Πώς να χρησιμοποιήσετε τις τουαλέτες στη Γαλλία

Χρησιμοποιώντας μια τουαλέτα μπορεί να ακούγεται σαν το απλούστερο των εργασιών, αλλά αν δεν είστε συνηθισμένοι στη Γαλλία και τα γαλλικά υδραυλικά, μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική άσκηση. Μάθετε ποια είναι τα διάφορα είδη των johns που παίρνουν σε αυτή τη χώρα, πώς να τα ξεπλύνετε, πόσο θα σας κοστίσει και άλλα μυστικά να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, ώστε να μην κάνετε το λάθος πράγμα.

Οι γαλλικές τουαλέτες είναι αναπόσπαστο μέρος ορισμένων από τα πράγματα που ίσως δεν σας αρέσει στη Γαλλία.

Ελέγξτε εδώ τις κακές, άσχημες και δύσκολες πτυχές της Γαλλίας .

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: ποικίλλει (ahem!)

Εδώ είναι πώς:

  1. Βρείτε ένα μπάνιο. Αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο, καθώς οι δημόσιες τουαλέτες δεν είναι απαραίτητα άφθονα. Τα εμπορικά κέντρα ή τα εμπορικά κέντρα έχουν συνήθως μια δημόσια τουαλέτα που είναι πάντα καλά σήμανση, όπως και μερικές δημοφιλείς υπαίθριους χώρους. Τα πάρκα τείνουν να έχουν τα κοινόχρηστα λοβούς τουαλέτας. Χειρότερη περίπτωση, ποπ σε ένα καφενείο, παραγγείλετε έναν καφέ και χρησιμοποιήστε τις εγκαταστάσεις τους. Εάν είστε τολμηροί, μεταβείτε σε ένα πολυάσχολο και πηγαίνετε κατ 'ευθείαν στο μπάνιο, στη συνέχεια αφήστε και σώστε τον εαυτό σας μερικά ευρώ. Αλλά πολλά από αυτά είναι κάτω, οπότε μπορεί να είναι μια δύσκολη επιλογή. Ψάξτε για σημάδια που λένε, "τουαλέτες" ή "WC" Σε ένα καφενείο οι τουαλέτες είναι πιθανό να είναι unisex.
  2. Μεγέθυνση του μπάνιου μόλις εισέλθετε. Ενώ είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένες αυτές τις μέρες, κάποιοι ακόμα έχουν μια δοξασμένη τρύπα στο πάτωμα. Είστε υποτιθέμενοι να καταλήγετε και να πετάξετε. Ωστόσο, αυτό δεν συνιστάται πραγματικά. Και η έκπλυση αυτού του είδους της τουαλέτας μπορεί να είναι δύσκολη. αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ξεπλύνετε και τρέξτε για να αποφύγετε το νερό να πέφτει πάνω από τα πόδια σας. Εάν δεν χρειάζεται να πάτε πολύ άσχημα, αναζητήστε το επόμενο μπάνιο.
  1. Ξεπλύνετε. Εύκολο, σωστά; Λοιπόν, υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να βγάλουν από τους αμύητους. Οι μηχανισμοί πλύσης στις γαλλικές τουαλέτες δεν είναι πάντα στο πίσω μέρος. Μερικές φορές υπάρχει μια αλυσιδωτή κνήμη που κρέμεται από ψηλά, μερικές φορές θα βρείτε ένα πέταλο ποδιού στο έδαφος. Μερικές φορές υπάρχει ένα κουμπί στην κορυφή, μερικές φορές δύο (πιέζοντας και τα δύο θα κάνουν την τουαλέτα να συνεχίζει να ξεπλένει). Ή υπάρχει ένα κουμπί που πρέπει να τραβήξετε (αλλά όχι πάρα πολύ δυνατά, μπορεί να έρχεται μακριά στο χέρι σας.) Συχνά υπάρχει ένα μεγάλο, ορθογώνιο μπαρ στον πίσω τοίχο. Πιέστε ή τραβήξτε ό, τι βρίσκετε, αλλά προσπαθήστε συνεχώς. τελικά θα το κάνετε σωστό.
  1. Αν συναντήσετε μια υπαίθρια δημόσια τουαλέτα με υπόστρωμα, είναι ένα κομμάτι της δικής τους κατηγορίας και μπορεί να είναι μάλλον τρομακτικό και συγκεχυμένο. Απλώς ανεβείτε και κοιτάξτε για να δείτε εάν είναι απασχολημένος (κόκκινη ή πράσινη κουκίδα φωτίζεται από την πόρτα). Τοποθετήστε την αλλαγή σας και περιμένετε να ανοίξει αυτόματα η πόρτα. Είσοδος και η πόρτα κλείνει αυτόματα. Εάν είστε εκεί 15 λεπτά ή περισσότερο, η πόρτα θα ανοίξει. Αυτά μπορεί να φαίνονται ανθυγιεινά, αλλά στην πραγματικότητα απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση και είναι εκπληκτικά καλό να χρησιμοποιηθούν, μόλις τα συνηθίσετε.

