Πώς να ταξιδέψετε γύρω από το Μπαλί της Ινδονησίας

Η μεταφορά στο Μπαλί έρχεται σε πολλές γεύσεις, μερικές πιο τουριστικές φιλικές από τις άλλες. Εάν δεν βασιζόμαστε στο ξενοδοχείο σας για να σας φέρουμε κοντά σας - όχι ότι υπάρχει κάτι κακό με αυτό - μπορείτε να περάσετε την πόλη με τα πόδια, με νοικιασμένο ποδήλατο ή μοτοσικλέτα ή μέσω bemo.

Εάν επιθυμείτε να μεταβείτε ανάμεσα σε πόλεις, μπορείτε να πάρετε μια βόλτα σε ένα δημόσιο λεωφορείο, ένα δημόσιο λεωφορείο ή να ενοικιάσετε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο, ένα ταξί, ένα πακέτο ενοικίασης αυτοκινήτου / οδηγού ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να οδηγήσετε.

Λόγω της μεγάλης και ελεγχόμενης τουριστικής τουριστικής βιομηχανίας, το Μπαλί φιλοξενεί έναν ατελείωτο αριθμό επιχειρηματιών μεταφορών μικρών και μεγάλων αποστάσεων, κάθε ένας από τους οποίους διασκεδάζει για να πάρει την επιχείρησή σας. Μερικοί από αυτούς είναι έντιμοι μεσίτες, μερικοί δεν είναι. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα εξαπατηθείτε από τους αδίστακτους προμηθευτές μεταφορών της Μπαλί.

Ταξί στο Μπαλί

Ταξιδεύοντας με ταξί στο Μπαλί λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει παντού αλλού - χαμογελάτε ένα ταξί από το φράγμα, ένα ταξί σταματάει για να σας πάρει και να φύγετε.

Ορισμένα ταξί δεν είναι πολύ ειλικρινή: μερικά αγαπημένα κόλπα ισχυρίζονται ότι έχουν ένα σπασμένο μετρητή, ή να πάρει το μακρινό δρόμο γύρω, μεταξύ άλλων. Τα μπλε ταξί με την ένδειξη "Μπαλί Taxi" (γνωστά ως Blue Bird Taxis) είναι τα πιο ειλικρινή, τόσο πολύ ώστε άλλοι χειριστές ταξί προσπαθούν να κάνουν πρόβλημα για αυτούς τους τύπους.

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στο Μπαλί

Εάν διαθέτετε μετρητά, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο Μπαλί, με την επιλογή να το οδηγήσετε μόνοι σας .

Αν νοικιάζετε από μια αξιόπιστη εταιρεία αυτοκινήτων, μπορείτε να επωφεληθείτε από την οδήγηση του δικού σας οχήματος στους λιγότερο ανεπτυγμένους προορισμούς του Μπαλί, με το εύρος σας να περιορίζεται μόνο από τον προϋπολογισμό του φυσικού αερίου.

Μην ενοχλείτε, όμως, αν δεν είστε συνηθισμένοι να οδηγείτε αυτοκίνητο με το τιμόνι δεξιά ή να πανικοβάλλεστε εύκολα όταν άλλοι οδηγοί παραβιάζουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία του Μπαλί είναι τόσο χαοτική όσο και επικίνδυνη - πάρτε ένα αυτοκίνητο με οδηγό αν δεν το χειρίζεστε.

Ενοικιάσεις Μοτοσικλετών & Σκούτερ στο Μπαλί

Αναφερθήκαμε προηγουμένως στους γνωστούς κακούς δρόμους του Μπαλί, οι οποίοι θα σας δώσουν μια παύση προτού να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξεφύγετε από μόνος σας με μια νοικιασμένη μοτοσικλέτα ή σκούτερ στο Μπαλί. Εάν είστε ένας πολύ καλός αναβάτης - ή αν δεν είστε, αλλά σκέφτεστε έναν ιδιαίτερα οδυνηρό, παραμορφωτικό τύπο αυτοκτονίας - στη συνέχεια, ενοικιάστε παντού μια μοτοσικλέτα και δοκιμάστε να οδηγήσετε τους δρόμους του Μπαλί.

Να είστε ένας πολύ αμυντικός οδηγός αν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση και είστε πολύ προσεκτικοί εκεί έξω.

Ενοικιάσεις ποδηλάτων στο Μπαλί

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο αν θέλετε να δείτε το Μπαλί με τον πιο φιλικό προς τη γη τρόπο. Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε ανεξάρτητα, μπορείτε να δείτε το μπαλινέζικο τοπίο από πρώτο χέρι με το δικό σας χρονοδιάγραμμα. Οι διαδρομές ποδηλάτου του Μπαλί έρχονται σε πολλές μορφές, από πλακόστρωτους δρόμους έως δρόμους εκτός δρόμου.

Οργανωμένες περιηγήσεις με ποδήλατα στο Μπαλί είναι επίσης διαθέσιμες, που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους ποδηλάτων όλων των ηλικιών. Τα πακέτα εκδρομών περιλαμβάνουν συνήθως τα γεύματα, τα εργαλεία ασφαλείας και τα ταξίδια επιστροφής από και προς το ξενοδοχείο σας.

Τουριστικά λεωφορεία λεωφορείων στο Μπαλί

Το ταξίδι με λεωφορεία δεν έχει αναπτυχθεί πολύ στο Μπαλί. τα περισσότερα από τα λεωφορεία που βλέπετε ανήκουν σε χάρτες λεωφορείων που προορίζονται για τουριστικές ομάδες που δρουν σε μέρη όπως το Uluwatu . Όχι ότι οι επιλογές λεωφορείων απουσιάζουν τελείως.

Η σχετικά νέα υπηρεσία λεωφορείου Kura-Kura Shuttle εκπέμπει από τον κόμβο της στο σταθμό Duty Free DFS του Jalan Bypass Ngurah Rai (τοποθεσία στους Χάρτες Google) σε προορισμούς όπως Kuta, Seminyak και Ubud. η καθημερινή υπηρεσία λεωφορείων λειτουργεί σε καλαίσθητα διακοσμημένα λεωφορεία με μοτίβο σχεδιασμού χελώνας έξω και WiFi και καθοδηγεί φωνή μέσα.

Οι υπηρεσίες τουριστικής λεωφορείου επιτρέπουν στους τουρίστες να ταξιδεύουν από σημείο σε σημείο με το μικρότερο κόστος και ταλαιπωρία. Πέραμα λεωφορείο είναι ένα από τα πιο εδραιωμένα στο νησί, με δρομολόγια λεωφορείων και πορθμείων που φτάνουν στο Μπαλί από την Κούτα στο Ουμπούντ προς Βορρά και Ανατολή και πέρα. Τα πορθμεία του Πέραμα απομακρύνουν τους τουρίστες από τη Νούσα Πενίτα και το Λόμποκ ή από το στενό προς την Ιάβα.

Δημόσιες συγκοινωνίες στο Μπαλί: Bemo

Για να περάσετε το Μπαλί με τα λιγότερα έξοδα, δοκιμάστε να οδηγήσετε ένα από τα μίνι λεωφορεία που ονομάζονται bemo που τρέχουν σε διαδρομές γύρω από το νησί. Παρά τις χαμηλές τιμές, οι οδηγοί θα χρεώνουν ακόμα περισσότερο για τους αλλοδαπούς - ξεπερνώντας τις δεξιότητές σας.