Μυστήριο στη Δευτέρα - Ο βομβιστής φάντασμα MItchell

Η αναζήτηση για το βομβαρδιστικό B-25 που συνετρίβη το 1956 στο Mon

Στις 31 Ιανουαρίου 1956, ένας βομβαρδιστής Μίτσελ Β-25, σε πτήση από τη βάση αεροπορικής δύναμης Nellis στη Νεβάδα στη βάση πολεμικής αεροπορίας Olmstead στο Harrisburg, συνετρίβη στον ποταμό Monongahela (τοπικά γνωστός ως "Mon"), λίγο έξω από το Πίτσμπουργκ . Το πλήρωμα των έξι επέζησε από τη συντριβή, αλλά δύο αργότερα ισχυρίστηκαν τα παγωμένα νερά του ποταμού Μο.

Αυτό που συνέβη κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες τροφοδότησε ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια του Πίτσμπουργκ.

Τι έγινε για τον βομβιστή Β-25;

Θεωρίες για το τι συνέβη με τον B-25 Bomber

Τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν τη συντριβή, διεξήχθη έρευνα για το αεροπλάνο, αλλά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του Β-25. Οι θεωρίες σχετικά με την εξαφάνιση του αεροπλάνου είναι άφθονα και εξακολουθούν να συζητούνται σε όλο το Πίτσμπουργκ.

Κάποιοι πιστεύουν ότι το αεροπλάνο φέρει ένα μυστικό φορτίο πυρηνικών όπλων, φυσικού αερίου, χρημάτων μαφίας ή ακόμα και του Howard Hughes. Οι φαινομενικά μάρτυρες εμφανίζουν σποραδικά επιφάνεια. Μια ιστορία είπε: "Εκατοντάδες στρατιώτες κατεβαίνουν στο σημείο συντριβής και κλείνουν τον ποταμό, φυλάσσοντας τις όχθες του ποταμού, ενώ εισέρχονται φορτηγίδες και τραβούν τον βομβαρδισμό στην επιφάνεια, το αεροπλάνο εκφορτώθηκε έπειτα σε σιδηροδρομικά οχήματα, σε έναν από τους τοπικούς χαλυβουργούς και λιώνει. " Παραλλαγές σε αυτές τις ιστορίες περιελάμβαναν το αεροπλάνο που κόβεται στην ακτή και μεταφέρθηκε μακριά, οι απειλές για τους μάρτυρες στην ακτή, ακόμη και η ιστορία ενός μυστηριώδους «7ου ανθρώπου» που τραβήχτηκε από τον ποταμό.

Η ιστορία είναι τόσο καλή που μια εταιρία παραγωγής ταινιών σκέφτεται να κάνει μια ταινία για το μυστήριο του βομβιστή Ghost Mitchell.

Το μυστήριο του B-25 έχει υπομείνει για περισσότερα από 50 χρόνια. Κάθε δύο ή τρία χρόνια, ένα άρθρο σε τοπικές εφημερίδες σχετικά με τη συντριβή, και νέοι αυτόπτες μάρτυρες έχουν έρθει με "την πραγματική ιστορία".

Η αναζήτηση συνεχίζεται για τον B-25 Bomber

Η έρευνα συνεχίζεται, με επικεφαλής μια οργάνωση που ονομάζεται ομάδα αποκατάστασης B-25 που αποτελείται από ένα εκλεκτικό μείγμα ανθρώπων με πάθος για αεροπορία, βαρκάδα, πλωτές οδούς, Πίτσμπουργκ και, φυσικά, ένα καλό παλιομοδίτικο μυστήριο.

Ο John Uldrich, καθηγητής marketing και διοίκησης, ο οποίος διδάσκει σήμερα στην Κίνα, ηγείται της ομάδας. Έχει ένα υπόβαθρο στην τεχνολογία σόναρ, έχει συμμετάσχει σε πολλές προσπάθειες έρευνας και ανάκαμψης σε όλο τον κόσμο και έχει περάσει πολύ χρόνο στο Πίτσμπουργκ.

Ο Bob Shema, ένας ντόπιος του Pittsburgh και ο Διευθυντής Επιχειρήσεων του ομίλου, είναι ειδικός στην ποιότητα των υδάτων. Προσφέρει μια βαθιά κατανόηση του ποταμού Mon και την εμπειρία με την τεχνολογία σάρωσης σόναρ στην ομάδα. Ο Steve Byers κατέχει μια τοπική εταιρεία πληροφορικής Sennex στο South Hills, και ο Matt Pundzak είναι σύμβουλος από τη Βιρτζίνια. Ο Matt, ο Steve και ο John είναι όλοι έμπειροι πιλότοι.

