Οδηγός πόλης του Γιβραλτάρ

Λαμβάνοντας υπόψη τα στρέμματα της δημοσιογραφικής κάλυψης, η μάχη μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας για το Γιβραλτάρ, νομίζετε ότι θα υπήρχε κάτι που αξίζει να αγωνιστεί. Ακόμα προσπαθώ να ανακαλύψω αυτό που είναι - ίσως οι Ισπανοί σαν πιθήκους;

Η τελευταία αποικία στην ηπειρωτική Ευρώπη, το Γιβραλτάρ είναι βρετανική ιδιοκτησία και έτσι εξακολουθεί να έχει λίρες στερλίνες ως νόμισμά της. Είναι μια περίεργη αναλαμπή σε μια αναχρονιστική εκδοχή της Αγγλίας, αν και λίγα άλλα.

Αλλά έχει πιθήκους.

Ιστορία του Γιβραλτάρ

Το Γιβραλτάρ βρισκόταν υπό μαυριτανική κυριαρχία για 700 χρόνια μέχρι τον 15ο αιώνα, όταν κατακτήθηκε από τον δούκα της Medina Sidonia.

Το 1704, κατά τη διάρκεια του πολέμου της ισπανικής διαδοχής, το βρετανικό ναυτικό κατέλαβε το Γιβραλτάρ. Οι περισσότεροι πολίτες της πόλης άφησαν την πόλη.

Στη συνθήκη της Ουτρέχτης το 1713, η Ισπανία παραχώρησε το Γιβραλτάρ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η φράση που χρησιμοποιήθηκε ήταν «διαρκής», λέξεις που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ .

Παρ 'όλα αυτά, η Ισπανία συνέχισε να λαχταράει το βράχο και έκανε αρκετές προσπάθειες να ανακτήσει τον έλεγχό της, το πιο γνωστό από το οποίο ήταν η Μεγάλη Πολιορκία του 1779-1783.

Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων, η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία έγιναν σύμμαχοι και οι Ισπανοί εγκατέλειψαν την απαίτησή τους για το Γιβραλτάρ.

Το 1954, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β επισκέφθηκε το Γιβραλτάρ. Αυτό επρόκειτο να προκαλέσει μια νέα απαίτηση της Ισπανίας στην κυριαρχία του Γιβραλτάρ. Ο Φράνκο, τότε δικτάτορας της Ισπανίας, επέβαλε περιορισμούς στη μετακίνηση μεταξύ Γιβραλτάρ και Ισπανίας.

Το 1967 διεξήχθη δημοψήφισμα στο Γιβραλτάρ σχετικά με την κυριαρχία της αποικίας - η συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν να παραμείνουν Βρετανοί. Δύο χρόνια αργότερα, ο Φράνκο κλείνει τα σύνορα μεταξύ Γιβραλτάρ και Ισπανίας. Το 1982 οι περιορισμοί άρχισαν εν μέρει και το 1985 τα σύνορα ανοίχτηκαν πλήρως.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη στο Γιβραλτάρ

Η 10η Σεπτεμβρίου είναι η Εθνική Ημέρα του Γιβραλτάρ - περιμένετε να δούμε πολλές βρετανικές σημαίες να κυματίζονται, αν και μόνο για να ανταγωνιστεί τους Ισπανούς.

Αριθμός ημερών διαμονής στο Γιβραλτάρ (εξαιρουμένων των ημερήσιων εκδρομών)

Πόσο καιρό χρειάζεται να κοιτάς πιθήκους;

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το χρόνο παραμονής σε κάθε πόλη της Ισπανίας .

Τρία πράγματα να κάνουμε στο Γιβραλτάρ

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την περιήγηση στο Γιβραλτάρ.

Ημερήσιες εκδρομές από το Γιβραλτάρ

Το Γιβραλτάρ είναι ένα ημερήσιο ταξίδι. Είναι πολύ ακριβό να μένεις στο ίδιο το Γιβραλτάρ. Μείνετε σε κοντινή La Linea ή Tarifa .

Δεδομένου ότι το Γιβραλτάρ είναι λίγο πόνο για να φτάσετε, αξίζει να κάνετε μια περιήγηση στο Γιβραλτάρ . Μια μέρα είναι το μόνο που χρειάζεστε στο Γιβραλτάρ.

Πού να έχω;

Δυτικά στο Κάντιθ και στη συνέχεια στη Σεβίλλη ή βόρεια προς Ronda.

Πρώτες εντυπώσεις του Γιβραλτάρ

Είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσετε στο Γιβραλτάρ τη δημόσια συγκοινωνία, αλλά καθώς είναι πραγματικά πιο γρήγορο να περπατάτε από τη La Linea, δεν αξίζει καν να δοκιμάσετε.

Καθώς φτάνετε στην La Linea, θα δείτε το δρόμο για το Γιβραλτάρ. Αρχικά, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος βράχος (αυτός θα είναι ο Βράχος του Γιβραλτάρ) και δεύτερον, θα υπάρχει μια τεράστια σειρά αυτοκινήτων που περιμένουν να εισέλθουν, ώστε να μπορούν να εισάγουν τσιγάρα και το αλκοόλ έξω.

Καθώς περπατάτε μέσω ελέγχου διαβατηρίων (μην ξεχνάτε το διαβατήριό σας, φεύγετε από την Ισπανία!), Πρέπει να περάσετε αυτό που φαίνεται να είναι ένα τεράστιο πάρκινγκ. Είναι στην πραγματικότητα αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ! Κάποτε στην άλλη πλευρά, είναι περίπου δέκα λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Grand Casemates, την κεντρική πλατεία του Gibaltar. Από εκεί, περπατήστε κατά μήκος της Main Street (θα σας αφήσω να μαντέψετε γιατί λέγεται ότι) μέσω της κύριας εμπορικής περιοχής του Γιβραλτάρ. Περπατήστε ολόκληρο το δρόμο, μέσω της πόρτας Southport. Υπάρχει ένα τελεφερίκ στην οδό Red Sands Road που θα σας μεταφέρει στο Den Apes 'για να δείτε τους πιθήκους. Γι 'αυτό είσαι εδώ, έτσι;