Ένας οδηγός για τα καλύτερα βιβλία για τους μύθους και τους θρύλους της Χαβάης

Αναπόσπαστο μέρος της Χαβανέζικης μυθολογίας είναι οι ιστορίες των θεών, των μύθων και των μύθων που υπήρχαν από τότε που οι πρώτοι άποικοι από την Πολυνησία προσγειώθηκαν στις όχθες των Χαβανέζικων νησιών.

Σε αυτόν τον οδηγό για τα καλύτερα βιβλία της Χαβανέζικης μυθολογίας, ο τίτλος κάθε βιβλίου συνδέεται απευθείας με τη σελίδα του Amazon.com όπου μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο. Ίσως θελήσετε επίσης να ελέγξετε πηγές όπως το Half.com για ακόμα καλύτερες τιμές σε ορισμένα από αυτά τα βιβλία που τυπώθηκαν πριν από αρκετά χρόνια.

Αρχαία Χαβάη

Ο καλλιτέχνης-ιστορικός Herb Kawainui Kane διερευνά πόσο αρχαίοι πολυνησιακοί εξερευνητές βρήκαν τα νησιά της Χαβάης, τα πιο απομακρυσμένα από τη μεγαλύτερη θάλασσα της Γης. πώς είδαν τους εαυτούς τους και το σύμπαν τους, τις τέχνες, τις τέχνες και τις αξίες με τις οποίες επέζησαν και ευημερούσαν χωρίς τα μέταλλα ή τα καύσιμα και τις εφευρέσεις που θεωρούσαν απαραίτητες για τη ζωή σήμερα.

Βασικές αρχές του Μυστικισμού της Χαβάης

Η μυστικιστική πρακτική του Huna εξελίχθηκε μεμονωμένα στη Χαβάη και οι ιδέες του είναι βαθιές αλλά κομψά απλές. Οι αρχαίοι Χαβάοι αξιολόγησαν τα λόγια, την προσευχή, τους θεούς τους, τον ιερό, την ανάσα, το αγαπημένο πνεύμα, τους οικογενειακούς δεσμούς, τα στοιχεία της φύσης και τη μάνα - τη ζωτική δύναμη της ζωής. Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει τον Χούνα τόσο ως σεβαστή, αρχαία φιλοσοφία όσο και ως έναν υπέροχα σύγχρονο οδηγό για την πνευματική ζωή.

Χαβάη από τον James Michener

Η εξαιρετική εισαγωγή του James Michener στην ιστορία της Χαβάης μέσω ειδικών και πολύ ακριβών παραμυθιών από έναν από τους αγαπημένους συγγραφείς της Αμερικής.

Χαβάη Μαγεία και Πνευματικότητα

Ο Scott Cunningham μας οδηγεί σε ένα μυστηριακό ταξίδι στον παράδεισο. Το βιβλίο του είναι συνοπτικό, σαφώς γραπτό και κατηγοριοποιείται καθαρά σε 3 τμήματα. εξηγώντας τις σχέσεις μεταξύ των θεοτήτων, των ανθρώπων, του μύθου, της θρησκείας, της μαγείας και της γης. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης ένα γλωσσάριο της Χαβάης και το σεληνιακό ημερολόγιο της Χαβάης.

Χαβανέζικη Μυθολογία

Το κλασσικό έργο λαϊκής και εθνολογικής εργασίας της Margaret Beckwith και μια από τις οριστικές θεραπείες της Χαβανέζικης μυθολογίας και θρησκείας.

Χαβανέζικη θρησκεία και μαγεία

Η γοητευτική ομορφιά της αρχαίας Χαβάης γέννησε μια κουλτούρα ασύγκριτη στους τρόπους πνευματικής της έκφρασης. Η Χαβάη Θρησκεία και η Μαγεία εξετάζει διεξοδικά τις απίστευτα πλούσιες πεποιθήσεις αυτής της ιθαγένειας από κοινωνιολογική και ιστορική άποψη.

Το Kumulipo, ένα Χαμάσιο Δημιουργικό Άσμα

Το Kumulipo είναι ένα στίχο, μια γενεαλογία που απαγγέλλεται διαχρονικά από τους Χαβάηδες. Είναι το άσμα που τιμά τη Δημιουργία. Η ζωή εξηγείται με τους πιο βασικούς όρους, από την αρχή του χρόνου. Αυτό το βιβλίο είναι ο καλύτερος αφηγηματικός λογαριασμός για το θέμα. Επεξεργασμένο από την Martha W. Beckwith.

Θρύλοι Θεών και Φαντασμάτων: Χαβανέζικη Μυθολογία

Αρχικά δημοσιεύθηκε το 1915, το βιβλίο αυτό προσφέρει μια πληθώρα ελκυστικών μύθων για τη φύση και έναν κύκλο θρύλων που μιμούνται τα εκμεταλλεύματα του θαυματουργού ημίθεου Maui. Οι λάτρεις της θρυλικής λατρείας μπορούν να γιορτάσουν αυτή τη συλλογή παραδοσιακών παραμυθιών του λαού της Χαβάης. Οι αρχαίοι Χαβάοι είχαν μια φανταστική στροφή στο μυαλό και οι παραδόσεις τους αφθονούν σε ιστορίες θεών και ξωτικών.

Οι θρύλοι και οι μύθοι της Χαβάης

Παρέχοντας μια μοναδική εικόνα για τον πολιτισμό του, ο βασιλιάς Ντέιβιντ Καλάκαου και ο συντάκτης Glen Grant, παρέχουν μια εκτεταμένη συλλογή από θρύλους και μύθους της παλιάς Χαβάης.

Nanaue ο άνθρωπος καρχαριών και άλλες ιστορίες καρχαρίες του Χαβάη

Η Emma M. Nakuina εξετάζει τις παραδοσιακές ιστορίες της Nanaue και άλλων πνευμάτων καρχαρία, ή 'aumakua. Περιλαμβάνεται ένα δοκίμιο της Martha W. Beckwith για λατρεία καρχαρία και θεούς καρχαρία.

Πέλε, Θεά των ηφαιστείων της Χαβάης

Ο φημισμένος καλλιτέχνης και συγγραφέας της Χαβάης, Herb Kawainui Kane, παρουσιάζει γνώση που σχετίζεται με αυτή την ορμητική και απρόβλεπτη, αλλά ευγενική και αγάπη προσωπικότητα, τη Χαβάη θεά των ηφαιστείων, Pele.

Τα μυστικά και τα μυστήρια της Χαβάης

Η Pila της Χαβάης θα σας οδηγήσει σε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και θα σας μαγέψει την ψυχή σας με τη δύναμη που μετασχηματίζει τη ζωή που οι ιερές τοποθεσίες των νησιών, η λαογραφία και οι μύθοι φέρνουν σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να την αναζητήσουν. Είτε σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο είτε αναζητάτε περισσότερες γνώσεις στο δικό σας πνεύμα, τα μυστικά και τα μυστήρια της Χαβάης θα σας ανοίξουν σε έναν κόσμο εξαιρετικής ομορφιάς και εξουσίας.