Η ομάδα ξεκίνησε μια λεπτομερή και επιστημονική μελέτη σχετικά με την τύχη του B-25 το 1995. Συγκέντρωσαν προσεκτικά μαζί τους λογαριασμούς αυτοπτών μαρτύρων από τη νύχτα της συντριβής και τις επόμενες εβδομάδες, πέρασαν εκατοντάδες ώρες με έγγραφα από κυβερνητικές και πολιτικές πηγές και συνέντευξη από εμπειρογνώμονες για τα πάντα, από την ποιότητα των υδάτων στη Μον, μέχρι τον πυθμένα του ποταμού, στο σχεδιασμό και την κατασκευή του βομβαρδίστρου Mitchell B-25.

Έκανε ακόμη και ανάλυση ροής χρησιμοποιώντας μοντέλα στον ποταμό Mon για να προσομοιώσει όπου ο ποταμός μπορεί να έχει πάρει το αεροπλάνο.

Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας; Ο Bob Shema, διευθυντής λειτουργιών του ομίλου, είναι βέβαιος ότι έχει βρει την τελική θέση ανάπαυσης του αεροσκάφους. "Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το μυστήριο", λέει. Ωστόσο, το αεροπλάνο δεν είχε εντοπιστεί μέχρι το φθινόπωρο του 2016.

Πού θα μπορούσε ο βομβιστής φάντασμα να ξεκουραστεί;

Η Σέμα πιστεύει ότι το αεροπλάνο κάθεται κάτω από περίπου 10 έως 15 πόδια από λάσπη σε 32 πόδια νερού λίγο έξω από την προσγείωση των πουλιών. Η προσγείωση των πτηνών βρίσκεται απέναντι από τον παλιό χαλυβουργείο J & L, δυτικά της γέφυρας του Glenwood, σε μίλια 4,9. Ήταν μια φορά σημείο ισοπαλίας για τις φορτηγίδες.

Όταν ρωτήθηκε πόσο σίγουρος είναι σε αυτή τη θέση, η Shema συσχετίζει μερικά από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

"Υπήρχαν εκατοντάδες μάρτυρες για τη συντριβή", δήλωσε η Σέμα. Το αεροπλάνο κατέβηκε στα ανατολικά της γέφυρας Glenwood (πριν τη γέφυρα υψηλού επιπέδου Homestead) και κατευθυνόταν προς τον ποταμό. Η Σέμα εξηγεί ότι ο ποταμός τρέχει πολύ γρήγορα εκείνη την ημέρα. Πέντε από τα έξι μέλη του πληρώματος ανέβηκαν στα φτερά του αεροπλάνου καθώς έπεφταν στα κατάντη. Λίγο αργότερα, το αεροπλάνο βυθίστηκε. Τέσσερα μέλη του πληρώματος σώθηκαν, και δύο σωμάτια ανακτήθηκαν κατάντη, πνίγηκαν.

Το Σώμα Στρατού των Μηχανικών και το Ακτοφυλακή έσυρε επανειλημμένα τον ποταμό μετά τη συντριβή. Η Σέμα είπε ότι οι αναφορές ατυχημάτων ανέφεραν ότι το Σώμα γέμισε αυτό που πίστευαν ότι ήταν η πτέρυγα του αεροσκάφους. Στη διαδικασία της έφεσής του στην επιφάνεια, όμως, η άγκυρα γλίστρησε και το αεροπλάνο βυθίστηκε πίσω στο νερό. Στη συνέχεια, έσπευσαν κάτι άλλο, αλλά προσπαθώντας να το φέρουν στην επιφάνεια, το 2 "παχύ καλώδιο έσπασε δύο φορές. Η Shema είπε ότι υπήρχαν φωτογραφίες αυτής της λειτουργίας, και οι φωτογραφίες δείχνουν καλώδια υψηλής τάσης και χαρακτηριστικά ακτογραμμής, τα οποία είναι ακόμα εκεί σήμερα. "Ξέρουμε ακριβώς πού το αεροπλάνο είδαμε τελευταία», είπε η Σέμα.

