Οδηγός για το ταξίδι στην Ταγγέρη στο Μαρόκο

Το Ταγγέρη είναι από πολύ καιρό ρομαντισμένο από καλλιτέχνες, Beat poets και συγγραφείς που έφτασαν στις πολυάσχολες ακτές που αναζητούν περιπέτεια. Το Ταγγέρη είναι η πύλη προς την Αφρική για πολλούς ταξιδιώτες. Τα κρουαζιερόπλοια συχνά αποβιβάζονται εκεί από τον Ατλαντικό στη Μεσόγειο και οι ταξιδιώτες στην Ευρώπη βρίσκουν εύκολο να πάρουν ένα γρήγορο πλοίο από την Ισπανία στο λιμάνι της Ταγγέρης. (Περισσότερα για να φτάσετε στο Ταγγέρη παρακάτω).

Ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες στην Ταγγέρη έρχονται για μια μέρα, υπάρχουν μερικά υπέροχα boutique ξενοδοχεία για να μείνετε και μόλις καταλάβετε πώς να αποφύγετε κάποια από τη φασαρία, θα εκτιμήσετε το Ταγγέρη πολύ περισσότερο κάνοντας εδώ μερικές μέρες εδώ.

Τι να δείτε στην Ταγγέρη

Το Τανγκίερ δεν έχει την αρκετά γοητευτική γοητεία που έκανε στη δεκαετία του 1940 και του 1950, όταν θα μπορούσατε να τρίψετε τους ώμους με τους Truman Capote, Paul Bowles και Tennessee Williams, αλλά εάν το δώσετε λίγο χρόνο και αγνοήσετε τις τουριστικές διαδρομές, θα αυξηθεί σε σας. Το Ταγγέρη είναι ένα ενδιαφέρον, κοσμοπολίτικο μείγμα αφρικανικών και ευρωπαϊκών επιρροών. Είναι μια πόλη λιμάνι και οι πόλεις πόλεων είναι πάντα τραχιά γύρω από τις άκρες. Το Ταγγέρη δεν είναι πολύ ευχάριστο το βράδυ.

Όπως συμβαίνει με πολλές πόλεις στο Μαρόκο, υπάρχει μια παλιά πόλη (Medina) και μια νέα πόλη (Ville Nouvelle).

Η Medina : Η Medina του Tangier είναι μια ζωντανή πόλη, τα σοκάκια της είναι γεμάτα με καταστήματα, τσαγιες και οίκους ανοχής (είναι τελικά μια πόλη λιμάνι). Τουριστικά μπιχλιμπίδια είναι άφθονα εδώ, αν αυτή είναι η μόνη στάση σας στο Μαρόκο, αγοράστε μακριά. Αλλά αν σκοπεύετε να συνεχίσετε να ταξιδεύετε στο Μαρόκο, θα βρείτε καλύτερες προσφορές αλλού.

Η Αμερικανική Legation: Το Μαρόκο ήταν το πρώτο έθνος που αναγνώρισε την αμερικανική ανεξαρτησία και οι ΗΠΑ καθιέρωσαν μια διπλωματική αποστολή στο Ταγγέρη το 1821.

Τώρα ένα μουσείο, το American Legation βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία της Medina και αξίζει να το δούμε. Το μουσείο στεγάζει μια συναρπαστική τέχνη που περιλαμβάνει αίθουσα αφιερωμένη στον Paul Bowles και έργα των Eugene Delacroix, Yves Saint Laurent και James McBeay.

Place de France: Η καρδιά του ville nouvelle και το κοινωνικό σημείο εστίασης για τις μεσαίες τάξεις στην Ταγγέρη.

Ένα καλό μέρος για να πιείτε τσάι και να απολαύσετε τη θέα στη θάλασσα είναι το συνιστώμενο Terrasse des Paresseux ακριβώς ανατολικά του τόπου.

Το Kasbah: Το Kasbah βρίσκεται ψηλά σε ένα λόφο στο Ταγγέρη με κάποια ωραία θέα στον ωκεανό. Το παλιό παλάτι του σουλτάνου (χτισμένο τον 17ο αιώνα) βρίσκεται στα τείχη του Kasbah, είναι γνωστό ως Dar El Makhzen και είναι σήμερα ένα μουσείο που φιλοξενεί ωραία παραδείγματα μαροκινή τέχνης.

Grand Socco: Ένα μεγάλο τετράγωνο στην κεντρική είσοδο της Medina είναι ένας πολυσύχναστος κόμβος μεταφοράς και ένας καλός χώρος για να παρακολουθήσετε το χάος της κυκλοφορίας, τα καροτσάκια και τους ανθρώπους να πηγαίνουν για τις καθημερινές τους συνήθειες.

