια γλώσσα στη Saba. Το Μουσείο Harry L. Johnson στο Windwardside προσφέρει την καλύτερη προοπτική για την ιστορία των νησιών, συμπεριλαμβανομένων των προ-Κολομβιανών κατοίκων που άφησαν μια ποικιλία τεχνουργημάτων που βρίσκονται τώρα στη συλλογή του μουσείου.

Saba εκδηλώσεις και φεστιβάλ

Το ετήσιο Καρναβάλι της Saba, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου, είναι το επίκεντρο του κοινωνικού ημερολογίου του νησιού. Η εκδήλωση Sea & Learn on Saba, που φιλοξενείται κάθε πτώση από τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό, φέρνει σε διεθνή κλίμακα εμπειρογνώμονες για τη διεξαγωγή συνομιλιών και εκδρομών.

Άλλες δημοφιλείς τοπικές εκδηλώσεις και αργίες περιλαμβάνουν την Ημέρα των Κορωνών και τα Γενέθλια της Βασίλισσας, που τιμήσαν τη Βασίλισσα Beatrix στις 30 Απριλίου και την Saba Day , ένα φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο 1-3.

Νυχτερινή ζωή Saba

Το Saba δεν είναι το Κανκούν, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον λίγες επιλογές νυχτερινής διασκέδασης, ακόμη και τα βράδια της εβδομάδας. Τα εστιατόρια / εστιατόρια Windwardside, όπως ο Θησαυρός της Saba, είναι ανοιχτά μέχρι τις 10 το απόγευμα ή αργότερα και σερβίρουν casual ναύλο και ποτά. η Swinging Doors δεν έχει επίσημη ώρα κλεισίματος και συνήθως διατηρεί την υπηρεσία μπύρας και μπάρμπεκιου μέχρι να φύγει ο τελευταίος πελάτης. Το Scout's Place έχει μια πιο τοπική ατμόσφαιρα. Το Tropics Cafe στο Juliana's Hotel είναι μια άλλη επιλογή νυχτερινής διασκέδασης, με εβδομαδιαία ζωντανή διασκέδαση και δωρεάν νύχτα ταινιών τις Παρασκευές.