Πιστεύει ότι το αεροπλάνο ήταν πραγματικά χαραγμένο την πρώτη φορά που προσπάθησε να το τραβήξει, αλλά στη συνέχεια, όταν γλίστρησε, έπεσε σε ένα ανοικτό χωματόδρομο στο Birds Landing. Οι επόμενες δύο φορές, όταν τα καλώδια έσπασαν, η Σέμα σκέφτεται ότι έσφιξαν κάτι άλλο. Η προσγείωση των πτηνών είναι το σπίτι ενός παλιού βυθιζόμενου σπαστήρα σκυροδέματος. "Ένα χοντρό χαλύβδινο καλώδιο 2" απαιτεί πάνω από 31.000 λίρες δύναμης για να σπάσει ", δήλωσε η Σέμα." Ένα B-25 ζυγίζει το ήμισυ αυτό. Ένα από τα λίγα πράγματα στο ποτάμι που θα μπορούσαν να κάνουν αυτό είναι ότι ο παλιός σπαστήρας σκυροδέματος πάγου. "

Συνέντευξη των αυτοπτών μαρτύρων

Επίσης, αν το αεροπλάνο ήταν πραγματικά τραβηγμένο, φορτωμένο σε σιδηροδρομικά αυτοκίνητα ή φορτηγίδες, και πνευματώδης κάτω από το ποτάμι, έπρεπε να υπάρχουν μερικοί αυτοί μάρτυρες. Η Σέμα έχει περάσει 30 χρόνια εργασίας στα ποτάμια και έχει μιλήσει με εκατοντάδες ανθρώπους που βρισκόταν στο ποτάμι εκείνο το βράδυ. "Δεν υπάρχουν απλά αξιόπιστοι αυτόπτες μάρτυρες", δήλωσε η Σέμα.

Αναφέρθηκε στην ιστορία ενός μάρτυρα που συνέντευξη, ο οποίος είπε ότι παρακολούθησε δύτες σε μια φορτηγίδα, σε μαύρες στολές και παντόφλες, απενεργοποίησε όλα τα φώτα τους και πήγε στο νερό. Ο Σέμα μετράει λέγοντας: "Η θερμοκρασία του νερού ήταν 34 μοίρες." Ο ποταμός ρέει 5-7 κόμβους, ενώ το νερό ήταν 3 μέτρα ψηλό - μια μίνι πλημμύρα. Το τελευταίο πράγμα που θα είχε ένας δύτης κάτω από αυτές τις συνθήκες θα ήταν τα πτερύγια. Λυπάμαι, αυτό δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας. "

Ένα άλλο πρόσωπο με το οποίο μίλησε ήταν η σύζυγος που ομολόγησε ότι ο σύζυγός της ήταν ο δύτης που απομάκρυνε το «έβδομο σώμα». Εξήγησε ότι αυτή ήταν η δικαιολογία του για να μην επιστρέψει εκείνη τη νύχτα στο σπίτι.

Αφού πέρασε εκατοντάδες ώρες πέρα ​​από έγγραφα, συνεντεύξεις με αυτόπτες μάρτυρες και διεξαγωγή ανάλυσης ροής με μοντέλα για να προσομοιώσει πόσο μακριά θα μπορούσε να διανύσει το αεροπλάνο στα κατάντη, η Σέμα είναι πεπεισμένη ότι το αεροπλάνο είναι ακόμα στο ποτάμι.

Σάναρ Χαρτογράφηση της Δευτ

Το 1995, ο όμιλος χαρτογράφησε την όχθη του ποταμού Mon κοντά στο Birds Landing χρησιμοποιώντας απεικόνιση σάρωσης με πλευρική σάρωση. Αυτό επιβεβαίωσε τη θέση του χωματόδρομου, μια βαθιά τρύπα που σχηματίστηκε πριν από πολλά χρόνια από τους «πειρατές χαλικιών» που κατέστρεψαν τον πυθμένα του ποταμού για χαλίκι. Βρήκαν επίσης μια μερικώς βυθισμένη φορτηγίδα. Υπάρχει μια άλλη σκοτεινή εικόνα που πιστεύει η ομάδα ότι είναι υποψήφιος τόπος ταφής του B-25.

Για να επιβεβαιωθεί η θέση του αεροσκάφους, η ομάδα θέλει να χρησιμοποιήσει ένα μαγνητόμετρο ανίχνευσης μετάλλων. Αυτή είναι μια μη παρεμβατική συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει μέταλλο που θάβεται κάτω από το θόρυβο και το λάσπη του ποταμού Mon. "Αυτή η συσκευή πρέπει να παρέχει μια εικόνα για το τι βρίσκεται κάτω από το Bird's Landing", λέει η Shema. Μόλις επιβεβαιώσουν την τοποθεσία, θα πάρουν δείγματα από το κάτω μέρος του ποταμού και θα τα αναλύσουν για να επιβεβαιώσουν ότι κάθε μέταλλο που βρέθηκε είναι πανομοιότυπο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των βομβαρδισμών Mitchell. Το κόστος της ενοικίασης του εξοπλισμού και η προσπάθεια υποστήριξης για τη χρήση του θα απαιτήσει περίπου 25.000 δολάρια.

