Πόσα χρήματα χρειάζεστε για να ταξιδέψετε στην Ασία

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ασία;

Πόσα χρήματα για να ταξιδέψετε στην Ασία είναι αρκετά; Αυτή είναι η ερώτηση που λαμβάνω περισσότερο για το ταξίδι στην Ασία. Δεν υπάρχει μια εύκολη απάντηση, ωστόσο, οι μεταβλητές μπορούν να εξεταστούν ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό για την Ασία πιο εύκολα.

Πόσα χρήματα χρειάζεστε για να ταξιδέψετε στην Ασία εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Ενώ η πολυτέλεια είναι πάντα διαθέσιμη (θα υπάρξουν αρκετοί πειρασμοί για τον προϋπολογισμό), οι φτωχοί ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με σακίδιο μπορούν να ξαπλώσουν σε φθηνές χώρες (π.χ. Κίνα, Ινδία και σε πολλά μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας) για λιγότερο από 30 δολάρια την ημέρα!

Αν και οι πτήσεις προς την Ασία μπορεί να είναι ακριβές αν δεν γνωρίζετε τα εισερχόμενα και τα ατυχήματα για την εξεύρεση φτηνών πτήσεων , οι ανταμοιβές που ταξιδεύουν στην Ασία υπερτερούν κατά πολύ του επιπλέον προβλήματος για να φτάσετε εκεί. Η αξιοποίηση της διαφοράς νομίσματος μεταξύ της χώρας καταγωγής σας και των αναπτυσσόμενων χωρών συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση της ταξιδιωτικής αποταμίευσης .

Αρχικά έξοδα για ταξίδια στην Ασία

Προτού να ανησυχήσετε για τις ημερήσιες δαπάνες στο έδαφος της Ασίας, εξετάστε πρώτα τα έξοδα εκκίνησης και προετοιμασίας ταξιδιού. Παρόλο που ξοδεύετε χρήματα πριν φτάσετε στην Ασία δεν είναι ακριβώς μια ευχάριστη προοπτική, πολλά από αυτά τα εφάπαξ έξοδα θα σας κρατήσουν προετοιμασμένους για μελλοντικές διεθνείς εκδρομές.

Κάντε μια περιήγηση ή πηγαίνετε ανεξάρτητη;

Παρόλο που υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα για την κράτηση μιας περιήγησης στο πρώτο ταξίδι σας στην Ασία , το να το κάνετε αυτό από το σπίτι θα αυξήσει σημαντικά το κόστος του ταξιδιού σας.

Οι εκδρομές είναι δελεαστικές επειδή παρουσιάζουν ένα συνολικό κόστος για το ταξίδι και εξαλείφουν την ανάγκη να αγωνιστεί το άγνωστο.

Αν είστε πρόθυμοι να το φτερά, αποφύγετε την κράτηση μιας ακριβής περιήγησης από το σπίτι (οι εταιρείες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να διαφημίσουν στο διαδίκτυο είναι συχνά οι πιο ακριβές). Αντ 'αυτού, περιμένετε μέχρι να φτάσετε στην Ασία, τότε αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι μια περιοδεία είναι ο καλύτερος τρόπος να δείτε ένα μέρος, βιβλίο από ένα τοπικό πρακτορείο ταξιδίων.

Η κράτηση μια φορά στο έδαφος έχει περισσότερες πιθανότητες να βοηθήσει την τοπική οικονομία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν επιλέγετε πρακτορεία πεζοπορίας και κρατάτε άλλες υπαίθριες περιπέτειες.

Όταν επιλέγετε μια εταιρεία περιοδεία, πηγαίνετε με μια αξιόπιστη, τοπική εταιρεία. Πολλοί γιγαντιαίοι ταξιδιωτικοί πράκτορες εκμεταλλεύονται τοπικούς προορισμούς στην Ασία και μπορούν ή όχι να επιστρέψουν στην κοινότητα.

Επιλέγοντας έναν προορισμό που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας

Ορισμένες χώρες της Ασίας είναι πολύ φθηνότερες από άλλες . το κόστος ζωής ποικίλλει ευρέως. Πόσα ξοδεύετε στην Ασία τελικά εξαρτάται από το στυλ ταξιδιού σας. Τούτου λεχθέντος, ορισμένα μέρη χρειάζονται απλώς πολύ περισσότερα χρήματα για φαγητό, ύπνο και περιπάτους. Αποφύγετε να ανησυχείτε για τα οικονομικά ολόκληρο το χρόνο επιλέγοντας έναν προορισμό που ταιριάζει στον τρέχοντα προϋπολογισμό σας.

Ενώ ο ουρανός είναι το όριο για την ανώτερη σειρά, μερικοί προορισμοί προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για εξοικονόμηση σε καθημερινές δαπάνες όπως φαγητό, μεταφορά και διαμονή.

Σχετικά ακριβοί προορισμοί:

Σχετικά ανέξοδοι προορισμοί:

Δείτε πόσα χρήματα για την Ταϊλάνδη θα λάβετε μια ιδέα για έναν τυπικό προϋπολογισμό της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η καμπύλη εκμάθησης ταξιδιού

Νέοι προορισμοί γίνονται πιο φτηνοί για να ταξιδέψετε όσο περισσότερο μένετε. Ως συνολικά newbie, είναι πιο πιθανό να πληρώνετε υπερβολικά για τα τρόφιμα, τις μεταφορές και τις αγορές, μέχρι να πάρετε μια καλή αίσθηση για το τι είναι μια συμφωνία και τι δεν είναι. Μερικοί προορισμοί είναι ευκολότεροι για τους ταξιδιώτες για πρώτη φορά από άλλους .

