Πώς να κάνετε μια ενοικίαση ποδηλάτων σε έναν προϋπολογισμό στη Βιέννη

Η εύρεση μιας ενοικίασης ποδηλάτων σε έναν προϋπολογισμό στις περισσότερες σημαντικές πόλεις αυτές τις μέρες είναι μάλλον εύκολη. Είναι επίσης μια εξαιρετική στρατηγική.

Στην αστική Ευρώπη, οι συνθήκες φιλικές προς το ποδήλατο αφθονούν. Οι λωρίδες που προορίζονται αποκλειστικά για ποδήλατα είναι κοινές και εύχρηστες. Χώροι για παρκάρισμα ποδηλάτων παρέχονται σε σημεία ενδιαφέροντος. Σε πολλά ιστορικά κέντρα των πόλεων, οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων είναι σπάνιες και δαπανηρές. Η φιλοξενία ποδηλάτων θεωρείται ως ένας τρόπος για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να παρακάμπτουν την οδήγηση.

Ας δούμε την πρωτεύουσα της Αυστρίας της Βιέννης ως παράδειγμα.

Μια ενοικίαση ποδηλάτων με προϋπολογισμό στη Βιέννη έχει νόημα. Είναι μια αρκετά συμπαγής πόλη, αλλά είναι πιθανό να περπατήσετε για πολλές ώρες καθώς απολαμβάνετε τα μοναδικά της αξιοθέατα . Οι φιλόξενες λεωφόροι και η μεγαλοπρεπής αρχιτεκτονική προσκαλούν τους επισκέπτες σε εκτεταμένες εξερευνήσεις.

Εάν κάνετε μια περιηγημένη περιήγηση με κινητήρα στην πόλη δεν είναι στον προϋπολογισμό σας, σκεφτείτε μια φτηνή εναλλακτική λύση ενοικίασης ποδηλάτων που ονομάζεται City Bike.

Πώς λειτουργεί στη Βιέννη

Το City Bike διαθέτει ποδήλατα προς ενοικίαση σε 120 σταθμούς σε όλη την πόλη. Βρίσκονται συχνά κοντά σε στάσεις μαζικής διέλευσης ή πάρκα. Η πρώτη σας χρήση απαιτεί ένα τέλος εγγραφής € 1. Αυτό μπορεί να γίνει στο διαδίκτυο (ή στο smartphone σας) με πιστωτική κάρτα ή χρεωστική κάρτα από αυστριακή τράπεζα.

Η πρώτη σας ώρα είναι δωρεάν. Η δεύτερη ώρα εκκίνησης κοστίζει μόνο 1 €. Στην αρχή της τρίτης ώρας, θα ξεκινήσετε να πληρώνετε 2 ευρώ ανά 60 λεπτά και από την τέταρτη έως την 120ή ώρα, το κόστος είναι € 4.

Θυμηθείτε ότι αν πάτε ακόμα ένα λεπτό στην επόμενη ώρα, πληρώνετε για ολόκληρη την ώρα. Όσοι ξεπερνούν τις 120 ώρες ή χάνουν τη μοτοσυκλέτα επιβάλλονται ποινή ύψους € 600.

Μια άλλη λέξη για αυτή την πρώτη ελεύθερη ώρα: Εάν επιστρέψετε το ποδήλατο, πάρτε τουλάχιστον 15 λεπτά διάλειμμα, και στη συνέχεια ξεκινήστε μια νέα βόλτα, θα πάρετε μια άλλη ώρα δωρεάν.

Ο δικτυακός τόπος City Bike παρέχει επίσης πληροφορίες για το πόσα ποδήλατα είναι διαθέσιμα σε ένα συγκεκριμένο σταθμό, έτσι ώστε όσοι θέλουν να εξερευνήσουν ως ομάδα μπορούν να σχεδιάσουν ανάλογα.

Παρόλο που υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ποδηλάτων, προγραμματίζετε τις περιόδους απασχόλησης του χρόνου. Το επιλεγμένο σημείο αναχώρησής σας στην πόλη μπορεί να είναι μικρότερο από ποδήλατα, αν είναι κοντά σε ένα βασικό αξιοθέατο.

Μια άλλη πιθανή κατάσταση είναι η έλλειψη κενών χώρων στον τόπο όπου θέλετε να επιστρέψετε το ποδήλατο. Μια οθόνη τερματικού στην τοποθεσία θα εμφανίσει άλλους κοντινούς σταθμούς που έχουν κενές θέσεις. Τοποθετήστε την κάρτα σας στο τερματικό, το οποίο είναι προγραμματισμένο να αναγνωρίζει αυτές τις καταστάσεις και να σας δώσει επιπλέον 15 δωρεάν λεπτά για να κανονίσετε την επιστροφή.

Ένας Λόγος Προσοχής

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ευκαιρίες ταξιδιού του προϋπολογισμού, υπάρχει μια λεπτή εκτύπωση που δεν μπορεί να αγνοηθεί καθώς ολοκληρώνετε την ενοικίαση ποδηλάτων στη Βιέννη.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τη διαδικασία του City Bike για την επιστροφή του ποδηλάτου. Ελέγξτε αν το κιβώτιο ποδηλάτου στο οποίο επιστρέφετε δεν είναι κλειδωμένο, στη συνέχεια πιέστε το ποδήλατο σε αυτό το ξεκλείδωτο κιβώτιο. Ένα πράσινο φως πρέπει να αρχίσει να αναβοσβήνει και να παραμένει αναμμένο. Αυτό είναι το μήνυμα ότι η περίοδος ενοικίασής σας έχει λήξει επίσημα. Τα ποδήλατα που βρέθηκαν ξεκλείδωτα θα επιβαρύνονται με € 20. Θυμηθείτε, έχουν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Μια άλλη μέριμνα για όσους έχουν περιορισμένα πιστωτικά όρια: η City Bike θα προ-εξουσιοδοτήσει € 20 στην κάρτα σας και αυτό το ποσό θα μετρηθεί έναντι του πιστωτικού σας ορίου για τρεις εβδομάδες. Σημειώστε ότι το ποσό αυτό δεν χρεώνεται στον λογαριασμό σας. Είναι μια κατάθεση που η εταιρεία θα κρατήσει μόνο αν δεν ακολουθήσετε σωστή διαδικασία επιστροφής του ποδηλάτου ή να υποστείτε κάποια άλλη ζημιά που σχετίζονται με χρέωση. Οι κάρτες πίστωσης που λειτουργούν στο σύστημα City Bike περιλαμβάνουν MasterCard, Visa και JCB.

Μια τελευταία προειδοποίηση: αν δεν ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία και κάποιος άλλος παίρνει το ξεκλείδωτη μοτοσυκλέτα, θα είστε στο γάντζο είτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μίσθωσης είτε για το απότομο τέλος αντικατάστασης των € 600. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει αυτές τις διαδικασίες. Οι απορίες της άγνοιας σχετικά με τους κανόνες δεν είναι πιθανό να σας βοηθήσουν αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα.

Παραδείγματα άλλων σημαντικών επιλογών ενοικίασης ποδηλάτων

Το μοντέλο που χρησιμοποιεί το City Bike είναι αρκετά τυπικό, αλλά πάντα ελέγχει τις συγκεκριμένες προσδοκίες οποιασδήποτε υπηρεσίας πριν από την πραγματοποίηση σχεδίων.

Το Villo εξυπηρετεί τις Βρυξέλλες με ένα σύστημα σύνδεσης και μια δομή επιτοκίων παρόμοια με το City Bike της Βιέννης. Για λιγότερο από € 2, η υπηρεσία πωλεί μια κάρτα που είναι καλή για μια ολόκληρη ημέρα ενοικίασης.

Στη Γερμανία, η Deutsche Bahn προσφέρει μια υπηρεσία που ονομάζεται Call a Bike. Τα γραφεία ενοικίασης ποδηλάτων βρίσκονται σε σταθμούς ICE σε 50 γερμανικές πόλεις. Μια γρήγορη διαδικασία εγγραφής παρέχει πρόσβαση σε ένα από τα 13.000 ποδήλατά τους.

Η Κοπεγχάγη φιλοξενεί το Bycyklen, όπου τα ποδήλατα είναι εξοπλισμένα με μικρούς κινητήρες που βοηθούν στην επίτευξη ταχύτητας έως και 24 χλμ. / Ώρα. Οι μπαταρίες είναι καλές μόνο για περίπου 25 χιλιόμετρα πριν την ανανέωση. Οι ωριαίες χρεώσεις ξεκινούν από 30K, δηλαδή περίπου 5 δολάρια.

Στο Μόντρεαλ , η υπηρεσία Bixi λειτουργεί σε 540 σταθμούς μεταξύ 15 Απριλίου και 15 Νοεμβρίου. Όπως το City Bike, η Bixi θα προσθέσει 15 δωρεάν λεπτά αν φτάσετε σε ένα σημείο απόρριψης που είναι γεμάτο.

Σε αυτές και σε πολλές άλλες πόλεις, θα παρατηρήσετε ότι η ποδηλασία είναι μια κοινή μέθοδος για να περάσετε γύρω από την πόλη, ειδικά στις υπερκινητικές τουριστικές περιοχές. Μια αρχή του κοινού προϋπολογισμού ταξιδιού απαιτεί να αναλάβετε τις καθημερινές πρακτικές των ανθρώπων στην πόλη προορισμού σας. Μια ενοικίαση ποδηλάτων θα σας βάλει δίπλα σε άλλους ντόπιους που έχουν ανακαλύψει τις απολαύσεις μιας χαλαρής διαδρομής μέσα από μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αστικά τοπία του κόσμου.