Η Σέμα είναι βέβαιη ότι θα βρει τμήματα του αεροσκάφους, αλλά η αμφιβολία για το μυστηριώδες φάντασμα του βομβιστή φάντασμα του Πίτσμπουργκ που ανέβαινε από τον Δευτ. «Αναμένουμε να βρούμε τα μπλοκ κινητήρα, τα μηχανήματα προσγείωσης και τα ελαστικά - όλα ήταν φτιαγμένα για να είναι αλεξίσφαιρα ... αλλά το υπόλοιπο του αεροπλάνου - αμφίβολο». Η Shema είπε επίσης ότι η ποιότητα των υδάτων του ποταμού Mon στη δεκαετία του 1950 ήταν κακή, στην καλύτερη περίπτωση. Το προσδόκιμο ζωής οποιουδήποτε μετάλλου στο μολυσμένο νερό του Mon ήταν 1/3 έως ½ εκείνο του Allegheny. "Δεν θα μπορούσατε να κρατήσετε ένα εξωλέμβιο κινητήρα στο νερό όλο το χρόνο - η έλικα θα διαλύθηκε σε ελάχιστο χρόνο. Το αλουμίνιο του αεροπλάνου αναμένεται να φύγει, εκτός από το τι έρχεται σε επαφή με τον πυθμένα" Είπε η Σέμα. Τέσσερις καταδύσεις έχουν διεξαχθεί στο Mon μέχρι σήμερα, αλλά το μόνο που βρήκαν ήταν ξύλο. "Δεν βρίσκετε χάλυβα στο Mon", είπε η Shema.

Αναζήτηση ιστορικού

Η Ομάδα Ανάκτησης B-25 συνεργάζεται με την Ιστορική Εταιρεία της Δυτικής Πενσυλβανίας (HSWP) και με το Κέντρο Περιφερειακής Ιστορίας Sen. John Heinz Pittsburgh σε αυτή την προσπάθεια. Η κ. Betty Arenth, ανώτερος αντιπρόεδρος της ιστορίας Cente, είναι ενθουσιασμένος που αποτελεί μέρος της επίλυσης αυτού του μυστηρίου. "Ήταν φυσικό να ασχοληθούμε με τον Bob [Shema] και την B-25 Recovery Group - είναι μέρος της ιστορίας του Πίτσμπουργκ", δήλωσε ο Arenth.

Η Σέμα είπε ότι όταν βρουν το αεροπλάνο, τυχόν αντικείμενα θα μεταφερθούν στο Κέντρο Ιστορίας. "Όταν το βρίσκουμε, είναι πραγματικά μια πίστωση σε όλο το Πίτσμπουργκ για τη βοήθεια που έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια."

Όταν ρωτήθηκε για τις θεωρίες συνωμοσίας, η Σέμα, ένας ντόπιος Πίτσμπουργκ, θυμάται την ημέρα που το αεροπλάνο συνετρίβη. Παραδέχεται ότι «Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του '50, στο ύψος του ψυχρού πολέμου, και περιβαλλόταν από πυραυλικές βάσεις. Είναι παρήγορο να πιστεύουμε ότι ο στρατός μας θα μπορούσε να έρθει και να απομακρύνει ένα αεροσκάφος χωρίς μάρτυρες». Η Σέμα συνέχισε: «Οι τέσσερις από εμάς δεν θα είχαν επενδύσει χιλιάδες ώρες και σημαντικούς πόρους για μια κυνηγημένη άγρια ​​χήνα.» Γιατί κάποιος θα έβαζε νευρικό αέριο ή πυρηνικά όπλα σε ένα παρωχημένο αεροσκάφος; "Ήταν η τελευταία ημέρα του μήνα, και αυτοί οι πιλότοι προσπαθούσαν μόνο να πάρουν το χρόνο πτήσης μέσα".

Η Σέμα έκλεισε: "Αυτό το αεροπλάνο έτρεξε απλά από φυσικό αέριο".

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει στην επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα ανυπότατα μυστήρια του Πίτσμπουργκ, μπορεί να κάνει μια φορολογική έκπτωση στη B-25 Recovery Group. Η Ιστορική Εταιρεία της Δυτικής Πενσυλβανίας έχει δημιουργήσει λογαριασμό για την ομάδα. Οι δωρεές που συντάσσονται στο HSWP μπορούν να σταλούν στην ακόλουθη διεύθυνση:

Η Ιστορική Εταιρεία της Δυτικής Πενσυλβανίας (HSWP)
Attn. Κα Betty Arenth - Πρόγραμμα Β-25
1212 Smallman Street
Pittsburgh PA 15222