Φόρος ιδιοκτησίας Αριζόνα

Οι τιμές στα σπίτια που κατείχαν ιδιοκτήτες παραμένουν χαμηλά σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Αριζόνα καταβάλλουν φόρο ακίνητης περιουσίας στην εκτιμώμενη αξία της φορολογητέας περιουσίας στην πολιτεία, με μέσο ποσοστό 8,45%, πολύ χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο 1,211%. Το ποσό του φόρου ακίνητης περιουσίας που ισχύει για κάθε αγροτεμάχιο ισούται με το άθροισμα των κρατικών, νομαρχιακών, δημοτικών, σχολικών και ειδικών επιτοκίων, τα οποία διαφέρουν από πόλη σε πόλη και από νομό σε νομό.

Εκτιμώμενη αξία έναντι αγοραίας αξίας

Πολλοί ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας της Αριζόνα και υποψήφιοι ιδιοκτήτες ακινήτων υπολογίζουν λανθασμένα τον αναμενόμενο φόρο τους ως ευθεία 10 τοις εκατό της αξίας, πιστεύοντας ότι θα χρωστούν 35.000 δολάρια ετησίως σε φόρους σε ένα σπίτι $ 350.000.

Στην πραγματικότητα, οι φόροι ιδιοκτησίας της Αριζόνα στις κατοικίες που κατέχουν οι ιδιοκτήτες εισπράττονται με βάση την περιορισμένη αξία ιδιοκτησίας (LPV) ή την εκτιμώμενη αξία. Δεν πληρώνετε τους φόρους ακίνητης περιουσίας σας με βάση την πλήρη αξία μετρητών (FCV) ή την τρέχουσα αγοραία αξία του ακινήτου σας. Στην περιφέρεια Maricopa , όπου βρίσκονται οι Phoenix και Scottsdale, ο δείκτης αξιολόγησης για ιδιόκτητη κατοικία είναι 10%.

Το LPV είναι συνήθως μικρότερο από το FCV, και από το νόμο δεν μπορεί ποτέ να είναι υψηλότερο. Έτσι, εάν το LPV του σπιτιού σας είναι εγκατεστημένο σε $ 200.000, πληρώνετε φόρο ακίνητης περιουσίας με βάση την εκτιμώμενη αξία των $ 20.000. Ένας νόμος του 2012 περιορίζει επίσης τις αυξήσεις του LPV σε 5% ή λιγότερο από έτος σε έτος, πράγμα που σημαίνει ότι οι φόροι ιδιοκτησίας δεν συμβαδίζουν πάντα με την αύξηση των αξιών των ακινήτων.

Φόρος ακίνητης περιουσίας της Αριζόνα

Οι πόλεις, τα σχολεία, τα υδατικά διαμερίσματα, τα κολέγια της κοινότητας και τα θέματα ομολόγων συμβάλλουν στον προσδιορισμό του συγκεκριμένου φορολογικού σας συντελεστή. Ο μέσος φορολογικός συντελεστής για τα σπίτια στην Αριζόνα πριν από τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις συνήθως προσγειώνεται μεταξύ $ 12 και $ 13 ανά $ 100 αξίας (2016).

Επομένως, εάν ο LPV του οίκου Phoenix είναι εγκατεστημένος στα 200.000 δολάρια, με εκτιμώμενη αξία 20.000 δολαρίων και οι φόροι ακίνητης περιουσίας σας ήταν ακριβώς 13 δολάρια ανά 100 δολάρια εκτιμώμενης αξίας, θα πληρώσατε 2.600 δολάρια ετησίως σε φόρο ακίνητης περιουσίας.

Λάβετε υπόψη ότι η υπόθεση του 13% της εκτιμώμενης αξίας ήταν για παράδειγμα μόνο σκοπούς.

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής σε ένα συγκεκριμένο έτος μπορεί να είναι υψηλότερος ή χαμηλότερος. Μπορεί επίσης να διαφέρει από πόλη σε πόλη εντός Maricopa County και μπορεί να είναι διαφορετική εκεί σε σχέση με άλλες κομητείες της Αριζόνα.

