Ιστορία του Μπέιζμπολ Πίτσμπουργκ Πειρατές

Οι ρίζες των Πειρατών στο Πίτσμπουργκ χρονολογούνται από τις 15 Απριλίου 1876, όταν το Πίτσμπουργκ Αγιγιένιες (που δεν ήταν ακόμα οι Πειρατές) έπαιξε στο πρώτο επαγγελματικό παιχνίδι μπέιζμπολ της πόλης που πραγματοποιήθηκε στο Union Park. Την επόμενη χρονιά, το franchise έγινε αποδεκτό στο διεθνή σωματείο μικρών πρωταθλητών, αλλά η ομάδα και το πρωτάθλημα διαλύθηκαν μετά την εποχή του 1877.

Το μπέιζμπολ επέστρεψε στο Πίτσμπουργκ για το καλό το 1882 όταν οι Alleghenies έβαλαν την ομάδα τους πίσω και ενώθηκαν με την Αμερικανική Ένωση.

Τα παιχνίδια παίζονται σε μια πρώιμη έκδοση του Πάρκου Εκθέσεων στη βόρεια ακτή του Πίτσμπουργκ.

Οι ειλικρίνεια γίνονται οι πειρατές

Οι Alleghenies μπήκαν στο Εθνικό Πρωτάθλημα στις 30 Απριλίου 1887 με το πρώτο τους παιχνίδι στο Recreation Park, που βρίσκεται στις γωνίες Grant και Pennsylvania Avenues κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών Fort Wayne στη Βόρεια Πλευρά. Το 1890 οι Alleghenies μετονομάστηκαν στους Πειρατές του Πίτσμπουργκ μετά την «πτώση» του δεύτερου βασιλιά Louis Bierbauer μακρυά από την αμερικανική ομάδα σύνδεσης της Φιλαδέλφειας. Την επόμενη χρονιά μετακόμισαν σε ένα νέο σπίτι, Exposition Park, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Allegheny μεταξύ της πρώην τοποθεσίας του Three Rivers Stadium και του νέου σπιτιού του PNC Park. Στην πραγματικότητα μπορείτε να βρείτε τις βάσεις από το πάρκο έκθεσης που περιγράφεται με λευκή βαφή στο πρώην πάρκινγκ του Three Rivers Stadium.

Ο Barney Dreyfuss, ιδιοκτήτης του εκρηκτικού συλλόγου του Λούισβιλ, απέκτησε τον έλεγχο των Πειρατών του Πίτσμπουργκ το 1900, φέρνοντας μαζί του 14 παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του μελλοντικού Hall of Famers Honus Wagner και Fred Clarke.

Οι Πειρατές κέρδισαν το πρώτο τους Εθνικό Πρωτάθλημα League το επόμενο έτος. Το 1902, οι Πειρατές το πήραν ένα βήμα παραπέρα, νικώντας τον Αμερικανό της Βοστώνης, 7-3, στο πρώτο παιχνίδι World Series στην ιστορία του μπέιζμπολ. Οι Αμερικανοί, όμως, αναπήδησαν πίσω για να κερδίσουν το World Series.

Αγαπημένο πεδίο Forbes

Στις 30 Ιουνίου 1909 έφερε το πρώτο παιχνίδι των Πειρατών στο Forbes Field, ένα κλασικό πάρκο μπέιζ-μπώλ Major League, και το πρώτο μπασκέτα που κατασκευάστηκε από χυτοσίδηρο και χάλυβα.

Forbes Field, που ονομάστηκε για τον στρατηγό John Forbes, βρετανό στρατηγό, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Γαλλικού και Ινδικού πολέμου (1758) κατέλαβε το Fort Duquesne και μετονομάστηκε σε Fort Pitt, στην περιοχή Oakland του Πίτσμπουργκ, στην είσοδο του γραφικού πάρκου Schenley. Το Forbes Field, με χωρητικότητα 35.000, φιλοξένησε τέσσερις φορές την World Series (1909, 1925, 1927, 1960) και το All-Star Game δύο φορές (1944, 1959). Οι διαστάσεις και η εμφάνισή του άλλαξαν πολλές φορές στη μακρά ιστορία του. Ήταν ένα πολύτιμο λίθο μιας μπάλας, αλλά μετά από 61 χρόνια είχε τελικά ξεπεράσει τη χρησιμότητά της και στις 28 Ιουνίου 1970, 44.918 οπαδοί ήταν παρόντες στο τελικό παιχνίδι για να πει αντίο. Λίγες φυσικές υπενθυμίσεις του μεγάλου γηπέδου υπάρχουν ακόμα, συμπεριλαμβανομένης της εγχώριας πλάκας, μια πινακίδα που σηματοδοτεί το σημείο όπου η Μπιλ Μάζεροσκι το 1960 World Series κερδίζοντας σπίτι έτρεξε άφησε το πάρκο και ένα τμήμα του αριστερού κεντρικού τοίχου.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Σε μια παγκόσμια αναμέτρηση μεταξύ δύο από τους πρωταθλητές του μπέιζμπολ - Honus Wagner και Ty Cobb - οι Πειρατές νίκησαν τις Ντιτρόιτ Τίγρες, 8-0, στο παιχνίδι επτά για να γίνουν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για πρώτη φορά. Το πραγματικό αστέρι της Σειράς, όμως, ήταν ο νεοσσός Pittsburgh Pirates νεοσύλλεκτος Babe Adams, ο οποίος έριξε τρία νίκες πλήρους-παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου του αποφασιστικού έβδομου παιχνιδιού shutout.

