Πώς να φτάσετε στο Λονδίνο από το αεροδρόμιο Stansted

Το αεροδρόμιο Stansted (STN) βρίσκεται 35 μίλια (56χλμ.) Στα βορειοανατολικά του κεντρικού Λονδίνου. Το London Stansted είναι η τρίτη διεθνής πύλη του Λονδίνου και ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια στην Ευρώπη. Είναι το σπίτι σε πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους του Ηνωμένου Βασιλείου, που εξυπηρετούν κυρίως ευρωπαϊκούς και μεσογειακούς προορισμούς.

Ταξιδεύοντας με το τρένο

Το Stansted Express είναι ο πιο γρήγορος δρόμος προς το κεντρικό Λονδίνο. Υπάρχουν έως και τέσσερα τρένα την ώρα, με διάρκεια ταξιδιού 45-50 λεπτών για το σταθμό Liverpool Street.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων στο κατάστημα VisitBritain.

Το Greater Anglia λειτουργεί μια ωριαία υπηρεσία εκτός αιχμής (μόνο από Δευτέρα έως Σάββατο) προς και από τις γραμμές Stratford και Tottenham Hale για το υπόγειο του Λονδίνου, το London Overground και τις συνδέσεις DLR.

Υπηρεσίες πούλμαν

Με όλες τις υπηρεσίες πούλμαν, είναι συνήθως φθηνότερο να αγοράσετε το εισιτήριό σας online πολλές εβδομάδες εκ των προτέρων. Εάν δεν έχετε κλείσει μπροστά, ζητήστε από τον οδηγό το ναύλο και χρησιμοποιήστε το δωρεάν wifi στο Stansted Airport για να ελέγξετε την online ισοτιμία που θα συγκρίνετε.

Η National Express τρέχει λεωφορεία στη Βικτώρια (μέσω της Baker Street και του Marble Arch), αναχωρώντας κάθε 15-30 λεπτά και παίρνοντας περίπου 90 λεπτά, και στην οδό Liverpool (μέσω Stratford), αναχωρώντας κάθε 30 λεπτά και παίρνοντας περίπου 80 λεπτά (50 λεπτά για Stratford ). Φυσικά, αυτές οι ώρες μπορεί να ποικίλουν άγρια ​​από μέρα σε μέρα λόγω κυκλοφορίας, οδοποιίας, κλπ. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων στο VisitBritain Shop (Buy Direct). Σημειώστε ότι το λεωφορείο "express" προς το Αεροδρόμιο Stansted περνά μέσω της Golders Green.

Η υπηρεσία Terravision A50 λειτουργεί κάθε 30 λεπτά από και προς τη Βικτώρια. Ο χρόνος ταξιδιού είναι 75 λεπτά, αλλά πάντα επιτρέπει επιπλέον χρόνο λόγω κυκλοφορίας. Τα λεωφορεία είναι πλήρους μεγέθους και αρκετά άνετα. Σημειώστε ότι ο προπονητής δεν φεύγει από το Victoria Coach Station. Ελέγξτε το χάρτη για τις θέσεις στάσης λεωφορείου.

Το easyBus λειτουργεί από το Gloucester Place έως το Stansted κάθε 20 λεπτά και από το Stansted στο Baker Street κάθε 20 λεπτά, 24 ώρες την ημέρα.

Να γνωρίζετε ότι η γενική ανατροφοδότηση από τους αναγνώστες δεν είναι καλή για το easyBus, ώστε να γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι φτηνό όταν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων αλλά και ότι τα λεωφορεία είναι μικρά και πιθανόν όχι τα πιο άνετα που θα έχετε ποτέ. Επίσης, αφήστε πολύ χρόνο.

Ιδιωτικό λεωφορείο

Υπάρχουν επιλογές ιδιωτικών επιλογών λεωφορείου. Αν χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο όχημα, για να μπορείτε να φέρετε 6-8 επιβάτες, αυτή η μεγαλύτερη μεταφορά από το αεροδρόμιο είναι καλύτερη. Αν χρειάζεστε ένα κανονικό λεωφορείο μεταφοράς από / προς το αεροδρόμιο, αυτή η εταιρεία μπορεί να σας προσφέρει 24ωρη υπηρεσία. Αν θέλετε να φτάσετε με στυλ, υπάρχουν διαθέσιμες ιδιωτικές μεταφορές. Και αν θέλετε μια κοινή μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο σας που είναι διαθέσιμη. Όλα μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω του Viator.

Με ταξί

Μπορείτε συνήθως να βρείτε μια ουρά με μαύρες καμπίνες έξω από το αεροδρόμιο. Ο ναύλος είναι μετρημένος, αλλά προσέξτε για επιπλέον χρεώσεις, όπως αργά βράδια ή ταξίδια το Σαββατοκύριακο. Η συμπλήρωση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά το 10% θεωρείται ο κανόνας. Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου £ 100 + για να φτάσετε στο κεντρικό Λονδίνο. Χρησιμοποιήστε μόνο ένα αξιόπιστο μίνι καμπίνα και μην χρησιμοποιείτε ποτέ μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αεροδρόμια ή σταθμούς.