Γυμνισμός στη Φινλανδία

Οι παραλίες Naturist είναι κοινές σε αυτή τη σκανδιναβική χώρα

Ο γυμνισμός είναι κοινός στη Φινλανδία. Μπορείτε να το εξασκηθείτε στις πολλές σάουνες της χώρας, αλλά αν προτιμάτε την ύπαιθρο, έχετε αρκετές παραλίες όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και το νερό. Σχεδιάστε να επισκεφθείτε τις γυμνιστικές παραλίες της Φινλανδίας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν το νερό είναι αρκετά ζεστό για να κολυμπήσετε γυμνό και να ελέγξετε τον καιρό στη Φινλανδία πριν φύγετε. Δείτε το χάρτη των γυμνιστών παραλιών στη Φινλανδία, τα καλύτερα από τα οποία περιγράφονται παρακάτω.

Παραλία Pihlajasaari

Η παραλία Pihlajasaari απέχει λιγότερο από δύο μίλια νότια από το κέντρο της πόλης του Ελσίνκι. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του Ελσίνκι, το Pihlajasaari ήταν διακεκομμένο με βίλες, αλλά τώρα είναι μια υπαίθρια περιοχή αναψυχής. Έχει ακόμα μερικές παλιές ζεστές βίλες ανάμεσα σε βράχια, δασικές εκτάσεις και παραλίες. Το λοφώδες τοπίο της περιοχής, η βολική τοποθεσία και οι διαθέσιμες υπηρεσίες έχουν καταστήσει το Pihlajasaari ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα στο Ελσίνκι.

Το Pihlajasaari είναι στην πραγματικότητα δύο νησιά - ένα δυτικό και ανατολικό νησί - που συνδέονται με μια γέφυρα. Η περιοχή προσφέρει μια παραλία unisex γυμνιστών καθώς και τρία καταφύγια μαγειρικής, μια σάουνα, μπάνια, ένα περίπτερο, ένα καφέ, ένα εστιατόριο που ονομάζεται Restaurant Pihlajasaari, και ακόμη και τζόκινγκ. Η γυμνιστική παραλία, την οποία οι Φιλανδοί αναφέρουν ως παραλία «γυμνιστών», είναι στην πραγματικότητα στο ανατολικό νησί. είναι ιδανικό για ηλιοθεραπεία αλλά πολύ βραχώδης για κολύμπι.

Παραλία Seurasaari

Η Seurasaari γυμνή παραλία, η οποία βρίσκεται νότια του Ελσίνκι , βρίσκεται στο νησί Seurasaari.

Η γυμνή παραλία Seurasaari δεν είναι ομοιόμορφη. χωρίζεται σε ένα τμήμα για τους άνδρες και ένα άλλο για τις γυναίκες. Το Seurasaari Island είναι ένα δημόσιο πάρκο και προσφέρει επίσης ένα μεγάλο υπαίθριο μουσείο. Για να φτάσετε στο Seurasaari, κάντε 15 λεπτά με το λεωφορείο από το κέντρο του Ελσίνκι και στη συνέχεια περπατήστε σε μια γραφική γέφυρα σε αυτό το "δάσος των 113 στρεμμάτων των σηραγγών και των πεύκων που επιπλέουν στη Βαλτική Θάλασσα" σύμφωνα με την "Boston Globe" μια μικρή βόλτα με το πλοίο στο νησί.

Σημειώστε ότι δεν μπορείτε να πάρετε γυμνό σε όλες τις περιοχές του νησιού, και σε ορισμένες ημέρες, απαιτείται ρούχα. Επομένως, ελέγξτε για ημερομηνίες και ώρες μέσω ιστότοπων όπως αυτό που χρηματοδοτείται από το Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Παραλία Yyteri

Η παραλία Yyteri , στη δυτική ακτή της Φινλανδίας, προσφέρει άμμο, ήλιο, σέρφινγκ, γκολφ και βόλεϊ. Η παραλία βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Πόρι και υπάρχει απευθείας λεωφορείο από το κέντρο της πόλης μέχρι την παραλία. Το Πόρι είναι 1,5 ώρες ανατολικά του Τάμπερε ή δύο ώρες βόρεια του Τούρκου. Αυτή η παραλία unisex είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για γυμνιστές-ένα κορυφαίο φινλανδικό σημείο για κολύμπι και ηλιοθεραπεία γυμνή.

Αίθουσα κολύμβησης Yrjönkatu

Στο κέντρο του Ελσίνκι, τα κολυμβητήρια είναι προαιρετικά στην αίθουσα κολύμβησης Yrjönkatu. Σημειώστε ότι υπάρχουν ξεχωριστοί χρόνοι κολύμβησης για γυναίκες και άνδρες. Η πισίνα, η οποία άνοιξε το 1928, ήταν για δεκαετίες μοναδική δημόσια πισίνα της Φινλανδίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ελσίνκι. Η αυθεντική και διακοσμημένη εγκατάσταση έχει μια ολυμπιακή αίσθηση ώστε να μπορείτε να κάνετε τα ρούχα σας και να κολυμπήσετε γυμνά με στυλ.