Γρήγορα, πρώτα και διασκεδαστικά γεγονότα για το Πίτσμπουργκ

Καλώς ήλθατε σε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χώρας. Δεν είναι πλέον η βρώμικη πόλη χάλυβα των παλαιών, το Πίτσμπουργκ είναι τώρα μια πραγματική αναγεννησιακή πόλη. Μια πόλη των σύγχρονων καθεδρικών ναών και του Παλαιού Κόσμου, γοητεία της γειτονιάς, γεμάτη με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, φιλικά πρόσωπα, διασκέδαση και περιπέτεια. Ελάτε να ρίξετε μια ματιά πιο κοντά!

Pittsburgh Basics

Ιδρύθηκε: 1758
Ιδρύθηκε: 1758
Ενσωματωμένο: 1816
Πόλη: ~ 305.000 (2014)
Επίσης γνωστό ως (AKA): Το «Burgh

Γεωγραφία

Περιοχή: 55,5 τετραγωνικά μίλια
Κατάταξη: 13η μεγαλύτερη πόλη στο έθνος
Υψόμετρο: 1.223 πόδια
Λιμάνι: Το Πίτσμπουργκ είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό λιμάνι του έθνους, παρέχοντας πρόσβαση στο εκτεταμένο σύστημα εσωτερικής ναυσιπλοΐας των ΗΠΑ των 9,000 μιλίων.

Καταπληκτικό Πίτσμπουργκ Πρώτα

Το Πίτσμπουργκ ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο που έκανε πολλά τακτοποιημένα πράγματα! Εδώ είναι μερικά από τα πιο γνωστά.

Πρώτη καρδιά, το ήπαρ, η μεταμόσχευση νεφρού (3 Δεκεμβρίου 1989): Η πρώτη ταυτόχρονη μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος και νεφρού έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πρεσβυτεριανού.

Το πρώτο Emoticon στο Διαδίκτυο (1982): Το Smiley :-) ήταν το πρώτο emoticon στο Internet, το οποίο δημιουργήθηκε από τον επιστήμονα υπολογιστών του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, Scott Fahlman.

Πρώτο Ινστιτούτο Ρομποτικής (1979): Το Ινστιτούτο Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon ιδρύθηκε για τη διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας σε ρομποτικές τεχνολογίες σχετικές με τα βιομηχανικά και κοινωνικά καθήκοντα.

Ο κ . Yuk δημιουργήθηκε στο Κέντρο Δηλητηριάσεων στο Νοσοκομείο Παίδων του Πίτσμπουργκ μετά από έρευνες που έδειξαν ότι το κρανίο και οι κώνοι που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση των δηλητηρίων είχαν ελάχιστη σημασία στα παιδιά που εξισώνουν το σύμβολο με συναρπαστικά πράγματα όπως οι πειρατές και την περιπέτεια.

Το παιχνίδι της πρώτης νύχτας (1971): Το παιχνίδι 4 των 1971 World Series ήταν το πρώτο νυχτερινό παιχνίδι στην ιστορία της παγκόσμιας σειράς, μία σειρά που κέρδισε το Πίτσμπουργκ, 4 παιχνίδια σε 3.

Πρώτο Big Mac (1967): Δημιουργήθηκε από τον Jim Delligatti στο Uniontown McDonald's, το Big Mac έκανε το ντεμπούτο του και δοκιμάστηκε στο τρία άλλα εστιατόρια του McDonald's στο Pittsburgh το 1967.

Μέχρι το 1968 ήταν ένα στήριγμα στα μενού της McDonald's σε όλη τη χώρα.

Πρώτη καρτέλα σε δοχεία (1962): Η γλωττίδα τραβήχτηκε από την Alcoa και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Iron City Brewery το 1962. Για πολλά χρόνια, οι γλωττίδες τραβήχτηκαν μόνο σε αυτήν την περιοχή.

First Retractable Dome (Σεπτέμβριος 1961): Το Civic Arena του Πίτσμπουργκ μπορεί να υπερηφανεύεται για την πρώτη αίθουσα του κόσμου με αναδιπλούμενη οροφή.

Πρώτος δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός των ΗΠΑ (1 Απριλίου 1954): Το WQED, το οποίο λειτούργησε ο εκπαιδευτικός σταθμός Metropolitan Pittsburgh, ήταν ο πρώτος εκπαιδευτικός τηλεοπτικός σταθμός στην Αμερική

Πρώτο εμβόλιο πολιομυελίτιδας (26 Μαρτίου 1953): Το εμβόλιο πολιομυελίτιδας αναπτύχθηκε από τον ερευνητή και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Pittsburgh, Δρ. Jonas E. Salk.

Πρώτο κτίριο από αλουμίνιο - ALCOA (Αύγουστος 1953): Ο πρώτος ουρανοξύστης με αλουμίνιο ήταν το κτίριο Alcoa, ένα τριώροφο κτίριο μήκους 410 ποδών με λεπτούς σφραγισμένους πίνακες αλουμινίου που αποτελούν τους εξωτερικούς τοίχους.