Από τις ασυνήθιστες αποκλίσεις στην τιμή έως την επεξεργασία των σχεδίων, θα αναγνωρίσετε ευκολότερα τις τοπικές απατεώνες, όταν βρεθείτε σε ένα μέρος για λίγο. Η παρατεταμένη διάρκεια σας δίνει επίσης την ευκαιρία να βρείτε τα καλύτερα μέρη για φαγητό και ποτό με προϋπολογισμό.

Μέχρι να περάσετε από την αρχική καμπύλη εκμάθησης, μπορείτε να εξαλείψετε μερικά από τα επιπλέον έξοδα γνωρίζοντας τις πιο γνωστές απάτες στην Ασία και να μάθετε πώς να διαπραγματευτείτε τις τιμές στην Ασία .

Κόστος διαμονής στην Ασία

Εκτός από το αεροπορικό εισιτήριο, το κόστος των νυχτερινών καταλυμάτων είναι πιθανότερο να συσσωρεύεται ως το δεύτερο χειρότερο ταξιδιωτικό σας έξοδο - υποθέτοντας ότι κρατάτε τις εκρηκτικές νύχτες στο ελάχιστο.

Λάβετε υπόψη σας ότι πιθανότατα θα είστε μόνο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας για ύπνο και ντους. Κανείς δεν θέλει να περάσει χρόνο μπροστά από την τηλεόραση με μια συναρπαστική νέα χώρα που περιμένει λίγο έξω !

Η ιδέα των ξενώνων και η μοιραζόμενη τουαλέτα σε καταλύματα με προϋπολογισμό είναι σε μεγάλο βαθμό μια ξένη ιδέα για πολλούς Αμερικανούς. Αν και δεν είναι όλοι κομμένα για ένα κρεβάτι κουκέτα σε ένα δωμάτιο γεμάτο 20-μεμονωμένα πάρτι, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προσφορές σε ιδιωτικά δωμάτια σε boutique ξενώνες, αποφεύγοντας την πολυτέλεια ξενοδοχειακή σκηνή και διαμονή σε περιοχές backpacker .

Το Backpacking είναι πολύ δημοφιλές στην Ασία - ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ασία. Πολλοί προορισμοί έχουν μάθει να προσελκύουν αυτούς τους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού με φθηνότερες επιλογές για φαγητό και ύπνο. Μπορείτε να επωφεληθείτε από το να ξεφύγετε από τα ξενοδοχεία πλήρους εξυπηρέτησης και να μείνετε σε φθηνότερα ξενώνες.

Ξεχάστε τα κοιτώνες με κουκέτες. Οι περισσότεροι ξενώνες στην Ασία προσφέρουν ιδιωτικά δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Τα δωμάτια του ξενώνα είναι διαθέσιμα σε μερικούς φθηνούς προορισμούς (π.χ. Pai στην Ταϊλάνδη ) για τόσο χαμηλά όσο και τα 10 δολάρια ανά διανυκτέρευση!

Κόστος κατανάλωσης

Σίγουρα θα τρώτε κάθε γεύμα κατά την επίσκεψή σας στην Ασία. Μπορείτε να μειώσετε την ημερήσια δαπάνη, αποφεύγοντας το εστιατόριο στο ξενοδοχείο σας και χτυπώντας τους δρόμους για μερικά φθηνότερα και πιο αυθεντικά τρόφιμα.

Εκτός αν εσείς υποτάσσετε μόνο τα δαπανηρά τουριστικά εστιατόρια, η κατανάλωση στην Ασία είναι στην πραγματικότητα αρκετά φθηνή . Επωφεληθείτε από το φθηνό φαγητό στο δρόμο - ναι, είναι ασφαλές - και γήπεδα φαγητού τόσο για την εμπειρία όσο και για το καλό φαγητό. Ένα νόστιμο δείπνο στη Νοτιοανατολική Ασία μπορεί να απολαύσετε για λιγότερο από 3 δολάρια ΗΠΑ.

Το κόστος της πάρτι

Αν και ο μέσος προϋπολογισμός ταξιδιώτης στην Ασία μπορεί να διαπραγματευτεί 20 λεπτά για να σώσει ένα δολάριο, ξοδεύει συχνά 20 δολάρια ΗΠΑ ή πολύ περισσότερο σε μια ενιαία νύχτα έξω.

Μέρος της χαράς του ταξιδιού συναντά ενδιαφέρουσες ανθρώπους . δεν θα τους συναντήσετε καθισμένοι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Οι ταξιδιώτες συχνά καταλήγουν να ξοδεύουν ένα ενοχλητικό τμήμα του προϋπολογισμού τους στα ποτά για να κοινωνικοποιήσουν. Παρόλο που αυτό το κομμάτι απλά κατεβαίνει στον αυτοέλεγχο, μπορείτε να εξαλείψετε κάποια από τα έξοδα αγοράζοντας τα δικά σας πνεύματα σε 7-Eleven minimarts και κάνοντας το δικό σας πάρτι.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του καναπέ σερφάρισμα τουλάχιστον δύο νύχτες είναι ότι ο οικοδεσπότης σας μπορεί να είναι σε θέση να σας παρουσιάσει σε νέους τοπικούς φίλους. Τουλάχιστον, θα γνωρίζουν τα καλύτερα μέρη για νυχτερινή ζωή που δεν σπάνε τον προϋπολογισμό.

Κρυμμένα έξοδα για την Ασία

Μικρά, απρόβλεπτα έξοδα προστίθενται. Εδώ είναι μερικά στοιχεία που πολλοί ταξιδιώτες ξεχνούν να εξετάσουν:

Υπάρχουν όμως καλά νέα: η ανατροπή εξακολουθεί να μην είναι γενικά κανόνας στην Ασία .