Παραλίες: οι παραλίες που βρίσκονται πιο κοντά στην πόλη είναι μάλλον βρώμικες, όπως και το νερό. Βρείτε καλύτερες παραλίες περίπου 10χλμ δυτικά, έξω από την πόλη.

Να φτάσετε στην Ταγγέρη και μακριά

Το Tangier είναι απλά μια σύντομη διαδρομή με φέρι από την Ισπανία και την πύλη προς το υπόλοιπο Μαρόκο, είτε ταξιδεύετε με λεωφορείο είτε με τρένο.

Μετάβαση στην Ταγγέρη από την Ισπανία (και πίσω)

Το Μαρόκο βρίσκεται σε μικρή απόσταση 9 μιλίων από την Ισπανία. Τα ταχύπλοα πορθμεία μπορούν να περάσουν μόνο 30 (ασταθή) λεπτά.

Algeciras (Ισπανία) προς Ταγγέρη (Μαρόκο): Ο Algeciras στην Ταγγέρη είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή προς το Μαρόκο. Τα ταχύπλοα πορθμεία ταξιδεύουν σχεδόν κάθε ώρα, όλο το χρόνο και χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να διασχίσουν. Υπάρχουν επίσης πιο αργά πλοία που είναι λίγο φθηνότερα.

Ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής για έναν επιβάτη με ποδήλατο, με ταχύπλοο, κοστίζει 37 ευρώ.

Tarifa (Ισπανία) στο Ταγγέρη (Μαρόκο): Τα ταχύπλοα πλοία φεύγουν κάθε δύο ώρες από ισπανική ιστιοσανίδα, το Tarifa και χρειάζονται 35 λεπτά για να φτάσουν στο Ταγγέρη. Το FRS προσφέρει καλές υπηρεσίες σε αυτή τη διαδρομή, ένα εισιτήριο για ενήλικες με επιστροφή περίπου 37 ευρώ.

Βαρκελώνη (Ισπανία) στο Ταγγέρη (Μαρόκο): Αυτό δεν είναι μια δημοφιλής διαδρομή, αλλά είναι βολικό αν θέλετε να αποφύγετε το ταξίδι προς τα νότια της Ισπανίας. Το Grand Navi είναι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται αυτά τα πορθμεία. Ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής για έναν επιβάτη ενός ποδιού σε ένα κάθισμα (και όχι μια κουκέτα) κοστίζει περίπου 180 ευρώ. Τα πλοία χρειάζονται 24 ώρες για να φτάσουν στο Μαρόκο και 27 ώρες στο ταξίδι επιστροφής. Υπάρχει συνήθως μόνο ένα δρομολόγιο που έχει προγραμματιστεί ανά ημέρα.

Πλοία από Ιταλία και Γαλλία προς Ταγγέρη

Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα πλοίο για το Ταγγέρη από την Ιταλία (Γένοβα), το Γιβραλτάρ και τη Γαλλία (Sete).

Από και προς το Ταγγέρη με το τρένο

Εάν σχεδιάζετε να πάρετε τρένο για να επισκεφθείτε τη Φέσε ή το Μαρακές , τότε η άφιξη στην Ταγγέρη είναι η καλύτερη επιλογή σας για σιδηροδρομικές συνδέσεις προς αυτούς τους προορισμούς. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Tangier ( Tanger Ville ) βρίσκεται περίπου 4χλμ νοτιοανατολικά από το λιμάνι και το σταθμό των λεωφορείων. Πάρτε ένα petit ταξί, βεβαιωθείτε ότι ο μετρητής είναι ενεργοποιημένος, για να φτάσετε στο και από το σιδηροδρομικό σταθμό. Περισσότερα για: Ταξιδέψτε με τρένο στο Μαρόκο και το νυχτερινό τρένο από το Ταγγέρη στο Μαρακές.

Από και προς το Ταγγέρη με λεωφορείο

Ο κεντρικός σταθμός υπεραστικών λεωφορείων, CTM, βρίσκεται ακριβώς έξω από το τερματικό σταθμό του λιμένα. Μπορείτε να πάρετε λεωφορεία σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Μαρόκου . Τα λεωφορεία είναι άνετα και όλοι παίρνουν ένα κάθισμα.

