Οδηγός ομοφυλόφιλων μπαρ της πόλεως της Αϊόβα - Αίθουσα φαγητού φιλική προς την πόλη της Αϊόβα

Όπως και στις περισσότερες πόλεις που έχουν ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, το Iowa City δεν έχει έλλειψη ζωντανών μπαρ, funky coffeehouses και εστιατόρια σε προσιτές τιμές. Τα περισσότερα μέρη στην πόλη είναι αρκετά φιλικά προς το γκέι, αλλά το Studio 13 (13 S. Linn St., 319-594-5198) είναι το μοναδικό μέρος στην πόλη που πραγματικά τιμολογεί η ίδια ένα gay club. Παλιά γνωστή ως Alley Cat, και σχεδιάζοντας αρκετούς ετερο-φίλους της κοινότητας, το μπαρ βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης, λίγα βήματα από την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Αϊόβα.

Το Studio 13 έχει πολιτική εισδοχής 19 ετών (πρέπει να είσαι 21 για να πίνουν) και έχει πολλές εκδηλώσεις για να κρατάς τα πράγματα ενδιαφέροντα - drag shows, καραόκε και ούτω καθεξής. Μετά το κλείσιμο του μπαρ, το πλήθος χύνεται στο γειτονικό δρομάκι, όπου ζιζάνιο ανάμειξη και περιστασιακά έντονη κρουαζιέρα συμβαίνουν για μια ακόμη ώρα περίπου.

Το Belle's Basix (3916 1st Ave. NE, Cedar Rapids, 319-363-3194) απέχει μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο βόρεια της πόλεως της Αϊόβα στο Cedar Rapids και είναι το άλλο μεγάλο gay νυχτερινή ζωή που εξυπηρετεί την περιοχή. Είναι ένα δημοφιλές μέρος για χορευτικές και ομαδικές εκδηλώσεις τα σαββατοκύριακα και ειδικές εκδηλώσεις για το ποτό σας όλη την εβδομάδα.

Στο κέντρο της πόλης της Αϊόβα, η ταβέρνα Deadwood (6 S. Dubuque St., 319-351-9417) είναι ένα παλιομοδίτικο σαλόνι με λίγα καθίσματα πεζοδρόμιο, ένα δροσερό jukebox, τραπέζια μπιλιάρδου και μια σκηνή με μελανόμορφο χρώμα σε σύγκριση με τα πολλά ορμονικά φορτωμένες ράβδους pick-up γύρω από την πόλη. Παρόλο που δεν είναι ένα γκέι μπαρ καθαυτό, θα δείτε πολλούς λαούς GLBT εδώ τις περισσότερες νύχτες.

Ένα άλλο σημείο με κάτι γκέι είναι το δροσερό βιβλιοπωλείο Indie, Prairie Lights (15 S. Dubuque St., 319-337-2681), το οποίο είναι ανοιχτό μέχρι τις 9 το βράδυ τα περισσότερα βράδια (μέχρι τις 6 το βράδυ) καφέ που σερβίρει καλό φαγητό, κρασί και μπύρα, καθώς και καφέ και τσάι.

Η Αϊόβα Σίτι έχει πολλές εξαιρετικές λέσχες ζωντανής μουσικής, συμπεριλαμβανομένου του Ιερού (405 S.

Gilbert St., 319-351-5692), γνωστή για τα μπλουζ καθώς και για τη σύγχρονη και τραγουδιστική τζαζ. Αυτός ο φιλόξενος χώρος από πέτρινο τοίχο σερβίρει εξαιρετικές πίτσες, bar munchies και σαλάτες, ενώ το μενού μπίρας του περιλαμβάνει περισσότερες από 130 μάρκες.

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια μεγάλη πόλη για φαγητό έξω. Για εξαιρετικό ισπανικό εισιτήριο βασκικού, απολαύστε ένα γεύμα στο Devotay (117 N. Linn St., 319-354-1001), το οποίο έχει κερδίσει την κριτική για την εκλεπτυσμένη κουζίνα του συντρόφου αργής τροφής και του συντάκτη μαγειρικής Kurt Michael Friese. Χρησιμοποιεί τα τοπικά συστατικά όσο το δυνατόν συχνότερα σε παραδοσιακά ισπανικά πιάτα, όπως πατάτα μπράβα, σορτ-γκρίζο chorizo, σάντουιτς κοτόπουλου βασκικού τύπου, στιφάδο αρνιού και παραδοσιακή παέγια.

Ένας είκοσι έξι (126 Ε. Ουάσιγκτον, 319-887-1909), που στεγάζει μια οικεία βιτρίνα με εκτεθειμένους τοίχους από τούβλα, εξυπηρετεί μερικές από τις καλύτερες σύγχρονες αμερικανικές τιμές στην πόλη. Δοκιμάστε το κότσι χοιρινού κρέατος Iowa Berkshire καπνιστό με μήλο και το γλυκό καλαμάρι με μαύρη πατάτα και μια σάλτσα χειροποίητου πιπεριού chimichurri. Υπάρχει και μεγάλη λίστα κρασιών. Ο Atlas (127 Iowa Ave., 319-341-7700) είναι ένα κομψό εστιατόριο με σαλόνι στον κάτω όροφο. Η κουζίνα αποδίδει μεγάλα μερίδια εκλεκτικής τιμής, από σαλάτα κοτόπουλου της Ταϊλάνδης μέχρι ψητό χάλιμπατ με ζωμό σαφράν-τομάτας.

Τα κεφτεδάκια και οι οπαδοί της φυσικής τροφής ορκίζονται από τα φρέσκα τυριά, τα ψωμιά, τα βιολογικά προϊόντα και τα βαριά σάντουιτς που πωλούνται στο New Pioneer Co-op (22 S. Van Buren St., 319-338-9441) θέση για να πάρει γκουρμέ καλούδια για το δρόμο. Το προσιτό Masala (9 St. Dubuque St., 319-338-6199) σερβίρει πικάντικη ινδική χορτοφαγική και βέγκαν κουζίνα, όπως νόστιμα masala dosa (κρέπες με ρύζι και φακές γεμιστές με πατάτες και σερβίρονται με chutney καρύδας και λαχανικό στιφάδο). Το κάτω μέρος του ξενοδοχείου Hamburg Inn No. 2 (214 N. Linn St., 319-337-5512) μπορεί να υπολογιστεί για φτηνό, λιπαρό, αλλά εξαιρετικά γευστικό φαγητό. Από το άνοιγμα το 1948, υπήρξε μια πηγή για πλούσια βύνη και πανύψηλα ψητά σάντουιτς βόειου κρέατος. Είναι επίσης ένα θεσμικό όργανο ως δημοφιλής στάση για τους υποψηφίους προεδρίας και από τις δύο πλευρές του διαδρόμου.