Γεγονότα για το Μεξικό

Βασικές πληροφορίες ταξιδιού στο Μεξικό

Το επίσημο όνομα του Μεξικού είναι το "Estados Unidos Mexicanos" (Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού). Τα εθνικά σύμβολα του Μεξικού είναι η σημαία , ο εθνικός ύμνος και το οικόσημο.

Τοποθεσία και Γεωγραφία

Το Μεξικό συνορεύει με τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τον Βορρά, τον Κόλπο του Μεξικού και την Καραϊβική Θάλασσα προς Ανατολάς, το Μπελίζ και τη Γουατεμάλα προς Νότο, τον Ειρηνικό Ωκεανό και τη Θάλασσα του Κορτς προς τη Δύση. Το Μεξικό καλύπτει σχεδόν 780 000 τετραγωνικά μίλια (2 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα) και έχει ακτογραμμή 5800 μίλια (9330 χλμ.).

Βιοποικιλότητα

Το Μεξικό είναι μία από τις πέντε πρώτες χώρες στον κόσμο όσον αφορά τη βιοποικιλότητα. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας των οικοσυστημάτων και των πολυάριθμων ειδών που τα κατοικούν, το Μεξικό θεωρείται μεγαδένιο. Το Μεξικό καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα στην ερπετό βιοποικιλότητα, δεύτερη σε θηλαστικά, τέταρτη σε αμφίβια και αγγειακά φυτά και δέκατη στα πτηνά.

Κυβέρνηση και πολιτική

Το Μεξικό είναι μια ομοσπονδιακή δημοκρατία με δύο νομοθετικά σώματα (Γερουσία [128], Βουλή των Αντιπροσώπων [500]). Ο πρόεδρος του Μεξικού έχει θητεία έξι ετών και δεν δικαιούται επανεκλογή. Ο σημερινός πρόεδρος του Μεξικού (2012-2018) είναι ο Enrique Peña Nieto. Το Μεξικό διαθέτει ένα πολυκομματικό σύστημα, το οποίο κυριαρχείται από τρία μεγάλα πολιτικά κόμματα: το PRI, το PAN και το PRD.

Πληθυσμός

Το Μεξικό έχει πληθυσμό άνω των 120 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση είναι 72 έτη για τους άνδρες και 77 έτη για τις γυναίκες. Το ποσοστό αλφαβητισμού είναι 92% για τους άνδρες και 89% για τις γυναίκες.

Το 88% του πληθυσμού του Μεξικού είναι Ρωμαιοκαθολικός.

Καιρός και κλίμα

Το Μεξικό έχει ένα ευρύ φάσμα κλιματικών συνθηκών λόγω του μεγέθους και της τοπογραφίας του. Οι παράκτιες περιοχές χαμηλού υψομέτρου είναι γενικά ζεστές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ στο εσωτερικό οι θερμοκρασίες ποικίλλουν ανάλογα με την ανύψωση. Η πόλη του Μεξικού , στα 7350 πόδια (2240 ​​μ.) Έχει μέτριο κλίμα με ευχάριστο καλοκαίρι και ήπιο χειμώνα και μέση ετήσια θερμοκρασία 64 F (18 C).

Η βροχερή περίοδος μέσα από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας διαρκεί από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο και η εποχή των τυφώνων είναι από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα για τον καιρό και τον τυφώνα του Μεξικού στο Μεξικό .

Νόμισμα

Η νομισματική μονάδα είναι το μεξικάνικο πέσο (MXN). Το σύμβολο είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται για το δολάριο ($). Ένα πέσο αξίζει εκατό centavos. Δείτε φωτογραφίες μεξικανικού χρήματος . Μάθετε σχετικά με τη συναλλαγματική ισοτιμία και την ανταλλαγή νομισμάτων στο Μεξικό .

Ζώνες ώρας

Υπάρχουν τέσσερις ζώνες ώρας στο Μεξικό. Οι πολιτείες Τσιουάουα, Ναγιαρίτ, Σονόρα, Σιναλόα και Μπάγια Καλιφόρ Σερ είναι σε ώρα βουνών. Η περιοχή Baja California Norte βρίσκεται στο Pacific Standard Time, η πολιτεία Quintana Roo βρίσκεται στη νοτιοανατολική εποχή (ισοδύναμη με την Ανατολική Ζώνη Ώρας των ΗΠΑ). και η υπόλοιπη χώρα βρίσκεται σε κεντρικό κανονικό χρόνο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις Ζώνες ώρας του Μεξικού .

Ο χρόνος θερινής ώρας (αναφέρεται στο Μεξικό ως horario de verano ) παρατηρείται από την πρώτη Κυριακή του Απριλίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Η κατάσταση της Sonora, καθώς και μερικά απομακρυσμένα χωριά, δεν τηρούν το φως της ημέρας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το χρόνο θερινής ώρας στο Μεξικό .

Γλώσσα

Η επίσημη γλώσσα του Μεξικού είναι ισπανική και το Μεξικό είναι ο τόπος στον μεγαλύτερο πληθυσμό ισπανικών ομιλητών στον κόσμο, αλλά πάνω από 50 ιθαγενείς γλώσσες μιλούν από περισσότερους από 100.000 ανθρώπους.