Πώς να αντιμετωπίσετε με Pushy πωλητές στο Μεξικό

Πολλοί επισκέπτες στο Μεξικό είναι ενοχλημένοι από τους πιεστικούς πωλητές που προσπαθούν να πουλήσουν τα πράγματα που δεν θέλουν - και μερικές φορές αποτρέπονται ακόμη και όταν θέλουν να αγοράσουν αυτό που προσφέρεται. Είτε κάθεστε στην παραλία ή σε ένα εξωτερικό καφέ, ή απλά περπατάτε στο δρόμο, οι πωλητές θα σας πλησιάσουν, θα σας μιλήσουν και θα σας προσφέρουν αντικείμενα ή υπηρεσίες.

Όταν ταξίδευα για πρώτη φορά στο Μεξικό, ένιωσα παρενοχλημένος από τους ανθρώπους που προσπαθούσαν συνεχώς να μου πουλούν τα πράγματα, να ζητούν χρήματα και να μου μιλάνε στο δρόμο.

Μετά από να ζήσω στο Μεξικό για μερικούς μήνες επέστρεψα στον Καναδά για μια επίσκεψη. Περπατώντας στο δρόμο, συνειδητοποίησα ότι αισθάνθηκε πολύ εχθρός και κρύος (και δεν μιλώ για τη θερμοκρασία). Στον Καναδά θα μπορούσα να περπατήσω όλη μέρα χωρίς να μου μιλάει κανένας άγνωστος. Είχα συνηθίσει τις συνεχείς προσφορές από τους ανθρώπους στο δρόμο, και μου λείπει πραγματικά.

Οι πωλητές είναι γεγονός της ζωής στο Μεξικό. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί λόγοι για αυτό. Η φτώχεια είναι μέρος της εξίσωσης: πολλοί άνθρωποι πρέπει πραγματικά να βιώσουν να ζουν και να ξεχωρίζουν από το πλήθος κάνοντας τις προσφορές σας άμεσα διαθέσιμες είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό. Είναι επίσης μέρος του πολιτισμού: είναι απολύτως φυσιολογικό οι άνθρωποι να πλησιάσουν ο ένας στον άλλο στο δρόμο και να τους μιλήσουν.

Στρατηγικές για την αντιμετώπιση των προμηθευτών

Υπάρχουν φορές που οι πωλητές είναι ενοχλητικοί, ανεξάρτητα από το πώς το βλέπετε. Εδώ είναι μερικές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να ασχοληθείτε με την ενόχληση των ανθρώπων που προσπαθούν συνεχώς να σας πουλήσουν πράγματα.

Αγνοήστε τους: Υπάρχουν στιγμές που πρέπει απλώς να τις αγνοήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως όταν φτάσετε σε έναν νέο προορισμό, αισθάνεστε σε οποιοδήποτε είδος κινδύνου ή υποψιάζεστε μια απάτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να εστιάσετε ακριβώς σε αυτό που κάνετε και πού πρέπει να πάτε. Μην ανησυχείτε ότι είστε αγενής, απλά αποκλείστε τις όσο καλύτερα μπορείτε.

Έχετε ένα σχέδιο για το πότε φθάνετε σε έναν νέο προορισμό: Όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο ή στο σταθμό των λεωφορείων και έχετε πολλούς ανθρώπους που αγωνίζονται για την προσοχή σας, μπορεί να αφοπλίσει και να είστε σε ευάλωτη θέση. Προετοιμάστε τη μεταφορά εκ των προτέρων ή αναζητήστε την εξουσιοδοτημένη στάση ταξί για να αγοράσετε το εισιτήριο ταξί σας.

Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια: Εάν δεν σας ενδιαφέρει, αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Πείτε "no gracias" χωρίς να κοιτάξετε το άτομο και σύντομα θα λάβουν το μήνυμα και θα φύγουν. Οποιαδήποτε περαιτέρω αλληλεπίδραση μπορεί να ληφθεί ως ένδειξη ενδιαφέροντος και πρέπει να αποφευχθεί εάν επιθυμείτε να μείνει μόνη της.

Επιλέξτε το σημείο σας: Επιλέξτε σημεία όπου υπάρχουν λιγότεροι προμηθευτές. Τα υπαίθρια εστιατόρια και καφετέριες είναι πρωταρχικοί στόχοι για τους πωλητές. Αν θέλετε να φάτε ή να πιείτε χωρίς διακοπή, επιλέξτε εστιατόριο στον δεύτερο όροφο με μπαλκόνι ή βεράντα στον τελευταίο όροφο, όπου είναι λιγότερο πιθανό να προσεγγιστεί από πωλητές.

Απελευθερώστε μια συζήτηση: Μερικές φορές ξεκινώντας μια συζήτηση με έναν πωλητή μπορείτε να μάθετε για αυτούς και τη ζωή τους και μπορεί να είναι μια ευκαιρία για διαπολιτισμική κατανόηση, ακόμα και αν δεν αγοράσετε τίποτα. Πολλοί από αυτούς περνούν όλη τη μέρα τους περπατώντας προσφέροντας τα προϊόντα τους στους ανθρώπους και χαίρονται για την ευκαιρία να συνομιλήσουν.

Εκτιμήστε τα πλεονεκτήματα: Αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπετε τους πωλητές, μπορείτε να εκτιμήσετε ότι δεν χρειάζεται να ψάχνετε για όλα όσα θέλετε να αγοράσετε: σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να καθίσετε σε υπαίθριο καφέ και οι πωλητές θα έρθουν σε σας - είναι πραγματικά ένας πολύ βολικός τρόπος για να ψωνίσετε!