Αθήνα, Ελλάδα: Πού είναι η Ριβιέρα της Αθήνας;

Μια μακρά σάρωση της θάλασσας, του ήλιου και του ελληνικού φωτός

Ένα σημείο στην Ελλάδα που ίσως ποτέ δεν έχετε ακούσει είναι η Ριβιέρα της Αθήνας.

Πού είναι η Ριβιέρα της Αθήνας;

Οι Κυνηγοί δεν μπορεί να την ονομάζουν τίποτα περισσότερο από μια κηλίδα συσκευή μάρκετινγκ, αλλά η Ριβιέρα της Αθήνας αναφέρεται σε μια περιοχή που έχει φορτωθεί σε ξενοδοχείο στην ακτή του Σαρωνικού κόλπου έξω από την Αθήνα και κατευθύνεται νότια κατά μήκος των ακτών της Αττικής.

Γιατί πρέπει να πάω στη Ριβιέρα της Αθήνας;

Η Ριβιέρα της Αθήνας είναι μια δραματική έκταση ελληνικής ακτογραμμής που συνήθως θεωρείται ότι βρίσκεται στο προάστιο της Βουλιαγμένης - αλλά το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας έχει μια μεγάλη ακτή.

Είναι ένας καλός τρόπος να πλησιάσετε στο νερό και να μείνετε μακριά από την πολυσύχναστη πόλη της Αθήνας. Η Γλυφάδα και το Φάληρο θεωρούνται συνήθως ως το βόρειο άκρο της "Ριβιέρας", με το ακρωτήριο Σούνιο να σηματοδοτεί το νοτιότερο σημείο της. Στο μεταξύ, υπάρχουν πολλές παραλίες και μέρη για διαμονή, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών στη Βούλα και Βουλιαγμένη , που είναι γνωστά για τα νερά της πηγής και προσφέρουν αρκετά ξενοδοχεία. Η περιοχή κάτω από το ακρωτήριο Σούνιο - που ονομάζεται επίσης ακρωτήριο Σούνιο - είναι μια δημοφιλής μαρίνα σκαφών αλλά έχει και αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία στην ακτή.

Πού μπορώ να μείνω στη Ριβιέρα της Αθήνας;

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Westin είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της "Ριβιέρα της Αθήνας" και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί. Έχουν μια χούφτα ξενοδοχεία εκεί, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Astir Palace και ενός νέου ξενοδοχείου W που άνοιξε το 2008. Η τοπική ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα Grecotel προσφέρει το Cape Sounio στους λόφους. Το Grand Resort Lagonissi ισχυρίζεται ότι είναι το μοναδικό "παραθαλάσσιο θέρετρο πολυτελείας" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, αλλά μερικά από τα παραπάνω ξενοδοχεία θα το αμφισβήτησαν.

Ενώ τα ξενοδοχεία παρέχουν την καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους ταξιδιώτες που επιθυμούν να απολαύσουν αυτή την όμορφη περιοχή της ακτής του Σαρωνικού Κόλπου, υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά καταλύματα, όπως τοπικές θέσεις που προσφέρονται στο Airbnb, μικρές συντάξεις και ενοικιάσεις δωματίων.

Πώς μπορώ να φτάσω στην Αθήνα RVV;

Οδηγώντας τον εαυτό σας στην Ελλάδα; Εάν έχετε κουραστεί από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην ίδια την Αθήνα, η παράκτια διαδρομή είναι μια όμορφη διαδρομή και προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία για να δείτε τις παραλίες και τα σημεία θέασης κατά μήκος του δρόμου.

Κατευθύνετε προς την Γλυφάδα στην Ε75 από την Αθήνα και ακολουθήστε την ακτή μέχρι το ακρωτήριο Σούνιο. Η διαδρομή αυτή θα σας μεταφέρει από τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, τη Λαγονήσσα και το Σαρωνίδι. Με προσεκτικό χρονοδιάγραμμα, μπορείτε να πάρετε το περίφημο ηλιοβασίλεμα από το ακρωτήρι Σούνιο. Για τη διαδρομή επιστροφής, υπάρχει η δυνατότητα να περικοπούν και να επιστρέψουν πίσω από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας και στη συνέχεια πίσω στην ίδια την Αθήνα.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Ο κωδικός ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Κλείστε τις ημερήσιες εκδρομές σας στην Αθήνα . Κρατήστε τα δικά σας μικρά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά . Κάντε κράτηση για δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη .