Είναι η νομική μαριχουάνα στη Φινλανδία;

Είναι η νομική μαριχουάνα στη Φινλανδία;

Οι νόμοι για τη μαριχουάνα στη Φινλανδία δεν είναι τόσο χαλαροί όσο σε ορισμένες άλλες χώρες, αλλά η φινλανδική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα τα τελευταία χρόνια για να χαλαρώσει κάποιες περιοχές της πολιτικής τους για την κάνναβη. Ως ταξιδιώτης , είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους ισχύοντες νόμους.

Είναι η Weed Legal στη Φινλανδία;

Παρόλο που δεν απαγορεύεται πλήρως η χώρα, η μαριχουάνα δεν είναι καθόλου νόμιμη ούτε στη Φινλανδία. Το 2008, μετά από χρόνια απαγόρευσης, η χώρα έκανε την προοδευτική επιλογή να επιτρέψει να συνταγογραφείται ιατρικά η κάνναβη.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν κάνναβη ως θεραπεία για κάθε είδους ασθένειες, είναι πολύ πιο δύσκολο να πάρει μια συνταγή για ζιζάνιο σε μια χώρα με τόσο αυστηρούς νόμους περί ναρκωτικών όπως η Φινλανδία. Αν και υπάρχουν πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που έρχονται για να υποστηρίξουν τη χρήση ιατρικής μαριχουάνας, η χρήση τους εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με περιφρόνηση πολλών από τους γραφειοκράτες που εργάζονται στην υγειονομική περίθαλψη. Η ιατρική μαριχουάνα έχει εγκριθεί για χρήση μόνο όταν έχει αποδειχθεί ότι τα κοινώς αποδεκτά φάρμακα έχουν αποτύχει αποτελεσματικά στον ασθενή.

Κατά συνέπεια, στη χώρα υπάρχουν πολύ λίγοι που επιτρέπεται νομίμως να κατέχουν και να χρησιμοποιούν το φυτό. (Δώδεκα άτομα σε όλη τη Φινλανδία , το τελευταίο άκουσα.)

Είναι εντάξει για να καπνίσει ζιζάνιο στη Φινλανδία;

Το να πιάσεις το κάπνισμα στο κοινό θα προσγειωθεί στον παραβάτη ένα πρόστιμο. Αυτό δεν είναι τόσο κακό, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι δίνει στην αστυνομία λόγο να ψάξει στα σπίτια όσων έχουν πιάσει το κάπνισμα ή έχουν στην κατοχή τους φυτά, αναπτυσσόμενα υλικά, βοηθήματα ή οτιδήποτε άλλο που θα τους έδινε εύλογες υποψίες για παράνομες δραστηριότητες.

Αυτά τα αδικήματα μπορούν να προστεθούν γρήγορα και, ανάλογα με το τι βρίσκει η αστυνομία στο σπίτι, το μικρό πρόστιμο για κατοχή μπορεί ξαφνικά να μετατραπεί σε μεγάλο πρόστιμο, πιθανό χρόνο φυλάκισης και δοκιμασία.

Λαμβάνοντας ζιζάνιο στη Φινλανδία

Λόγω της ακαμψίας των διεθνών νόμων για τα ναρκωτικά, δεν είναι καθόλου σκόπιμο να ταξιδέψετε στη χώρα με μαριχουάνα, ακόμη και με ιατρική συνταγή από το σπίτι, εκτός εάν η μεταφορά έχει εγκριθεί επισήμως από τις φινλανδικές αρχές.

Απλά μην το κάνετε.

Μπορείτε να μεγαλώσετε το δικό σας ζιζάνιο στη Φινλανδία;

Η καλλιέργεια της μαριχουάνας, ανεξάρτητα από το μέγεθος και το εύρος της επιχείρησης, χαρακτηρίζεται αυτόματα ως παραγωγή, πράγμα που αποτελεί πολύ σοβαρό αδίκημα στη Φινλανδία. Αυτό συνεπάγεται πολύ πιο αυστηρές κυρώσεις από απλή κατοχή.

Τι γίνεται με τη διανομή;

Η κατανομή της μαριχουάνας εξακολουθεί να αποτελεί έγκλημα, αν και σε αντίθεση με την καλλιέργεια, η σοβαρότητα της τιμωρίας ποικίλλει ανάλογα με τα ποσά που εμπλέκονται.

Οι Φινλανδοί Αντιπρόσωποι που αλιεύονται με μικρότερα ποσά ενδέχεται να αποχωρήσουν με πρόστιμο ως χαστούκι στον καρπό, ενώ οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες ή εκείνοι με μεγαλύτερο ποσό σε αυτούς ενδέχεται να αντιμετωπίζουν ποινές που φέρνουν το χρόνο φυλάκισης.

Είναι περίεργο ότι η κατοχή και η πώληση σπόρων κάνναβης είναι νόμιμες στη Φινλανδία και υπάρχουν πολλά καταστήματα που λειτουργούν ελεύθερα και πωλούν νόμιμα σωλήνες και άλλα εξαρτήματα. Ωστόσο, οι πωλήσεις περιορίζονται και μπορούν να αγοραστούν μόνο από άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Άλλα προϊόντα κάνναβης, όπως σαπούνια, σαμπουάν και σχοινιά, μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν ελεύθερα.

Σημειώστε ότι το παραπάνω άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια κάνναβης, τους νόμους περί ναρκωτικών, την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας, τις ιατρικές χρήσεις για τη μαριχουάνα και άλλα θέματα που οι αναγνώστες ενδέχεται να θεωρούν προσβλητικό. Το περιεχόμενο προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς και η χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν απαγγέλλεται από αυτόν τον ιστότοπο.