Πού να μείνετε στην Ταγγέρη

Το Tangier διαθέτει ένα ευρύ φάσμα καταλυμάτων και θέσεων διαμονής που ποικίλλουν από φθηνά και αθόρυβα έως εξαιρετικά Riads (boutique ξενοδοχεία σε ανακαινισμένα αρχοντικά). Tangier δεν είναι ένα χαλαρό μέρος για να επισκεφθείτε, έτσι ώστε να βρεθεί ένα καλό ξενοδοχείο που προσφέρει μια μικρή ανάπαυλα από τη φασαρία, θα κάνει πραγματικά την επίσκεψή σας πιο ευχάριστη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει την πρώτη σας νύχτα εκ των προτέρων, υπάρχουν πολλοί hustlers στην Ταγγέρη που θα σας προσφέρουν να σας δείξουν σε ένα ξενοδοχείο. Παρακάτω είναι μερικά συνιστώμενα ξενοδοχεία στην Ταγγέρη που αντικατοπτρίζουν την προσωπική μου προτίμηση για οικεία, μεσαία ξενοδοχεία:

Πότε πρέπει να πάτε στην Ταγγέρη

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Ταγγέρη είναι το Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο και από το Μάρτιο έως τον Μάιο Ο καιρός είναι τέλειος, δεν είναι πολύ ζεστός και η τουριστική περίοδος δεν είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη. Έχετε επίσης μια καλύτερη ευκαιρία να βρείτε δωμάτιο σε ένα ωραίο Riad (βλέπε παραπάνω) για μια καλή τιμή.

Γύρω από την Ταγγέρη

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγετε από την Ταγγέρη είναι είτε με τα πόδια είτε με ένα ταξί. Βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός χρησιμοποιεί σωστά το μετρητή. Τα μεγάλα ταξί είναι πολύ πιο ακριβά και πρέπει να διαπραγματευτείτε το επιτόκιο εκ των προτέρων. Φυσικά, μπορείτε πάντα να πάρετε έναν προσωπικό οδηγό μέσω του ξενοδοχείου σας (βλ. Παραπάνω), ή να κάνετε κράτηση μιας ημέρας πριν φτάσετε στην Ταγγέρη.

Αντιμετωπίζοντας τους Hustlers - "Touts" στην Ταγγέρη

Το Ταγγέρη είναι περίφημο μεταξύ των επισκεπτών για τα επίμονα "touts" του (hustlers). Ένα Tout είναι ένα πρόσωπο που προσπαθεί να σας πουλήσει κάτι (ένα καλό ή μια υπηρεσία) με ένα ενοχλητικό τρόπο. Τη στιγμή που θα βγείτε από το πλοίο ή το τρένο σας, θα συναντήσετε το πρώτο σας ταξίδι. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα έχετε πολύ καλύτερο χρόνο στην Ταγγέρη.

Υποθέστε ότι τίποτα δεν είναι ελεύθερο

Ενώ οι φιλόξενοι και φιλικοί λαοί αφθονούν στην Ταγγέρη, προσέξτε όταν είστε σε μια τουριστική περιοχή και σας προσφέρεται κάτι για "δωρεάν". Είναι σπάνια δωρεάν.

Συμβουλές για το πού να αγοράσετε το εισιτήριο τρένου ή το εισιτήριο πορθμείων θα σας προσφέρουν πολλοί λαοί, αλλά απλά να γνωρίζετε ότι αυτοί οι τύποι εργάζονται για προμήθεια. Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε το δικό σας εισιτήριο και να συμπληρώσετε τις δικές σας φόρμες. Να είστε σταθεροί και να πείτε "όχι ευχαριστίες" και να είστε σίγουροι. Εάν πραγματικά δεν ξέρετε πού να πάτε, τότε να γνωρίζετε ότι θα καταλήξετε να πληρώσετε μια συμβουλή για να λάβετε βοήθεια με οδηγίες, ανεξάρτητα από το πόσες φορές η προσφορά δίνεται «δωρεάν».

Μια "ελεύθερη" ξενάγηση γύρω από τη Medina θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα στο κατάστημα μαρκαδόρου ενός θείου ή σε ζήτηση για χρήματα στο τέλος της περιοδείας. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει καταστήματα που δεν ενδιαφέρονται εξ 'αποστάσεως για την προβολή. Ένα "δωρεάν" φλιτζάνι τσάι μπορεί να περιλαμβάνει την εξέταση πολλών χαλιών.

Εάν ακούτε τη λέξη "δωρεάν", η τιμή που πληρώνετε συχνά δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχό σας.