Συμβουλές:

  1. Πάντα έχετε μικρή αλλαγή σε σας (που είναι πάντα μια καλή ιδέα). Πολλές τουαλέτες είναι μόνο αμοιβές, μερικές φορές επανδρωμένες από έναν υπάλληλο και μερικές φορές δέχονται αλλαγή για να μπουν. Οι υπαίθριοι τοίχοι τουαλέτας απαιτούν ακριβή αλλαγή, οπότε έχετε ευρώ και 50-εκατοστά κομμάτια στο χέρι.
  2. Μην εκπλαγείτε από unisex μπάνια, ή άνδρες και γυναίκες δωμάτια με κοινό λόμπι. Οι Γάλλοι δεν είναι σχεδόν τόσο κρεμασμένοι για ξεχωριστές τουαλέτες, όπως, για παράδειγμα, οι Αμερικανοί. Αναπόφευκτα θα τα βρείτε σε μικρά εστιατόρια.
  3. Πριν εισέλθετε, ελέγξτε αν το χαρτί υγείας είναι έξω από το περίπτερο. Μερικές φορές υπάρχουν διανεμητές στην περιοχή του νεροχύτη και του καθρέφτη, αλλά δεν υπάρχει χαρτί μέσα στο περίπτερο. Σε περίπτωση αμφιβολίας, κρατήστε τους χαρτοβιομηχανικούς χαρτοφύλακες κάπου βολικό.
  1. Εάν επισκέπτεστε τα πολυάσχολα εστιατόρια γρήγορου φαγητού, SAVE YOUR RECEIPT. Συνήθως περιέχει έναν κωδικό για να μπείτε στην τουαλέτα εκεί. Εάν δεν έχετε τον κωδικό, μπορείτε πάντα να στέκεστε έξω από το μπάνιο και να περιμένετε κάποιον να βγει.
  2. Μην εκπλαγείτε αν το υπαίθριο κοινόχρηστο μπάνιο του σπιτιού υποδιαιρεθεί. Στην εμπειρία πολλών ανθρώπων, περισσότερα είναι εκτός λειτουργίας ( υπηρεσίες ορνιθοπανίδας ) από την εργασία. Πηγαίνετε στην επόμενη θέση και θα δείτε ένα άλλο.
  3. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις τουαλέτες των αυτοκινητοδρόμων στις μικρές Aires (στάσεις αυτοκινητόδρομου). Μπορούν να είναι αρκετά φάουλ καθώς δεν καθαρίζονται πολύ συχνά και στη συνέχεια όχι πολύ καλά. Αν βρίσκεστε σε αυτοκινητόδρομο, προσπαθήστε να προσεγγίσετε έναν σημαντικό χώρο εξυπηρέτησης.

Περισσότερες συμβουλές για τα γαλλικά τελωνεία ίσως χρειαστεί να μάθετε

Πριν ταξιδέψετε

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans