Ταξιδιωτικός οδηγός Essaouira

Essaouira - Πρακτικές συμβουλές για το ταξίδι στην Essaouira

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός Essaouira υπογραμμίζει πώς να φτάσετε στο Essaouira, πού να μείνετε, την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε και τι να δείτε.

Το Essaouira είναι μια παραθαλάσσια παραθαλάσσια πόλη που προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα ωραίο διάλειμμα από τη βουτιά του Μαρακές που απέχει μόλις λίγες ώρες. Οι επισκέπτες της Essaouira προσελκύονται από τις παραλίες της, τα φρέσκα θαλασσινά και τη μεδίνα.

Τα αξιοθέατα του Essaouira

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του Essaouira μπορεί να είναι η χαλαρωτική του ατμόσφαιρα.

Δεν είναι μια μεγάλη πόλη, και είναι ένα παραθαλάσσιο μέρος έχει μια αίσθηση διακοπών για αυτό. Η Εσσαουίρα είναι πολύ λιμάνι εργασίας και αλιευτική πόλη.

Η Μεντίνα και οι Σουκς (αγορές)

Εάν οι medinas του Μαρακές ή της Fes σας συντρίψουν, θα απολαύσετε μια πιο χαλαρή εμπειρία αγορών στην Essaouira (αλλά όχι απαραίτητα καλύτερες τιμές). Η Medina περιβάλλεται από τοίχους και υπάρχουν 5 κύριες πύλες στις οποίες μπορείτε να περιηγηθείτε. Η Medina είναι χωρίς αυτοκίνητα και είναι επίσης πολύ καθαρό. Τα souqs (παζάρια) είναι εύκολο να πλοηγηθεί και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να χαθείτε. Βρίσκονται γύρω από τη διασταύρωση μεταξύ της οδού Mohammed Zerktouni και της οδού Mohammed el-Qory (ζητήστε απλά έναν τοπικό καταστηματάρχη όταν είστε εκεί για να σας κατευθύνω προς τη σωστή κατεύθυνση). Βασικά, είναι μια σχετικά μικρή περιοχή και μπορείτε να εξερευνήσετε με το δικό σας ρυθμό και να περπατήσετε κάτω από κάθε στενό δρομάκι που σας φαίνεται ενδιαφέροντα. Το μόνο μέρος που πρέπει να αποφύγετε είναι η περιοχή Mellah της Medina τη νύχτα.

Και το Λιμάνι

Η Medina του Essaouira είναι περιφραγμένη όπως πολλές παλιές πόλεις στο Μαρόκο και οι προμαχώνες είναι εντυπωσιακές καθώς είναι χτισμένες στους βράχους. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες απολαμβάνουν να περπατούν κατά μήκος των προμαχώνων καθώς ο ήλιος δύει. Το λιμάνι είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι γεμάτο με ψαροκάικα. Μια μεγάλη δημοπρασία ψαριών πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, αλλά βλέποντας τα καθημερινά αλιεύματα που πωλούνται κάθε απόγευμα σε εστιατόρια γύρω από την περιοχή του λιμανιού, είναι διασκεδαστικό να ζήσετε επίσης.

Παραλίες

Το Essaouira βρίσκεται στην ακτή του Ατλαντικού και το νερό είναι αρκετά κρύο. Είναι επίσης αρκετά άνεμος. Δεν είναι ιδανικό για κολύμπι ή ηλιοθεραπεία αλλά διασκέδαση για σέρφινγκ, wind surfing ή kite surfing (πολύ δροσερό για να παρακολουθήσετε, ακόμα κι αν δεν τολμάτε να συμμετάσχετε). Η παραλία είναι επίσης ωραία για μια βόλτα και δεδομένου ότι τρέχει για περίπου 6 μίλια (10 χιλιόμετρα) υπάρχει άφθονο αυτό. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν την παραλία για να παίζουν ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα καθώς και κωπηλασία το καλοκαίρι.

Χαμάμ

Η Essaouira δεν έχει απαραίτητα τα καλύτερα χαμάμ , αλλά και πάλι, αν οι μεγαλύτερες υποθέσεις στις πόλεις δεν σας εξέπεμψαν, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να δοκιμάσετε ένα παραδοσιακό μαροκινό ατμόλουτρο. Τα φύλα δεν αναμιγνύονται προφανώς, γι 'αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συναντήσετε μερικές μαροκινές γυναίκες (εάν είστε γυναίκα). Απευθυνθείτε σε έναν καθαριστή με παραδοσιακό μαύρο σαπούνι, είναι πραγματικά μια απόλαυση. Μπορείτε επίσης να δείτε το Hammam de la Kasbah (μόνο γυναίκες) και το Hammam Mounia.