Οι βασικοί φορολογικοί συντελεστές χρηματοδοτούν κυβερνητικές οντότητες, ενώ οι δευτερεύοντες φορολογικοί συντελεστές χρηματοδοτούν ειδικές περιφέρειες και ομολογίες. Για τα σπίτια που κατέχονται από ιδιοκτήτες, ο συνολικός συντελεστής πρωτοβάθμιου φόρου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1 τοις εκατό της περιορισμένης αξίας του ακινήτου. Το κράτος παρέχει ένα φορολογικό πλεονέκτημα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπερβαίνουν αυτό το κατώτατο όριο, μειώνοντας τον φόρο περιουσίας του ιδιοκτήτη σπιτιού για να αντισταθμίσει, καλύπτοντας τη διαφορά. Τα σπίτια με άλλους πλην του ιδιοκτήτη, παραδείγματος χάρη, ενοικιαζόμενα ακίνητα ή αυτά που διαμένουν ως διακοπές ή δεύτερη κατοικία, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μείωση αυτή.

Αξιολογημένη αξία

Μπορείτε να βρείτε την εκτιμώμενη αξία για ένα σπίτι στο Maricopa County στην ιστοσελίδα αξιολογητή του Maricopa County.

Η πλήρης αξία μετρητών, ο αριθμός που χρησιμοποιεί ο αξιολογητής για τον προσδιορισμό της εκτιμώμενης αξίας, σπάνια φτάνει στην τιμή της αγοράς. Αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει το χρονοδιάγραμμα της αγοράς ακινήτων στην οποία βασίζονται οι αξίες ή στρογγυλοποιείται από το γραφείο του αξιολογητή (και πάντα στρογγυλεύονται υπέρ σας). Αν χρησιμοποιείτε την τρέχουσα τιμή αγοράς του σπιτιού σας ως εκτίμηση, ο φόρος ακίνητης περιουσίας της Αριζόνα θα είναι πιθανώς χαμηλότερος όταν λάβετε πραγματικά το λογαριασμό σας.

Κάθε χρόνο, ο αξιολογητής στέλνει μια ενημερωμένη αξιολόγηση σχετικά με την αξία του σπιτιού, η οποία καθορίζει τον φόρο ακίνητης περιουσίας σας. Το γραφείο του αξιολογητή χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων πωλήσεων στη γειτονιά, απόσταση από μεγάλες διασταυρώσεις ή διαφορετικές ζώνες, τοπογραφία, θέα, κατακόρυφο τετραγωνικό μέτρο, μέγεθος παρτίδας και στοιχεία και πολλά άλλα. Ένας υπολογιστής αναλύει τις συγκεντρωμένες πληροφορίες για να αποδείξει την εκτίμησή σας. Εάν διαφωνείτε με τις πληροφορίες που λαμβάνετε από τον αξιολογητή, μπορείτε να προσφύγετε εντός 60 ημερών από την ημερομηνία που ο αξιολογητής απέστειλε την ειδοποίηση. Αλλά προσέξτε τις απάτες που σας ζητούν να πληρώσετε ένα τέλος για να μειώσετε τους φόρους ιδιοκτησίας σας ή να ασκήσετε έφεση.

Φορολογικές συλλογές ακινήτων

Ο ταμίας του Maricopa County στέλνει ένα ημιετές νομοσχέδιο στον ιδιοκτήτη του σπιτιού ή σε ένα συμβαλλόμενο μέρος που ορίζει ο ιδιοκτήτης (όπως μια εταιρία υποθηκών, εάν έχετε μηνιαίο κατασχεθέντα φόρο ακίνητης περιουσίας στην Αριζόνα).

Θυμηθείτε, ο εκτιμητής καθορίζει την αξία του ακινήτου και ο ταμίας χρεώνετε για τους φόρους ακίνητης περιουσίας σας στην Αριζόνα.

Οι φορολογικοί συντελεστές και οι κανόνες που παρουσιάζονται εδώ είναι μόνο για ενημέρωση και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Συμβουλευτείτε τον φορολογικό σας σύμβουλο με συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τους φόρους ιδιοκτησίας σας.