Απαιτήσεις Visa για την επίσκεψη στη Γαλλία

Αναρωτιέστε αν χρειάζεστε βίζα για το επερχόμενο ταξίδι σας στο Παρίσι ή τη Γαλλία; Ευτυχώς, η Γαλλία έχει πολύ χαλαρές απαιτήσεις εισόδου για ξένους ταξιδιώτες που διαμένουν λιγότερο από 90 ημέρες. Εάν σκοπεύετε να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο στη Γαλλία, θα χρειαστεί να ελέγξετε την ιστοσελίδα της γαλλικής πρεσβείας ή το προξενείο της χώρας ή της πόλης σας για να πάρετε βίζα για μακροχρόνια διαμονή.

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε όλα τα έγγραφα που χρειάζεστε για να εισέλθετε στη χώρα πριν ταξιδέψετε.

Με την ενίσχυση της ασφάλειας στη Γαλλία λόγω πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, που στέλνονται σπίτι στα γαλλικά σύνορα επειδή δεν έχουν τα χαρτιά σας τέλεια, είναι περισσότερο πιθανό από ό, τι θα μπορούσε να ήταν στο παρελθόν.

Πολίτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά

Καναδοί και Αμερικανοί κάτοικοι που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Γαλλία για σύντομες επισκέψεις δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη χώρα. Ένα έγκυρο διαβατήριο είναι επαρκές. Υπάρχουν, ωστόσο, εξαιρέσεις από τον κανόνα αυτό για τις ακόλουθες κατηγορίες επισκεπτών:

Αν ανήκετε σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση θεώρησης βραχείας διαμονής στην πρεσβεία ή το προξενείο που βρίσκεται πιο κοντά σας. Οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να συμβουλεύονται τη γαλλική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερες λεπτομέρειες.

Καναδοί πολίτες μπορούν να βρουν εδώ το κοντινότερο γαλλικό προξενείο.

Απαιτήσεις Visa για επισκέψεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Επειδή η Γαλλία είναι μία από τις 26 ευρωπαϊκές χώρες που ανήκουν στο έδαφος του Σένγκεν, οι κάτοχοι διαβατηρίων ΗΠΑ και Καναδά μπορούν να εισέλθουν στη Γαλλία μέσω οποιασδήποτε από τις ακόλουθες χώρες χωρίς θεώρηση ή διαβατήριο.

Σημειώστε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. θα χρειαστεί να περάσετε από τις επιθεωρήσεις μετανάστευσης στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου, δείχνοντας στους υπαλλήλους σας το έγκυρο διαβατήριο σας και απαντώντας σε τυχόν απορίες που μπορεί να έχουν σχετικά με τη φύση και / ή τη διάρκεια της διαμονής σας.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά δεν χρειάζονται βίζες για να ταξιδεύουν μέσω γαλλικών αερολιμένων σε χώρες εκτός της Σένγκεν. Ωστόσο, θα ήταν έξυπνο να επαληθεύσετε την υποχρέωση θεώρησης για τον τελικό προορισμό σας, παρά τη διακοπή που μπορεί να έχετε στη Γαλλία.

Κάτοχοι διαβατηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι ταξιδιώτες με διαβατήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απαιτείται να έχουν θεώρηση για να εισέλθουν στη Γαλλία και μπορούν να παραμείνουν, να ζουν και να εργάζονται στη Γαλλία χωρίς περιορισμό. Εντούτοις, μπορείτε να εγγραφείτε στην τοπική αστυνομία στη Γαλλία και στην πρεσβεία της χώρας σας ως προφύλαξη ασφαλείας. Αυτό συνιστάται επίσης για όλους τους αλλοδαπούς που διαμένουν στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των κρατών μελών της ΕΕ.

Άλλες εθνικότητες

Εάν δεν είστε Καναδός ή Αμερικανός πολίτης, ούτε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κανόνες θεωρήσεων είναι ιδιαίτεροι για κάθε χώρα.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις θεωρήσεις που αντιστοιχούν στην κατάστασή σας και τη χώρα προέλευσής σας στη γαλλική προξενική ιστοσελίδα.