Γάλλοι τελωνειακοί κανονισμοί

Γαλλικοί τελωνειακοί κανονισμοί σχετικά με το τι πρέπει να πάρετε από και προς τη Γαλλία

Όταν εισέρχεστε στη Γαλλία ή σε οποιαδήποτε χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει ένα όριο για τα αντικείμενα που μπορούν να φέρουν οι τουρίστες στη χώρα που επισκέπτεστε χωρίς να πληρώσετε καθήκοντα. Με μια χώρα όπως η Γαλλία, είναι επίσης σημαντικό για πολλούς ταξιδιώτες να γνωρίζουν πόσα κρασιά μπορούν να φέρουν πίσω στο σπίτι. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές σχετικά με τους τελωνειακούς κανονισμούς στη Γαλλία, για τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε.

Οι Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες μπορούν να φέρουν αγαθά προς ή από τη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρις ορισμένης αξίας, προτού καταβάλουν δασμούς, ειδικούς φόρους κατανάλωσης ή ΦΠΑ (Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, αποκαλούμενος TVA στη Γαλλία).

Φέρνοντας αγαθά στη Γαλλία χωρίς να πληρώνουν δασμούς

Προϊόντα καπνού
Όταν εισέρχονται στη Γαλλία αεροπορικώς ή δια θαλάσσης , τα άτομα άνω των 17 ετών μπορούν να φέρουν τα ακόλουθα προϊόντα καπνού μόνο για προσωπική χρήση:

Εάν έχετε ένα συνδυασμό, πρέπει να διαιρέσετε το επίδομα. Για παράδειγμα, μπορείτε να φέρετε 100 τσιγάρα και 25 πούρα. Ανάλογα με το πόσο κοστίζουν αυτά τα στοιχεία είναι εκεί που ζείτε, ίσως θελήσετε να μεταφέρετε τα τσιγάρα μαζί σας. Οι τιμές των γαλλικών τσιγάρων καθορίζονται από την κυβέρνηση και είναι αρκετά υψηλές.

Κατά την είσοδό τους στη Γαλλία , τα άτομα ηλικίας άνω των 17 ετών μπορούν να φέρουν τα ακόλουθα προϊόντα καπνού μόνο για προσωπική χρήση :

Οι κανόνες για συνδυασμούς οποιωνδήποτε από αυτούς είναι οι ίδιοι με τους παραπάνω.

Αλκοόλ

Τα άτομα άνω των 17 ετών μπορούν να προσφέρουν τα ακόλουθα μόνο για προσωπική χρήση :

Άλλα αγαθά

Αν υπερβείτε αυτά τα όρια, θα πρέπει να το δηλώσετε και ίσως χρειαστεί να καταβάλετε τελωνειακό δασμό. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε παραλάβει μια τελωνειακή μορφή ενώ είστε ακόμα στο αεροπλάνο, πράγμα που θα σας βοηθήσει να απλοποιήσετε αυτή τη διαδικασία.

Χρήματα

Εάν προέρχεστε από χώρες εκτός της ΕΕ και έχετε ποσά ίσα ή μεγαλύτερα των € 10.000 (ή την ισοδύναμη αξία σε άλλα νομίσματα), πρέπει να δηλώσετε τα στοιχεία αυτά στο τελωνείο κατά την άφιξη ή την αναχώρηση από τη Γαλλία. Συγκεκριμένα, πρέπει να δηλωθούν τα εξής: μετρητά (τραπεζογραμμάτια)

Περιορισμένα εμπορεύματα

Φέρνοντας το κατοικίδιό σας στη Γαλλία

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να φέρουν κατοικίδια ζώα (μέχρι πέντε ανά οικογένεια). Κάθε γάτα ή σκύλος πρέπει να είναι τουλάχιστον τριών μηνών ή να ταξιδεύει με τη μητέρα του. Το κατοικίδιο ζώο πρέπει να διαθέτει αναγνωριστικό μικροτσίπ ή τατουάζ και πρέπει να διαθέτει αποδεικτικό εμβολιασμού κατά της λύσσας και πιστοποιητικό υγείας κτηνιάτρου που να έχει ημερομηνία μικρότερη των 10 ημερών πριν από την άφιξή του στη Γαλλία.

Θα χρειαστεί επίσης μια δοκιμή που να δείχνει την παρουσία του αντισώματος της λύσσας.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι πρέπει να ελέγξετε τους κανονισμούς για την επιστροφή του ζώου σας στο σπίτι. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε καραντίνα για κατοικίδια ζώα από άλλες χώρες για εβδομάδες.

Αποθηκεύστε τα Παραστατικά σας για Τελωνεία

Ενώ είστε εκεί, αποθηκεύστε όλες τις αποδείξεις σας. Δεν είναι μόνο χρήσιμη η αντιμετώπιση των τελωνειακών υπαλλήλων όταν επιστρέφετε στην πατρίδα σας, αλλά ενδέχεται να δικαιούστε επιστροφή των φόρων που δαπανήθηκαν στη Γαλλία κατά την επιστροφή σας.

Οι τελωνειακοί κανονισμοί όταν εγκαταλείπετε τη Γαλλία

Όταν επιστρέψετε στη χώρα σας, θα υπάρχουν και τελωνειακοί κανονισμοί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με την κυβέρνησή σας πριν πάτε. Για τις ΗΠΑ, παρουσιάζονται μερικές από τις σημαντικές πτυχές των τελωνειακών κανονισμών εισόδου:

Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορείτε να πάρετε στη Γαλλία, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή στη Γαλλία.

Περισσότερες πληροφορίες προτού ταξιδέψετε στη Γαλλία

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans