Μια σύντομη επισκόπηση της σκανδιναβικής ιστορίας

Ταξιδεύοντας στη Σκανδιναβία , αλλά έχετε συνειδητοποιήσει ότι πραγματικά δεν γνωρίζετε πολλά για αυτή την περιοχή της Βόρειας Ευρώπης; Θα ήσαστε πολύ δύσκολο να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε ένα άρθρο, αλλά αυτή η γρήγορη επισκόπηση χτυπά τις σημαντικές λεπτομέρειες της πλούσιας σκανδιναβικής ιστορίας και πολιτισμού της κάθε χώρας.

Η ιστορία της Δανίας

Η Δανία ήταν κάποτε η έδρα των επιδρομέων των Βίκινγκ και αργότερα μια μεγάλη βορειοευρωπαϊκή εξουσία. Τώρα, έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο, ευημερούμενο έθνος που συμμετέχει στη γενική πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση της Ευρώπης.

Η Δανία προσχώρησε στο ΝΑΤΟ το 1949 και η ΕΟΚ (τώρα η ΕΕ) το 1973. Ωστόσο, η χώρα έχει παραιτηθεί από ορισμένα στοιχεία της Συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του νομίσματος ευρώ, της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας και ζητήματα που αφορούν ορισμένα θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων .

Ιστορία της Νορβηγίας

Δύο αιώνες επιδρομών των Βίκινων σταμάτησαν με τον βασιλιά Olav TRYGGVASON το 994. Το 1397 η Νορβηγία απορροφήθηκε σε ένωση με τη Δανία και διήρκεσε περισσότερους από τέσσερις αιώνες. Ο αυξανόμενος εθνικισμός τον 19ο αιώνα οδήγησε στη νορβηγική ανεξαρτησία. Παρόλο που η Νορβηγία παρέμεινε ουδέτερη κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, υπέστη ζημίες Ανακήρυξε την ουδετερότητά της στην αρχή του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά καταλαμβάνεται για πέντε χρόνια από τη ναζιστική Γερμανία (1940-45). Το 1949 εγκαταλείφθηκε η ουδετερότητα και η Νορβηγία προσχώρησε στο ΝΑΤΟ.

Ιστορία της Σουηδίας

Μια στρατιωτική δύναμη τον 17ο αιώνα, η Σουηδία δεν συμμετείχε σε κανέναν πόλεμο σε σχεδόν δύο αιώνες. Μια ένοπλη ουδετερότητα διατηρήθηκε και στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Ο αποδεδειγμένος τύπος της Σουηδίας ενός καπιταλιστικού συστήματος με στοιχεία ευημερίας αμφισβητήθηκε στη δεκαετία του 1990 από την ανεργία και το 2000-02 από την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Η φορολογική πειθαρχία εδώ και αρκετά χρόνια έχει βελτιώσει τα πράγματα. Η αναποφασιστικότητα σχετικά με το ρόλο της Σουηδίας στην ΕΕ καθυστέρησε την είσοδό της στην ΕΕ μέχρι το '95 και μείωσαν το ευρώ το '99.

Ιστορία της Ισλανδίας

Η ιστορία της Ισλανδίας δείχνει ότι η χώρα εγκαταστάθηκε από νορβηγούς και κελτικούς μετανάστες κατά τα τέλη του 9ου και 10ου αιώνα μ.Χ. και ως εκ τούτου η χώρα της Ισλανδίας έχει την παλαιότερη λειτουργική νομοθετική συνέλευση στον κόσμο (η οποία ιδρύθηκε το 930). Στα σημεία, της Νορβηγίας και της Δανίας. Σε μεταγενέστερες εποχές, περίπου το 20% του πληθυσμού του νησιού μετανάστευσε στη Βόρεια Αμερική. Η Δανία χορήγησε στην Ισλανδία τον περιορισμένο εγχώριο κανόνα το 1874 και η Ισλανδία τελικά έγινε πλήρως ανεξάρτητη το 1944.