Φεστιβάλ Μουσικής Γκναουά (Gnawa) (Ιούνιος)

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μουσικής Gnaoua διοργανώνεται για 3 ημέρες, κάθε Ιούνιο, και είναι το μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός της Essaouira. Οι Gnaoua είναι οι απόγονοι των σκλάβων που προέρχονται από τη Μαύρη Αφρική που καθιέρωσαν αδελφότητες σε όλο το Μαρόκο. Αποτελούνται από κυρίους μουσικούς (maalem), μεταλλικούς castanet παίκτες, σαφείς, μεσαίες και τους οπαδούς τους.

Αυτό το φεστιβάλ παρουσιάζει τα ταλέντα τους, καθώς και αυτό των διεθνών μουσικών που έχουν αγκαλιάσει αυτή τη μορφή μουσικής και μυστικισμού.

Τα ξενοδοχεία πρέπει να κρατηθούν πολύ νωρίτερα από το φεστιβάλ.

Από και προς την Εσσαουίρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι φτάνουν στο Essaouira με λεωφορείο, καθώς δεν υπάρχει σταθμός τρένων. Υπάρχει ένα απευθείας καθημερινό λεωφορείο που ταξιδεύει από την Καζαμπλάνκα στην Essaouira που διαρκεί περίπου 6 ώρες. Τα λεωφορεία από το Μαρακές διαρκούν περίπου 2,5 ώρες και πολλές εταιρείες ταξιδεύουν σε αυτή τη διαδρομή. Ο σταθμός λεωφορείων στο Bab Doukkala στο Μαρακές είναι εκεί που τα λεωφορεία αναχωρούν. Το CTM είναι η μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρία λεωφορείων του Μαρόκου, οπότε ελέγξτε πρώτα με τα γραφεία τους τις τιμές και τη διαθεσιμότητα.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίου λεωφορείου και τρένου ταυτόχρονα, αν πάτε με Supratours Bus Company. Αφήνουν το Essaouira δύο φορές την ημέρα και σας μεταφέρουν απευθείας στο σταθμό τρένων του Μαρακές εγκαίρως για να πάρετε τρένο στην Καζαμπλάνκα, το Ραμπάτ ή τη Φέσε .

Οι ταξιδιώτες έχουν διαπιστώσει ότι το Grande Taxis θα τα μεταφέρει στην Essaouira από το αεροδρόμιο του Μαρακές (μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας). Το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες και θα σας κοστίσει γύρω στα $ 80 (50 ευρώ), ίσως λιγότερα εάν παίζετε καλά. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ταξί στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στο Μαρακές (βλ. Παραπάνω) και μετά να πάτε με λεωφορείο προς την Essaouira.

Γνωρίζοντας την Εσσαουίρα

Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από την Essaouira για το μεγαλύτερο μέρος, αυτή είναι η γοητεία αυτής της πόλης. Τα Petit-taxis είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από το σταθμό των λεωφορείων στο ξενοδοχείο σας (αν και δεν μπορούν να πάνε στη Medina). Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ποδήλατα και μοτοσικλέτες στην πόλη (ζητήστε τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας).

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός για το Essaouira έχει πληροφορίες για το τι πρέπει να δείτε και πώς να φτάσετε στο Essaouira .... Αυτή η σελίδα περιέχει πληροφορίες για το πού πρέπει να μείνετε, να φάτε και πότε να πάτε στην Essaouira.

Πού να μείνετε στην Essaouira

Τα Riads (παραδοσιακά σπίτια που μετατρέπονται σε μικρά ξενοδοχεία) είναι τα αγαπημένα μου μέρη για να μείνω οπουδήποτε στο Μαρόκο και η Essaouira έχει μερικά πολύ ωραία στο medina της. Τα Riads ανακαινίστηκαν προσεκτικά χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και θα βρείτε πολλά όμορφα έργα κεραμιδιών, ασβεστωμένους τοίχους και παραδοσιακές μαροκινές διακοσμήσεις.

