Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μαρόκο;

Μια διαφορετική χώρα με κάτι για όλους τους ταξιδιώτες, δεν υπάρχει κακός χρόνος να επισκεφθείτε το Μαρόκο. Αντ 'αυτού, υπάρχουν απλά καλύτεροι χρόνοι για να ταξιδέψετε ανάλογα με το τι σχεδιάζετε να κάνετε και να δείτε ενώ βρίσκεστε εκεί. Για παράδειγμα, εάν η κύρια προτεραιότητά σας είναι να βλέπετε τις αυτοκρατορικές πόλεις όπως το Μαρακές ή το Φέζ , τότε ο βέλτιστος χρόνος για επίσκεψη είναι κατά τις περιόδους ώμων Απρίλιος-Μάιος και Σεπτέμβριος-Νοέμβριος.

Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, το κλίμα δεν είναι ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο και υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες που θα αντιμετωπίσει από ότι θα υπήρχαν κατά τη διάρκεια των αιχμών των καλοκαιρινών ή χειμερινών διακοπών. Ωστόσο, όσοι ελπίζουν να περάσουν τα βουνά Άτλας ή να σερφάρετε στα κύματα στις ακτές του Ατλαντικού μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι άλλες εποχές του έτους ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους.

Μια επισκόπηση του καιρού του Μαρόκου

Για πολλούς επισκέπτες, ο καιρός του Μαρόκου είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος παράγοντας στον καθορισμό του καλύτερου χρόνου για ταξίδια. Το Μαρόκο ακολουθεί το ίδιο βασικό εποχιακό πρότυπο με οποιαδήποτε άλλη χώρα του Βόρειου Ημισφαιρίου, με χειμώνα που διαρκεί από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο και το καλοκαίρι διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ο καιρός μπορεί να γίνει άβολα ζεστός - ειδικά στο Μαρακές, στη Φέζ και στο νοτιοδυτικό Μαρόκο (να θυμάστε ότι όσο πιο πέρα ​​το νότο πηγαίνετε, τόσο πιο κοντά βρίσκεστε στην έρημο της Σαχάρας). Οι παραθαλάσσιες προορισμοί όπως το Ταγγέρη, το Ραμπάτ και το Εσσαουίρα είναι μια πιο άνετη επιλογή αυτή τη στιγμή του χρόνου, επειδή επωφελούνται από το δροσερό ωκεανό αεράκι.

Παρά τη ζέστη, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να επισκεφθούν το Μαρόκο αυτήν την περίοδο επειδή συμπίπτουν με τις ευρωπαϊκές καλοκαιρινές διακοπές.

Οι χειμώνες είναι γενικά ήπιοι, αν και οι θερμοκρασίες τη νύχτα μπορεί να πέσουν δραματικά, με χαμηλά ρεκόρ των -3 ° C / 26,5 ° F που καταγράφονται στο Μαρακές. Ένα ξεσκόνισμα του χιονιού δεν είναι ασυνήθιστο στο βόρειο Μαρόκο και, φυσικά, τα βουνά Άτλας είναι επιρρεπείς σε έντονες χιονοπτώσεις το χειμώνα.

Μπορείτε ακόμη και να κάνετε σκι στο Oukaïmeden , που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νότια του Μαρακές (προφανώς, ο χειμώνας είναι η μοναδική στιγμή για να ταξιδέψετε στο Μαρόκο εάν αισθάνεστε σαν να χτυπήσετε τις πλαγιές). Οι χειμώνες στο βόρειο τμήμα της χώρας και κατά μήκος της ακτής μπορεί να είναι αρκετά υγροί, ενώ οι χειμώνες στο νότο είναι πιο ξηροί, αλλά πιο κρύοι, ειδικά τη νύχτα.

