Γέφυρες Τριών Αδελφών του Πίτσμπουργκ

Με περισσότερες από 400 γέφυρες, δεν είναι περίεργο το Pittsburgh που ονομάζεται City of Bridges. Λόγω της τοπογραφίας του κέντρου της πόλης - που περιβάλλεται από ποτάμια - οι γέφυρες είναι ένας απαραίτητος τρόπος για να συνδέσετε τις γειτονιές και να περιηγηθείτε στην πόλη . Έχουν γίνει επίσης ένα εικονικό μέρος του ορίζοντα της πόλης. Στην πραγματικότητα, το Πίτσμπουργκ έχει ακόμα περισσότερες γέφυρες από την πόλη της Βενετίας.

Οι τρεις πιο δημοφιλείς γέφυρες

Τρεις γέφυρες, ιδιαίτερα, αγαπούνται από τους ντόπιους.

Μαζί, ονομάζονται οι Γέφυρες των Τριών Αδελφών και καλύπτουν τον ποταμό Allegheny μεταξύ του κέντρου και της Βόρειας Πλευράς. Το τρίο των γεφυρών πήρε το όνομά του από τους γνωστούς Πιτσμπουργούς - αθλητή, καλλιτέχνη και περιβαλλοντολόγο.

Η γέφυρα της έκτης οδού, που ονομάζεται Γέφυρα Roberto Clemente, είναι πιο κοντά στο πάρκο Point και PNC . Στη συνέχεια βρίσκεται η Γέφυρα της Έβδομης Οδού, που ονομάζεται γέφυρα του Andy Warhol, η οποία βρίσκεται κοντά στο Μουσείο Andy Warhol. Η Γέφυρα του Ninth Street, που ονομάζεται Γέφυρα Rachel Carson, τρέχει το πλησιέστερο στην πατρίδα της Springdale. Οι γέφυρες χτίστηκαν μεταξύ 1924 και 1928.

Οι γέφυρες είναι το μόνο τρίο σχεδόν πανομοιότυπων γεφυρών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα αρχεία της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου. Είναι επίσης η πρώτη αυτο-αγκυροβολημένη ανάρτηση στο εσωτερικό. "Η σχεδίαση των γεφυρών ήταν μια δημιουργική απάντηση στις πολιτικές, εμπορικές και αισθητικές ανησυχίες του Πίτσμπουργκ στη δεκαετία του 1920", σύμφωνα με τα έγγραφα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Το 1928, αυτό το σχέδιο κέρδισε την προσοχή του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κατασκευής Χάλυβα που ονόμασε τη γέφυρα Clemente "Η πιο όμορφη χαλύβδινη γέφυρα του 1928".

Τρεις αδελφές γέφυρες στη σύγχρονη μέρα

Σήμερα, οι γέφυρες χρησιμοποιούνται συχνά για την κίνηση των πεζών καθώς και για την κυκλοφορία αυτοκινήτων. Στις μέρες του παιχνιδιού των πειρατών, η γέφυρα Clemente είναι κλειστή για την κίνηση των οχημάτων, παρέχοντας στους πεζούς επιπλέον χώρο για να ταξιδέψουν από και προς το παιχνίδι στο PNC Park.

Την άνοιξη του 2015 προστέθηκαν λωρίδες ποδηλασίας στη γέφυρα Clemente. Οι λωρίδες ποδηλασίας διαθέτουν έναν ποδηλάτη που φορά ένα καπελάκι μπέιζμπολ Pirates και μια φανέλα αριθ. 21 (αριθμός Roberto Clemente).

Η γέφυρα Clemente έχει επίσης πρόσφατα γίνει ο χώρος της "κλειδαριές αγάπης", τα ζευγάρια λουκέτα προσκολλώνται στις γέφυρες ως δημόσια επίδειξη της αγάπης τους. Οι τρεις γέφυρες είναι ζωγραφισμένες με το ίδιο εικονικό κίτρινο χρώμα - μια σκιά που αναφέρεται ως "χρυσός Αζτέκων" ή "Πίτσμπουργκ κίτρινο".

Το Allegheny County αποκατέστησε και τις τρεις γέφυρες το 2015, συμπεριλαμβανομένου του επανασχεδιασμού κάθε γέφυρας. Μια έρευνα σχετικά με τον δικτυακό τόπο του νομού επέτρεψε στους κατοίκους να επιλέξουν μεταξύ μερικών επιλογών: Κρατήστε τις γέφυρες κίτρινες. ζωγραφίστε τη γέφυρα Warhol ασημί / γκρι και το Carson Bridge πράσινο? ανεξάρτητα από το χρώμα, κρατήστε τα όλα τα ίδια? γιατί περιορίζουν τους ψηφοφόρους σε αυτά τα χρώματα;

Με 11.000 απαντήσεις, περισσότερο από 83 τοις εκατό ψήφισαν για να διατηρήσουν τις γέφυρες κίτρινο, μια άποψη που φαίνεται να αντικατοπτρίζει το συντακτικό συμβούλιο του Post-Gazette. Η άποψή τους: "Μια καλύτερη ερώτηση είναι" Γιατί ρωτάς ακόμη; "Υπάρχουν δύο επιλογές: Κίτρινο. Ή χρυσός Αζτέκων. "