ΛΟΑΤ Οδηγός για την Αϊόβα City Gay Πολιτισμού

Μια φιλελεύθερη κοινότητα κολλεγίων που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής ως απόδραση διακοπών για το Σαββατοκύριακο, η πόλη της Αϊόβα είναι επίσης η πιο προοδευτική κοινότητα σε ένα κατά τα άλλα μέτριο έως συντηρητικό κράτος. Παρ 'όλα αυτά, η Αϊόβα εξέπληξε πολλούς θεατές όταν έγινε το πρώτο κράτος της περιοχής για να νομιμοποιήσει τους ομοφυλοφιλικούς γάμους (αν και με μια αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση).

Η φυλλώδης και ήπια λοφώδης πόλη της Αϊόβα έχει πολλά να την επισκεφθεί σε μια εποχή που πολλοί ταξιδιώτες αναζητούν αστική και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά θέλουν να αποφύγουν το υψηλό κόστος, τα ενοχλητικά προβλήματα και τις αντιληπτές απειλές για την ασφάλεια ορισμένων μεγαλύτερων δήμων.

Η πόλη αυτή των περίπου 72.000 είναι σχετικά προσιτή, εύκολη στην πλοήγηση και αρκετά ασφαλής. Βρίσκεται σε μια απογευματινή διαδρομή με το Σικάγο, τη Μινεάπολη, την Ομάχα, το Κάνσας Σίτυ και το Σαιντ Λούις και έχει μια από τις πιο ορατές γκέι σκηνές από οποιαδήποτε πόλη του μεγέθους της.

Η παρουσία του διάσημου Πανεπιστημίου της Αϊόβα (U of I) εξηγεί εν μέρει την ζωτική τέχνη της πόλης και τη διανοητική συμπεριφορά. Η πανεπιστημιούπολη αναμειγνύεται σχεδόν ανεπαίσθητα με το κέντρο της πόλης, αλλά σε αντίθεση με ορισμένες κοινότητες που είναι αγκυροβολημένες από ένα σημαντικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, το Iowa City είναι κάτι περισσότερο από μια πόλη κολλεγίων.

Πολλοί ομοφυλόφιλοι και λεσβίες μετακόμισαν εδώ για να επωφεληθούν από την υψηλή ποιότητα ζωής της πόλης και το διαρκές κοινοτικό πνεύμα - η πόλη απαγόρευσε τις διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων και των λεσβιών στα μέσα της δεκαετίας του '70 και κάθε χιλιετία παρακολουθούν τον εορτασμό του Pride Iowa City τον Ιούνιο αναγνωρισμένο Φεστιβάλ Μουσικής Γυναικών της Αϊόβα το Σεπτέμβριο. Το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, το οποίο ιδρύθηκε το 1970, φιλοξενεί τους φίλους και τους επισκέπτες όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, στις πολυάριθμες συναντήσεις του, από κινηματογραφικές ταινίες μέχρι χορούς σε πολιτικά συνέδρια .

Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατη απογραφή, η Αϊόβα Σίτι κατατάσσεται στην 13η θέση μεταξύ των Μητροπολιτικών Στατιστικών Περιοχών (MSAs) στο "ποσοστό συζευγμένων νοικοκυριών που είναι ομοφυλόφιλοι ή λεσβίες".

Είτε είστε φοιτητής ή ένας πολίτης, ένας επισκέπτης ή μια τοπική κοινωνική δραστηριότητα στην πόλη της Αϊόβα περιστρέφεται βαριά γύρω από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα και το καταπράσινο, φυλλώδη πανεπιστημιούπολη του, που χαρακτηρίζεται από παλιές παλαιές ακαδημαϊκές αίθουσες και εντυπωσιακά σύγχρονα κτίρια.

Το U του I είναι πιο διάσημο για τις αστρικές του εγκαταστάσεις και για το Εργαστήριο Συγγραφέων της Iowa, όπου τόσο λογοτεχνικές εικόνες όπως ο John Irving, ο John Cheever, η Rita Dove, η Jane Smiley, ο Flannery O'Connor και ο Robert Penn Warren έχουν διδάξει έχουν εκπαιδευτεί. Ένας νεαρός Τένεσι Ουίλιαμς σπούδασε επίσης θέατρο εδώ.