Καλύτερος χρόνος για να περάσετε τα βουνά του Άτλαντα

Αν και είναι δυνατόν να περάσετε τα βουνά Atlas καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, η άνοιξη (Απρίλιος-Μάιος) και η πτώση (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) προσφέρουν γενικά τον καλύτερο καιρό. Αν και τα καλοκαίρια στα βουνά Άτλας είναι συνήθως ήπιες και ηλιόλουστες, οι θερμοκρασίες στις ορεινές κοιλάδες συχνά υπερβαίνουν τους 86 ° F / 30 ° C, ενώ οι απογευματινή καταιγίδες δεν είναι ασυνήθιστες. Το χειμώνα, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούν να βυθιστούν στους 41 ° F / 5 ° C ή χαμηλότερες, ενώ οι προφυλάξεις για το χιόνι, συμπεριλαμβανομένων των αγκώνων και των πάγων, απαιτούνται πάνω από 9.800 πόδια / 3.000 μέτρα. Ο καιρός στα Όρη του Άτλαντα μπορεί να είναι απρόβλεπτος οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και οι συνθήκες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ύψος στο οποίο σχεδιάζετε να περάσετε.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την ακτή

Ο καιρός είναι ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τις παραλίες του Μαρόκου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι μέσες θερμοκρασίες γύρω στους 79 ° F / 26 ° C προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για να πιει ένα μαύρισμα (καθώς και μια απόδραση από την έντονη ζέστη του εσωτερικού της χώρας ).

Οι θερμοκρασίες της θάλασσας είναι επίσης θερμότερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους, ενώ η μέση θερμοκρασία νερού για τον Ιούλιο καταγράφεται στους 70 ° F / 20 ° C. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι επίσης κορυφαία τουριστική περίοδος, οπότε φροντίστε να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα - ειδικά εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε hotspots όπως το Essaouira ή το Agadir. Αν προτιμάτε λιγότερα πλήθη και χαμηλότερες τιμές, σκεφτείτε το χρόνο σας το ταξίδι σας για άνοιξη ή πτώση αντ 'αυτού.

Εκείνοι που προσελκύονται από την ακτή του Ατλαντικού από τη φήμη τους ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς surf της Αφρικής θα πρέπει να αγνοούν τις παραπάνω συμβουλές και να ταξιδεύουν σε κορυφαία σημεία όπως Taghazout και Agadir κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτή τη στιγμή του έτους, η διόγκωση είναι σταθερά καλή και τα διαλείμματα σερφ λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο. Με μέση θερμοκρασία Δεκεμβρίου Δεκεμβρίου 64,5 ° F / 18 ° C στο Taghazout, ένα λεπτό κόσμημα είναι συνήθως αρκετό για να κρατήσει έξω το κρύο ακόμα και στα βάθη του χειμώνα.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την έρημο της Σαχάρας

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην έρημο της Σαχάρας , ο πιο άνετος χρόνος για να το κάνετε είναι κατά τη διάρκεια της πτώσης ή της νωρίς την άνοιξη. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να αποφύγετε τα ξηρά τοπία και τις καυτές θερμοκρασίες του καλοκαιριού (που είναι κατά μέσο όρο γύρω στους 115 ° F / 45 ° C) και τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, οι θερμοκρασίες τείνουν να πέφτουν κάτω από το σκοτάδι, οπότε είναι καλύτερο να φέρετε ένα ζεστό σακάκι, ανεξάρτητα από το πότε σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Αν και η άνοιξη είναι γενικά μια καλή εποχή για να επισκεφθείτε την έρημο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο Απρίλιος ιδιαίτερα μπορεί να φέρει μαζί του τις αμμοθύελλες του ανέμου του Sirocco.

Το ταξίδι σας θα συμπέσει με τα φεστιβάλ του Μαρόκου

Το Μαρόκο φιλοξενεί μια σειρά από συναρπαστικά ετήσια φεστιβάλ , μερικά από τα οποία αξίζει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας γύρω. Μερικοί, όπως το Φεστιβάλ Kelaa-des-Mgouna Rose και το Φεστιβάλ Erfoud Date, συνδέονται με τη συγκομιδή και λαμβάνουν χώρα τον ίδιο μήνα κάθε χρόνο (με τα συγκεκριμένα φεστιβάλ να πραγματοποιούνται τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο αντίστοιχα). Άλλοι, όπως το Essaouira Gnaoua και το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μουσικής και το Φεστιβάλ Λαϊκών Καλών Τεχνών του Μαρακές, είναι καλοκαιρινές έξτραες που βασίζονται στον καλό καιρό για να φιλοξενήσουν παραστάσεις και εκδηλώσεις έξω. Ισλαμικά φεστιβάλ όπως ο Ραμαζάν και ο Έιντ αλ-Άντα πραγματοποιούνται επίσης σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους και προσφέρουν μια συναρπαστική εικόνα για τον μαροκινό πολιτισμό.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 13 Φεβρουαρίου 2018.