Οι παραδόσεις Χριστουγέννων της Ισλανδίας

Πέρασα τα Χριστούγεννα στην Ισλανδία; Μάθετε για τις παραδόσεις των Χριστουγέννων της Ισλανδίας εδώ. Πρώτα απ 'όλα, τα "Καλά Χριστούγεννα" στην ισλανδική σημαίνουν "Gleðileg jól (og farsælt komandi ár / και ένα ευτυχές νέο έτος)!"

Κατά τον προγραμματισμό διακοπών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στην Ισλανδία, είναι πάντα χρήσιμο για τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες να γνωρίσουν τις τοπικές παραδόσεις της Ισλανδίας για τα Χριστούγεννα και τα διαφορετικά έθιμα. Μπορείτε να στείλετε ακόμη και το Santa ταχυδρομείο χρησιμοποιώντας το δικό του γραμματοκιβώτιο (βλ. Φωτογραφία).

Υπάρχει αρκετή ιστορία πίσω από τις εποχιακές παραδόσεις στην Ισλανδία, αυτό είναι σίγουρο.

Τα Χριστούγεννα στην Ισλανδία είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, καθώς αυτή η χώρα έχει πολλές παλιές παραδόσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Περιμένετε τουλάχιστον 13 Island Clauses! Στην Ισλανδία ονομάζονται jólasveinar ("Yuletide Lads", singular: jólasveinn). Οι γονείς τους είναι η Grýla, μια μέση ηλικιωμένη γυναίκα που τραβάει μακριά τα άτακτα παιδιά και τους υποτίθεται ότι τα βράζει ζωντανή, και ο σύζυγός της Leppalúði, ο οποίος δεν είναι τόσο εννοιολογικός. Η Ισλανδία έχει ακόμη μια μαύρη γάτα Χριστουγέννων, η οποία απεικονίζεται ως κακή γάτα στην κουτάλα για όποιον δεν φορούσε κομμάτι νεοαποκτηθέντων ενδυμάτων.

Η καταγωγή του ισλανδικού "Santas" είναι αιώνες και το καθένα έχει το δικό του όνομα, χαρακτήρα και ρόλο. Το αστείο είναι ότι αυτά τα 13 κορίτσια Yule δεν είναι τόσο κοντά όσο είναι τα δυσάρεστα που υπήρχαν. Στην πραγματικότητα, τον 18ο αιώνα, οι γονείς στην Ισλανδία απαγορεύτησαν επισήμως να βασανίζουν τα παιδιά με τρομακτικές ιστορίες για τα κορίτσια!

Σήμερα, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στην Ισλανδία, η λειτουργία τους είναι να έρχονται στην πόλη με δώρα και καραμέλες (και μια φάρσα ή δύο). Το πρώτο jólasveinn φθάνει 13 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και μετά ακολουθούν οι άλλοι, ένα κάθε μέρα. Μετά τα Χριστούγεννα, φεύγουν ένα προς ένα. Η ισλανδική περίοδος Χριστουγέννων διαρκεί 26 ημέρες.

Την 23η Δεκεμβρίου γιορτάζεται το Thorláksmessa (μαζική ημέρα του St Þorlákur).

Τα καταστήματα είναι ανοιχτά μέχρι τις 23:30 (τα 10 καλύτερα σκανδιναβικά δώρα ) και στη συνέχεια κλείνουν για τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στην Ισλανδία. Πολλοί παρακολουθούν μάζα των μεσάνυχτων Η κύρια γιορτή των Χριστουγέννων λαμβάνει χώρα την παραμονή των Χριστουγέννων, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής δώρων.

Ένα ειδικό ισλανδικό έθιμο για παιδιά είναι να βάλουν ένα παπούτσι στο παράθυρο από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Αν ήταν καλά, ένας από τους 13 "Σάντας" αφήνει ένα δώρο - τα κακά παιδιά λαμβάνουν μια πατάτα ή ένα σημείωμα από ένα από τα κορίτσια, εξηγώντας ένα περιστατικό άτακτων συμπεριφορών ή προειδοποιώντας τους να κάνουν καλύτερα του χρόνου.

Μην περιμένετε πολύ φως της ημέρας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στην Ισλανδία, καθώς αυτή είναι η εποχή όπου οι σκανδιναβικές χώρες μένουν σκοτεινές κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Όσο πιο μακριά βρισκόμαστε, τόσο λιγότερο φως μπορείτε να περιμένετε. Κάνει για πολύ καλύτερες εμφανίσεις των Northern Lights και των πυροτεχνημάτων, όμως!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν κοινοτικές φωτιές και επισκέψεις ανταλλαγής. Τα μεσάνυχτα υπάρχει ένα θέαμα πυροτεχνημάτων όταν σχεδόν κάθε σπίτι στην Ισλανδία θα φωτίζει τα δικά της πυροτεχνήματα.

Η εορταστική περίοδος της Ισλανδίας τελειώνει στις 6 Ιανουαρίου, με ειδική γιορτή της δωδέκατης νύχτας. Αυτό συμβαίνει όταν βγαίνουν ξωτικά και τρούλ και γιορτάζουν με τους Ισλανδούς, χορεύουν και τραγουδούν.

Την ημέρα αυτή, οι εορταστικές εκδηλώσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς (φωτιά και πυροτεχνήματα) επαναλαμβάνονται σε μικρότερο βαθμό σε όλη την Ισλανδία.