Οδηγός για Angers στην κοιλάδα του Λίγηρα

Η πόλη της κοιλάδας του Λίγηρα της Ανζέρ

Angers Επισκόπηση

Το Angers ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του αρχαίου νομού Anjou. Σήμερα είναι μια ευχάριστη, πολύ πράσινη πόλη με πολλά πάρκα και κήπους στις όχθες του ποταμού Maine που τροφοδοτεί την κοιλάδα του Λίγηρα. Οι Angers τσιμπούρια σε όλα τα κουτιά με καλά μέρη για διαμονή, εστιατόρια διασκέδασης και μουσεία, καθώς και αξιοθέατα που περιλαμβάνουν την εκπληκτική Tapestry της Αποκάλυψης και, αντίθετα, μια σύγχρονη εκδοχή του τέλους του κόσμου, που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1950.

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία

Οι Angers και Anjou έχουν σημαντικούς ιστορικούς δεσμούς με την Αγγλία. Οι ισχυροί Counts of Anjou, με έδρα το Angers, βασίλεψαν τη γύρω περιοχή από τα τέλη του 9ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 12ου αιώνα. Αυτή τη στιγμή άλλαξαν το όνομά τους στο Plantagenet, υποκατάστημα της οικογένειας που ίδρυσε ο Geoffrey V του Anjou. Παντρεύτηκε την εγγονή του Γουλιέλμου του Κατακτητή, Matilda, που κληρονόμησε τη Νορμανδία και την Αγγλία. Ο γιος του Geoffrey, ο Henry II, ο βασιλιάς της Αγγλίας, παντρεύτηκε τον Eleanor of Aquitaine, του οποίου ο πλούσιος πλούτος βοήθησε να διογκώσει τα αγγλικά ταμεία.

Στην αιχμή του, η Αυτοκρατορία Angevin απλώθηκε από τα Πυρηναία στην Ιρλανδία και μέχρι τα σύνορα της Σκωτίας. Από το 1154 έως το 1485, δεκαπέντε μονάρχες Plantegenet κυβερνούσαν την Αγγλία. Η πολιτική μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας ήταν περίπλοκη, οι δύο χώρες ήταν αλληλένδετες, πολέμησαν και επηρέασαν τον πολιτισμό του άλλου.

Γρήγορα γεγονότα

Τουριστικό γραφείο
7 θέση Κένεντι
Τηλ .: 00 33 (0) 2 41 23 50 00
Ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Να πάρει εκεί

Το Angers απέχει 262 χιλιόμετρα από το Παρίσι.

Να φτάσετε στο αεροδρόμιο Angers (απευθείας BA) από το Ηνωμένο Βασίλειο, τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Που να μείνω

Υπάρχουν πολλά καλά ξενοδοχεία σε αυτή τη ζωντανή πόλη. Δοκιμάστε το γοητευτικό Hotel du Mai l στις 8, rue des Ursules, τηλ .: 00 33 (0) 2 41 25 05 25; ιστοσελίδα.

Ή πηγαίνετε για τη μάλλον μεγάλη ατμόσφαιρα του 19ου αιώνα του Best Western Hotel d'Anjou , 1 λεωφόρος Marechal Foch, τηλ .: 00 33 (0) 2 41 21 12 11; ιστοσελίδα.

Το 4 αστέρων L'Hotel Angers Centre Foch προσφέρει υπέροχα, καλά εξοπλισμένα και άνετα δωμάτια στο κέντρο της πόλης. Τα τολμηρά σχέδια χρωμάτων, η καλή επίπλωση και τα εξαιρετικά μπάνια κάνουν αυτό το ξενοδοχείο 80 δωματίων αγαπημένο. 18 Boulevard Foch, τηλ. : 00 33 (0) 2 41 87 37 20, ιστοσελίδα.

Το 4 αστέρων Mercure Centre (1 θέση Pierre Mendes France, τηλ .: 00 33 (0) 2 41 60 34 81, ιστοσελίδα) είναι εύκολο να βρεθεί καθώς είναι πάνω από το συνεδριακό κέντρο. Ζητήστε ένα δωμάτιο με θέα στους όμορφους δημόσιους κήπους στο πίσω μέρος. Το πρωινό είναι πολύ καλό.

Τρόφιμα, κρασί και εστιατόρια

Το μαγείρεμα Anjou είναι γνωστό για τα ψάρια του ποταμού Λίγηρας και γλυκά πιάτα και, χάρη στη μακρά ιστορία του, πιάτα με μεσαιωνικές και αναγεννησιακές συνταγές. Τα ψάρια παρασκευάζονται παραδοσιακά όπως στο λούτρινο σε σάλτσα λευκού βουτύρου, κοτσάνι με δαμάσκηνα και σταφίδες ψαριών. Το κρέας της περιοχής είναι εξίσου διάσημο, ιδιαίτερα το βόειο Maine Anjou και τα πιάτα όπως το μοσχάρι à l'Angevine το οποίο συνοδεύεται από το πολτό κρεμμυδιού.