Αλλά θυμηθείτε ότι οι πλαστικοί οδηγοί σας είναι απλώς άνθρωποι που προσπαθούν να ζήσουν για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Παρόλο που η απόρριψη των αφελών τουριστών ίσως δεν φαίνεται να είναι ο πιο ειλικρινής τρόπος για να κερδίσετε χρήματα, είναι απλά μια τακτική επιβίωσης και δεν πρέπει να το πάρετε πολύ προσωπικά. Μια επιχείρηση "όχι ευχαριστίες" είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης. Ένα μικρό χιούμορ έχει επίσης πολύ δρόμο.

Ξενοδοχεία δεν εμφανίζονται ξαφνικά

Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ανεξάρτητους ταξιδιώτες. Όταν φτάσετε στο Ταγγέρη, είτε στο σταθμό των λεωφορείων, είτε στο σιδηροδρομικό σταθμό είτε στο λιμάνι, θα υποδεχτείτε πολλούς ανθρώπους, ερωτώντας αρκετά δυνατά, όπου θέλετε να πάτε. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους θα κερδίσουν προμήθεια για να σας μεταφέρουν σε ένα ξενοδοχείο της επιλογής τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ξενοδοχείο θα είναι απαραιτήτως κακό, σημαίνει απλώς ότι μπορεί να καταλήξετε σε μια περιοχή που δεν θέλετε να βρίσκεστε. η τιμή του δωματίου σας θα είναι υψηλότερη για να καλύψει την προμήθεια, ή το ξενοδοχείο θα μπορούσε πράγματι να είναι αρκετά δυσάρεστο.

Το Hotel touts έχει υπολογίσει πολλές έξυπνες τεχνικές για να τρομάξει τους αφελείς τουρίστες να τους ακολουθήσει σε ένα ξενοδοχείο που κερδίζουν προμήθειες από. Μπορούν να σας ρωτήσουν ποιο ξενοδοχείο έχετε κάνει κράτηση και στη συνέχεια να σας πω κατηγορηματικά ότι το ξενοδοχείο είναι γεμάτο, έχει μετακομίσει ή βρίσκεται σε κακή περιοχή. Κάποια ξενοδοχεία θα πάνε πιο μακριά και μάλιστα προσποιούνται ότι καλούν το ξενοδοχείο σας για εσάς και να πάρετε έναν φίλο στο τηλέφωνο για να σας πω ότι το ξενοδοχείο είναι γεμάτο.

Μην πιστεύετε στη διαφημιστική εκστρατεία. Κάντε κράτηση με ένα ξενοδοχείο πριν φτάσετε, ειδικά αν φτάνετε το βράδυ. Ο οδηγός σας θα έχει τους αριθμούς τηλεφώνου όλων των ξενοδοχείων που απαριθμούνται ή μπορείτε να κάνετε έρευνα online πριν πάτε. Πάρτε ένα ταξί και επιμείνετε να σας μεταφέρουν στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Εάν ο οδηγός ταξί σας προσποιηθεί ότι δεν γνωρίζει τη θέση του ξενοδοχείου σας, πάρτε ένα άλλο ταξί.

Είναι καλύτερο να πληρώσετε λίγο περισσότερο για την πρώτη σας νύχτα στο Tangier παρά να καταλήξετε κάπου που δεν θέλετε να είστε.

Αποφεύγοντας τους Touts (Hustlers) εντελώς

Εάν επιθυμείτε να αποφύγετε πολλή ανεπιθύμητη προσοχή, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεναγηθείτε στην Ταγγέρη. Πιθανότατα θα καταλήξετε στα καταστήματα που δεν θέλετε πραγματικά να δείτε και δεν θα πάτε από την πεπατημένη διαδρομή - αλλά αν είναι η πρώτη σας φορά στην Αφρική , μπορεί να είναι πιο ευχάριστη.

Ξεναγήσεις της Ταγγέρης

Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα οργανώσουν μια περιήγηση για σας, καθώς και εκδρομές σε κοντινά αξιοθέατα και πόλεις έξω από το Ταγγέρη. Υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά γραφεία κοντά στα λιμάνια πορθμείων στην Ισπανία και το Γιβραλτάρ που έχουν προγραμματισμένες ημερήσιες εκδρομές. Θα είστε με μια ομάδα σε αυτές τις περιηγήσεις και αυτό έχει κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ανεξάρτητα από το γεγονός, η εξακρίβωση των διαδρομών περιοδείας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι να δείτε στην Ταγγέρη.

Τι να φοράτε στην Ταγγέρη

Μακριά παντελόνια ή μακριές φούστες / φορέματα συνιστώνται. Οι γυναίκες θα έχουν πολλή ανεπιθύμητη προσοχή περπατώντας γύρω από το Ταγγέρη σε σορτς ή σε μια μικρή φούστα. Φορέστε μπλουζάκια με μανίκια μήκους 3/4.