Ενοικιάσεις Μοτοσικλετών & Σκούτερ στο Μπαλί της Ινδονησίας

Ιππασία Μοτοσικλέτες στο Μπαλί - Διασκεδαστικό, αλλά επικίνδυνο

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε το Μπαλί χωρίς μια καθορισμένη διαδρομή ή εάν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς να συμμετέχετε σε οργανωμένη περιήγηση, ίσως θελήσετε να νοικιάσετε ένα σκούτερ ή μια μοτοσικλέτα. Ενοικιάσεις μοτοσικλετών στο Μπαλί είναι σχετικά φτηνές. Αλλά πριν να εγγραφείτε για ένα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε πραγματικά εξειδικευμένοι στην οδήγηση μοτοσικλέτας.

Δεν είναι επειδή οι μοτοσικλέτες ενοικίασης στο Μπαλί είναι περίπλοκες. είναι περίπλοκη η κατάσταση της κυκλοφορίας στην Μπαλί .

Στο Μπαλί, οι κανόνες του δρόμου μοιάζουν περισσότερο με προτάσεις. δεν ισχύουν οι συνήθεις κανόνες του δικαιώματος διέλευσης ή εφαρμόζονται πολύ χαλαρά. Στην πραγματικότητα, το δικαίωμα-δρόμου ουσιαστικά ανήκει στο μεγαλύτερο όχημα στο δρόμο. Θα πρέπει να χτυπήσετε σε τυφλές καμπύλες, επειδή ένα όχημα που έρχεται θα μπορούσε να πάρει το μέσο του δρόμου, όπως αυτό ενδιαφέρει. Και επειδή πολλές από τις μικρότερες λωρίδες κυκλοφορίας έχουν μόνο μονόδρομη κυκλοφορία, μπορεί να χρειαστεί να πάτε πολύ μακριά για να επιστρέψετε στο ίδιο σημείο.

Έτσι, αν είστε το είδος της ανάληψης, ο ταξιδιώτης do-it-yourself, ο οποίος έχει διεθνή άδεια και προθυμία να αντιμετωπίσει τους κινδύνους της οδήγησης σε χαοτικούς δρόμους των Μπαλινέζικων οδών, τότε με κάθε τρόπο πηγαίνει για αυτό. Με μια μοτοσικλέτα, θα μπορείτε να δείτε περισσότερα από το νησί με το δικό σας ρυθμό και θα μπορείτε να χτυπήσετε στα μονοπάτια που δεν ταξιδεύουν λιγότερο για να δείτε αξιοθέατα που οι περισσότεροι τουρίστες δεν μπορούν ποτέ να δουν.

Απαιτήσεις για ενοικίαση μοτοσικλετών & σκούτερ στο Μπαλί

Πριν μπορέσετε να νοικιάσετε μοτοσυκλέτα στο Μπαλί, πρέπει πρώτα να μπορέσετε να παρουσιάσετε μια έγκυρη άδεια διεθνούς οδηγού που καλύπτει συγκεκριμένα μοτοσικλέτες.

Αν δεν έχετε, μπορείτε να περάσετε το πρωί στο Αστυνομικό Γραφείο του Ντενπασάρ για να πάρετε μια προσωρινή άδεια μοτοσικλέτας. Η διαδικασία περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία. Η προσωρινή άδεια ισχύει για τρεις μήνες μετά την έκδοση.

Το κράνος είναι υποχρεωτικό για τους αναβάτες μοτοσικλετών στο Μπαλί. Η ασφάλιση, ωστόσο, δεν είναι. "Η ασφάλιση δεν περιλαμβάνεται σχεδόν ποτέ," εξηγεί ο εμπειρογνώμονας του ταξιδιού στο Μπαλί Paul Greenway στον οδηγό Bali & Lombok Tuttle Travel Pack .

"Πρέπει να πληρώσετε μεγάλα ποσά εάν η μοτοσικλέτα υποστεί βλάβη ή κλαπεί και τα περισσότερα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν καλύπτουν ατυχήματα με μοτοσυκλέτα".

Ρωτήστε το πρακτορείο μίσθωσης σχετικά με την ασφάλιση, και αν δεν υπάρχει, να ρωτήσετε για την πολιτική τους για ζημιά. (Ενοικίαση Bike Bike, που παρατίθεται παρακάτω, θα επιτρέψει την κατάθεση έως και 750 € στην πιστωτική σας κάρτα σε περίπτωση βλάβης, εάν δεν λάβετε την επιλογή Premium Insurance).

Μάθετε περισσότερα για την ταξιδιωτική ασφάλιση στη Νοτιοανατολική Ασία και για δραστηριότητες που μπορούν να ακυρώσουν την ταξιδιωτική σας ασφαλιστική κάλυψη .

Οι τουρίστες που ταξιδεύουν με μοτοσικλέτες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στο Μπαλί, καθώς οι αλλοδαποί συνήθως αναμένεται να πληρώσουν σε περίπτωση ατυχήματος - ακόμη και αν δεν είναι υπαιτιότητά τους.

Τα έξοδα ενοικίασης μοτοσυκλετών ποικίλλουν και είναι συχνά διαπραγματεύσιμα, ανάλογα με το πόσο καιρό χρειάζεστε και το σχήμα της μοτοσικλέτας. Οι μοτοσικλέτες τείνουν να έρχονται με κινητήρες 100cc ή 125cc. Δεν χρειάζεστε περισσότερα από 200cc για να πετάξετε στο Μπαλί σε δύο τροχούς. οι δρόμοι (και η κυκλοφορία) δεν ενθαρρύνουν την ταχεία οδήγηση, ούτως ή άλλως.

Μοτοσικλέτα στην Μπαλί - Συμβουλές

Σύμφωνα με το BaliDiscovery.com, το γενικό νοσοκομείο Sanglah του Denpasar αναφέρει ένα ποσοστό θανάτου από τροχαίο ατύχημα 150 ατόμων ... κάθε μέρα. (πηγή) Σκεφτείτε αυτό μια προειδοποίηση: αν δεν είστε ικανός, έμπειρος μοτοσικλετιστής, μην σκεφτείτε ούτε καν να νοικιάσετε ένα στο Μπαλί.

Εάν δεν μπορούμε να σας αποτρέψουμε, τουλάχιστον σας παρακαλούμε να διαβάσετε αυτές τις συμβουλές:

Μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια στο Μπαλί, την Ινδονησία - ή διαβάστε αυτή την πλήρη λίστα των dos και don'ts στο Μπαλί .

Σύντομη λίστα ενοικιάσεων μοτοσυκλετών και σκούτερ στο Μπαλί

Ενοικίαση ποδηλάτων στο Μπαλί

Τηλέφωνο: +62 (0) 821 4741 6202
Ιστοσελίδα: balibikerental.com
Σημείωση: Η ενοικίαση Bike Bike προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη.

PT AtoZ Μπαλί Ινδονησία

Τηλέφωνο: + 62- (0) 361 777 896
Ιστοσελίδα: bali-motorbike-rental.com

Bali4Ride

Τηλέφωνο: + 44-77-622-41132
Ιστοσελίδα: bali4ride.com

Amerthadana Bali

Τηλέφωνο: +62 361 7428804
Ιστοσελίδα: amerthadanabali.com