Το Anjou είναι γνωστό για τα rillettes, τα λουκάνικα και τις λευκές πουτίγκες που θα βρείτε στα δύο εστιατόρια και στα ψηλότερα γεύματα. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιλαμβάνουν chouées (βραστό λάχανο με λιωμένο βούτυρο), ενώ τα αχλάδια Belle-Angevine συνήθως μαγειρεύονται σε κόκκινο κρασί.

Φάτε όπως τους ντόπιους και πάρτε το τυρί σας με σαλάτα και λάδι καρυδιάς. Οι γλυκές σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν fouée; (μια κρέπα φτιαγμένη από ζύμη καλυμμένη με φρέσκο ​​βούτυρο), και cremet d'Anjou , ένα τοπικό επιδόρπιο με τυρί αγελαδινού γάλακτος, χυμώδη λευκά αυγά και κρέμα σαντιγί.

Τα κρασιά έχουν παραχθεί γύρω από το Angers εδώ και αιώνες και ήταν μεθυσμένα στα αγγλικά δικαστήρια κατά τη διάρκεια της μακράς βασιλείας των μοναρχών Plantagenet. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία κρασιών που παρασκευάζονται στην περιοχή, από ξηρό έως πολύ γλυκό, από αφρώδη έως ροζέ που είναι γνωστά στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα εστιατόρια στο Angers είναι εξαιρετικά και περιλαμβάνουν δύο εστιατόρια Michelin του ενός σχήματος (Une Ile και Le Loft Culinaire, στο εξαιρετικό Hotel 21 Foch) καθώς και πολλές καλές τιμές μπρασερί / μπιστρό.

Συγκεκριμένα, δοκιμάστε Chez Rémi, 5 rue des 2 Haies, 00 33 (0) 2 41 24 95 44, ένα πολυσύχναστο, εξαιρετικά φιλόξενο μπιστρό. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με εικόνες. τα περίεργα αντικείμενα κάθονται στα περβάζια. τα τραπέζια χάνουν πάνω στο πεζοδρόμιο. Το μαγείρεμα είναι σύγχρονο και πολύ καλό. τα λαχανικά είναι από τον κήπο τους και έχουν μια εξαιρετική και περιπετειώδη λίστα κρασιών.

Αξιοθέατα σε Angers

Υπάρχει μια σειρά από μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε στο Angers, αλλά κυριαρχούν σε ολόκληρη την πόλη είναι το εντυπωσιακό κάστρο. Οι κυκλικοί πύργοι εκτείνονται εντυπωσιακά πάνω από την πόλη και το ογκώδες μεσαιωνικό φρούριο υπενθυμίζει στους επισκέπτες τη δύναμη των προηγούμενων ηγεμόνων. Ανοιχτό στο κοινό, ο κύριος λόγος για να επισκεφθείτε είναι το Apocalypse Tapestry .

Μπορείτε να συγκρίνετε το μεσαιωνικό όραμα με μια σύγχρονη εκδοχή της ίδιας δυσοίωνης προοπτικής για την ανθρωπότητα στο παλιό Νοσοκομείο του St-Jean. Η ταπετσαρία Le Chant du Monde σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μεταξύ του 1957 και του 1966.

Το Angers είναι γνωστό για τους κήπους και τα φυτά του. Υπάρχουν πάρκα μέσα στην πόλη, όπως το Jardin des plantes 200 ετών, μια μεγάλη λοφώδης έκταση ακριβώς πίσω από το συνεδριακό κέντρο και το Mercure Centre Hotel, καθώς και το κεντρικό νεοκλασικό Jardin du Mail απέναντι από το δημαρχείο με τη βρύση και επίσημα παρτέρια. Η πρώην τάφρο του κάστρου φυτεύεται με επίσημους parterres, και υπάρχει ένα απολαυστικό φυσικό κήπο μέσα στα τείχη του κάστρου. Δείτε τον οδηγό για τα αξιοθέατα του Angers

Έξω από το Angers, το Terra Botanica είναι ένα τεράστιο θεματικό πάρκο κήπου με βόλτες και αξιοθέατα, καθώς και φυτά και περιπάτους. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για όλη την οικογένεια, ακόμα και αν τα παιδιά σας δεν έχουν ξεκάθαρα την πείνα με πράσινο δάχτυλο.

Ψώνια σε Angers