Κάθε δωμάτιο μέσα σε ένα Riad είναι μοναδικό.

Τα Riads συχνά κρύβονται κάτω από ήσυχα σοκάκια στην καρδιά της Medina και θα πρέπει να βρείτε κάποιον που να σας βοηθήσει με τις αποσκευές σας, αφού κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο Medina. Οι ιδιοκτήτες είναι πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν αν τους ενημερώσετε πότε θα φτάσετε.

Συνιστώμενη Riads

Χώροι για να μείνετε εκτός της Medina του Essaouira

Αν προτιμάτε ένα ξενοδοχείο με πισίνα ή δεν σας αρέσει να χαθείτε στα μενίνα του Μαρόκου ενώ προσπαθείτε να βρείτε το ξενοδοχείο σας, μπορείτε να βρείτε μερικά εναλλακτικά καταλύματα που μπορώ να σας προτείνω:

Που να φάω

Η Essaouira είναι μια πόλη αλιείας και πρέπει να δοκιμάσετε τις τοπικές σαρδέλες στη σχάρα όταν επισκέπτεστε. Κάθε εστιατόριο κατά μήκος του λιμανιού προσφέρει καθημερινά φρέσκα ψάρια. Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια είναι κρυμμένα μακριά στο Riads στα medinas. Ζητήστε από τον διευθυντή του ξενοδοχείου σας να σας βοηθήσει να τα βρείτε. Συνήθως προτιμώ να περιπλανηθώ και να βλέπω τι καταφέρνει την φαντασία μου. Το Place Moulay Hassan στην άκρη του λιμανιού είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα ποτό και φτηνό μαροκινό φαγητό.

Εστιατόρια σε Εσαουίρα

Ο Chez Sam στο λιμάνι του Essaouira διαθέτει εξαιρετικά ψάρια και θαλασσινά καθώς και ένα υπέροχο μπαρ.

Δεν θα βρείτε πάρα πολλούς Μαροκινούς εδώ.

Riad le Grande Large - παίρνει περισσότερη προσοχή για τα νόστιμα παραδοσιακά γεύματα του από τα υπνοδωμάτιά του. Τα εξαιρετικά γεύματα ξεκινούν από 12 Ευρώ (περίπου 19 δολάρια) και τα πιάτα με ψάρι συνήθως συνοδεύονται από παραδοσιακή ζωντανή μουσική.

Το Chez Georges είναι ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια στην Essaouira, οπότε αν ψάχνετε για να βουτήξετε, αυτή είναι μια καλή επιλογή. Το φαγητό είναι al fresco, ώστε να φέρει κάτι ζεστό για να φορέσει.

Πότε για να πάτε στην Essaouira

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία βροχόπτωση στο Essaouira από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, γι 'αυτό ίσως είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε. Στο τέλος του Ιουνίου, το Μουσικό Φεστιβάλ Gnaoua είναι ένα εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός, αλλά αν δεν το ενδιαφέρεστε, αποφύγετε αυτή τη φορά να επισκεφθείτε την Essaouira επειδή η πόλη είναι απολύτως γεμάτη με ανθρώπους.

Οι καλοκαιρινοί μήνες από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο βλέπουν ένα σταθερό ρεύμα επισκεπτών καθώς και ντόπιους μαροκινοί που θέλουν να ξεφύγουν από τη ζέστη μακρύτερα στην ενδοχώρα.

Οι θερμοκρασίες του Essaouira δεν ξεπερνούν τα 80 βαθμούς Φαρενάιτ (26 βαθμούς Κελσίου) ακόμη και το καλοκαίρι, λόγω του ανέμου που πλήττει όλο το χρόνο. Εάν δεν σας αρέσει να βρίσκεστε ανάμεσα σε ομάδες τουριστών τότε Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επισκεφθείτε την Essaouira.

Οι χειμώνες δεν είναι πολύ κρύο, οι θερμοκρασίες συνήθως θα φτάσουν μέχρι και 60 βαθμούς Κελσίου (15 βαθμούς Κελσίου) κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολύ κρύο για να κολυμπήσουν ή να κάνουν ηλιοθεραπεία, αλλά ακόμα ωραίο να διαπραγματευτεί το κυνήγι στη μεδίνα.

Τι να δείτε στην Essaouira και πώς να φτάσετε εκεί