Για να πάρετε μια αίσθηση για την πανεπιστημιούπολη και ίσως αρπάξτε μια τσίμπημα για να φάτε, σταματήστε από την άγκυρα φοιτητικής ζωής του πανεπιστημίου, τη ζωντανή ένωση μνημείων της Αϊόβα, η οποία είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Περιέχει πολλά εστιατόρια και καταστήματα, καθώς και ένα ξενοδοχείο. Φροντίστε να ελέγξετε τι παίζει στο κινηματογράφο Bijou Cinema της Ένωσης, ένα θέατρο τέχνης που συχνά προβάλλει ταινίες queer-themed. Τα πανεπιστημιακά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας U του Ι - το παλαιότερο μουσείο δυτικά του ποταμού Μισισιπή - το οποίο περιέχει εκτεταμένες εκθέσεις θηλαστικών και πουλιών και εκθέματα που ανιχνεύουν 500 εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας στην Αϊόβα.

Μια άλλη δημοφιλής στάση είναι το U of I Museum of Art, των οποίων οι γκαλερί ερευνούν πολλούς αιώνες της αφρικανικής, νοτιοδυτικής εγγενής αμερικανικής, προ-Κολομβιανής, ευρωπαϊκής και αμερικανικής τέχνης. Μπορείτε να δείτε έργα του Picasso, του Matisse, του Chagall και του γκέι μοντερνιστή Marsden Hartley. Μάθετε για τον όρο της πόλεως της Αϊόβα ως την πρωτεύουσα της πολιτείας (1840-1857) στο Μουσείο του Παλαιού Καπιταλισμού, το οποίο καταλαμβάνει το περίτεχνο κτιστό κτίριο που στεγάζει αρχικά το νομοθετικό σώμα της Αϊόβα.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει αρκετούς χώρους επιδόσεων που φιλοξενούν τοπικά και διεθνή ταλέντα, το πιο αξιοσημείωτο είναι το Hancher Auditorium, το οποίο ασχολείται με μουσικά γεγονότα μεγάλης ποικιλίας και περιοδεύουσες θεατρικές παραστάσεις. Το U του Mainstage Theatre του I διοργανώνει τόσο παραδοσιακές όσο και πρωτοποριακές δραματικές παραγωγές, όπως και τρεις επαγγελματικές αίθουσες πρώτης κατηγορίας στο κέντρο της πόλης: το Dreamwell Theater παρουσιάζει μερικά από τα πιο προκλητικά έργα της περιοχής, το Riverside Theatre έχει παράγει πολλά queer έργα με τα χρόνια. Το Iowa City Community Theatre είναι ένας άλλος αξιοσημείωτος χώρος.

Περισσότεροι από λίγοι επισκέπτες έρχονται εδώ με ψώνια στο μυαλό τους - το Iowa City έχει πολλές γκαλερί τέχνης, funky μπουτίκ, και δροσερά καταστήματα μουσικής και βιβλιοπωλεία. Οι φίλοι των τεχνών θα πρέπει να ελέγξουν τη γκαλερί τεχνών της Αϊόβα, η οποία έχει μεταφέρει έργα ταλαντούχων τοπικών καλλιτεχνών για περισσότερα από 25 χρόνια.

Το μεγαλύτερο ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο της πόλης, Prairie Lights, έχει ένα εκτεταμένο λεσβιακό και ομοφυλοφιλικό τμήμα καθώς και πληθώρα εφημερίδων και κοινοτικών πόρων. Ένα καφέ στον δεύτερο όροφο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την εγκεφαλική κρουαζιέρα.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλά νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια και καφέ, φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους - ανατρέξτε στις προτάσεις για τους οδηγούς Gay Bars και εστιατορίων της πόλης της Αϊόβα .