Η δεύτερη νίκη της παγκόσμιας σειράς τους ήρθε το 1925 με νίκη επί των Γερουσιαστών της Ουάσινγκτον.

Οι Πειρατές υπέστησαν μεγάλη ξηρασία μέχρι το 1960, όταν η ομάδα Πειρατών χαρακτήρισε οκτώ All Stars. Παρά την ευρεία τους λίστα, οι Πειρατές ήταν ακόμα ευρέως προβλέψιμοι να χάσουν την παγκόσμια σειρά στην ισχυρή ομάδα της Νέας Υόρκης Yankees. Σε μία από τις πιο αξιομνημόνευτες παγκόσμιες σειρές στην ιστορία, οι Πειρατές νικήθηκαν με περισσότερα από δέκα τρεξίματα σε τρία παιχνίδια, κέρδισαν τρία κοντινά παιχνίδια και στη συνέχεια ανέκαμψαν από ένα 7-4 έλλειμμα αργά μέσα στο παιχνίδι 7 για να κερδίσουν τελικά σε μια γηπεδούχο που διεξάγεται από το δεύτερο baseman Bill Mazeroski - κάνοντάς τους την πρώτη ομάδα να κερδίσει μια παγκόσμια σειρά σε ένα σπίτι τρέξιμο. Οι Πειρατές αγωνίστηκαν για το υπόλοιπο της δεκαετίας, ωστόσο, παρά την προσθήκη του Roberto Clemente, που θεωρήθηκε από πολλούς ως ο μεγαλύτερος σωστός παίκτης στην ιστορία του μπέιζμπολ.

Σταθμός Τριών Ποταμών και "Η Οικογένεια"

Ο Slugger Willie Stargell προσχώρησε στους Πειρατές του Πίτσμπουργκ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και λίγο μετά το πολυαναμενόμενο Στάδιο Three Rivers, το οποίο πήρε το όνομά του από τους τρεις ποταμούς Allegheny, Monongahela και Ohio Rivers που συγκλίνουν στο κέντρο του Pittsburgh. λίγο πολύ μεγάλο και πολύ αποστειρωμένο για να είναι ένα καλό πάρκο, ωστόσο, και ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Το Three Rivers Stadium είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Πίτσμπουργκ και έχει γιορτάσει πολλά πρωταθλήματα της Major League, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου παιχνιδιού της παγκόσμιας σειράς πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της σειράς του 1971 (που κέρδισε το Pirate) και του 3000ου μεγάλου πρωταθλήματος Roberto Clemente. Το γήπεδο φιλοξένησε επίσης δύο Αγώνες All-Star (1974, 1994) και παρακολούθησε το μεγαλύτερο πλήθος (59.568) για να παρακολουθήσει πάντα ένα επαγγελματικό παιχνίδι μπέιζμπολ στο Πίτσμπουργκ κατά τη διάρκεια του 65ου Major League Baseball Baseball Game στις 12 Ιουλίου 1994.

Η δεκαετία του 1970 έφερε τόσο θρίαμβο όσο και τραγωδία στους Πειρατές του Πίτσμπουργκ. Στις 31 Δεκεμβρίου 1972, ο Roberto Clemente πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, ενώ συνοδευόταν από αποστολή βοήθειας για τα θύματα σεισμού στη Νικαράγουα. Η ομάδα τελικά κατάφερε να τραβήξει τον εαυτό της ξανά μαζί, υιοθετώντας ακόμη το "We Are Family" ως θεματικό τραγούδι τους και συνέχισε να κερδίζει την πέμπτη παγκόσμια σειρά τους, σε επτά αγώνες, στις 17 Οκτωβρίου 1979.

Μετακίνηση στο πάρκο PNC

Το νεώτερο κεφάλαιο της ιστορίας των πειρατών ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου 1996, όταν ο Kevin McClatchy και η ομάδα των επενδυτών του αγόρασαν το franchise Pirates από τους Pittsburgh Associates με την προϋπόθεση να κατασκευάσουν ένα μπέιζμπολ μόνο μέσα σε πέντε χρόνια. Ένα τελετουργικό πρωτοποριακό για το PNC Park έλαβε χώρα στις 7 Απριλίου 1999 και η ημέρα έναρξης πραγματοποιήθηκε μόλις δύο χρόνια αργότερα στις 9 Απριλίου 2001 με εξαγορές πλήθους 36.954.

Με περισσότερους από 115 εθνικούς αγώνες του πρωταθλήματος κάτω από τη ζώνη τους, οι Πειρατές του Πίτσμπουργκ είναι περήφανοι για την ιστορία τους γεμάτη με πέντε νίκες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. θρυλικούς παίκτες όπως ο Honus Wagner, ο Roberto Clemente, ο Willie Stargell και ο Bill Mazeroski. και μερικά από τα πιο δραματικά παιχνίδια και στιγμές του μπέιζμπολ.