Ο πρώτος αναπτήρας Zippo (1932): Ο Γιώργος Γ. Μπλεσντέλ εφευρέθηκε ο αναπτήρας Zippo το 1932 στο Μπράντφορντ της Πενσυλβανίας. Το όνομα Zippo επιλέχθηκε από τον Blaisdell επειδή του άρεσε ο ήχος της λέξης "φερμουάρ" - η οποία κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γύρω στο ίδιο χρονικό διάστημα στο κοντινό Meadville, PA.

Το πρώτο παιχνίδι Bingo (αρχές της δεκαετίας του 1920): Hugh J.

Ο Ward έρχεται για πρώτη φορά με την έννοια του bingo στο Πίτσμπουργκ και άρχισε να τρέχει το παιχνίδι στα καρναβάλια στις αρχές της δεκαετίας του 1920, παίρνοντας το σε εθνικό επίπεδο το 1924. Εξασφάλισε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο παιχνίδι και έγραψε ένα βιβλίο των κανόνων του Bingo το 1933.

Πρώτος Εμπορικός Ραδιοφωνικός Σταθμός των ΗΠΑ (2 Νοεμβρίου 1920): Ο Δρ Φρανκ Κόνραντ, βοηθός επικεφαλής μηχανικός της Westinghouse Electric, κατασκευάστηκε αρχικά ένα πομπό και το εγκατέστησε σε γκαράζ κοντά στο σπίτι του στο Wilkinsburg το 1916. Ο σταθμός είχε άδεια 8XK. Στις 6 το απόγευμα στις 2 Νοεμβρίου 1920, η 8KX έγινε ραδιόφωνο KDKA και άρχισε να εκπέμπει σε 100 βατ από μια κουκέτα πάνω σε ένα από τα εργοστάσια παραγωγής του Westinghouse στο Ανατολικό Πίτσμπουργκ.

Χρόνος εξοικονόμησης θερινής ώρας (18 Μαρτίου 1919): Δημοτικός σύμβουλος του Πίτσμπουργκ κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, Robert Garland επινόησε το πρώτο σχέδιο εξοικονόμησης θερινής ώρας του έθνους, το οποίο ιδρύθηκε το 1918.

Ο πρώτος σταθμός βενζίνης (Δεκέμβριος 1913): Το 1913 ο πρώτος σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινήτων, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία διύλισης του Κόλπου, άνοιξε στο Πίτσμπουργκ στη λεωφόρο Baum και στην οδό St. Clair στην East Liberty. Σχεδιασμένο από τον JH Giesey.

Το πρώτο στάδιο του μπέιζμπολ στις ΗΠΑ (1909): Το 1909 το πρώτο στάδιο του μπέιζμπολ, το Forbes Field, χτίστηκε στο Πίτσμπουργκ, και ακολούθησε σύντομα παρόμοια στάδια στο Σικάγο, το Κλίβελαντ, τη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη.

Το πρώτο θέατρο κινηματογράφου (1905): Το πρώτο θέατρο στον κόσμο που αφιερώθηκε στην έκθεση των κινηματογραφικών ταινιών ήταν το "Nickelodeon", το οποίο άνοιξε ο Harry Davis στην Smithfield Street στο Πίτσμπουργκ.

Πρώτο μπιτανάρισμα (1904): Επινοηθείσα από τον Δρ. David Strickler, φαρμακοποιό, στο φαρμακείο του Strickler στο Latrobe της Πενσυλβανίας.

Η πρώτη παγκόσμια σειρά (1903): Οι προσκυνητές της Βοστώνης νίκησαν τους Πειρατές του Πίτσμπουργκ πέντε παιχνίδια σε τρεις στις πρώτες σύγχρονες World Series του μπέιζμπολ το 1903.

First Ferris Wheel (1892/1893): Ετοιμάστηκε από τον εγγενή και πολιτικό μηχανικό του Πίτσμπουργκ, George Washington Gale Ferris (1859-1896), ο πρώτος Ferris Wheel που λειτουργούσε στην Παγκόσμια Έκθεση στο Σικάγο. Ήταν πάνω από 264 πόδια υψηλό και ήταν σε θέση να μεταφέρει περισσότερους από 2.000 επιβάτες κάθε φορά.

Μακρινή ηλεκτρική ενέργεια (1885): Η Westinghouse Electric ανέπτυξε εναλλασσόμενο ρεύμα, επιτρέποντας τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις για πρώτη φορά.

Πρώτο Air Brake (1869): Το πρώτο πρακτικό φρένο αέρα για σιδηροδρόμους επινοήθηκε από τον George Westinghouse στη δεκαετία του 1860 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1869.

Διασκεδαστικά γεγονότα για το Πίτσμπουργκ

Το Πίτσμπουργκ είναι μια όμορφη πόλη με πολύ πλούσιο παρελθόν. Σίγουρα ακόμη και οι άνθρωποι που έχουν ζήσει εδώ όλη τη ζωή τους δεν θα γνωρίζουν όλα αυτά τα γεγονότα διασκέδασης! Ακολουθεί μια λίστα με αυτά: