Σύμφωνο Γάμος στην Αριζόνα

Η Αριζόνα είναι ένα από τα τρία μόνο κράτη που επιτρέπει γάμους των συμφώνων

Στις 21 Αυγούστου 1998, η Αριζόνα ενσωμάτωσε στο καθεστώς ένα είδος γάμου που ονομάζεται γάμος διαθήκης . Η συναίνεση των ενηλίκων που υποβάλλουν αίτηση για άδεια γάμου στην Αριζόνα μπορεί να αναφέρει με την αίτησή τους ότι επιθυμούν το γάμο να είναι γάμος διαθήκης. Ο νόμος μπορεί να βρεθεί στο ARS , Τίτλος 25, Κεφάλαιο 7, Τμήματα 25-901 έως 25-906.

Τι είναι ένας γάμος των συμφώνων, εν συντομία

Τι σημαίνει πραγματικά ένας γάμος διαθήκης και γιατί θα επιλέξει ένα ζευγάρι να το κάνει;

Ουσιαστικά, αποκλείει το διαζύγιο "χωρίς λάθη". Ένα άτομο δεν μπορεί να αποφασίσει από μόνο του να διαλύσει το γάμο στο μέλλον, εκτός αν υπάρχουν ελαφρυντικές περιστάσεις, που περιγράφονται παρακάτω. Οι συζυγικοί γάμοι είναι πιθανώς πιο συνηθισμένοι σε περιπτώσεις όπου το ζευγάρι είναι πολύ θρησκευόμενο, αν και τεχνικά η θρησκεία δεν παίζει ρόλο στις νομικές πτυχές αυτής της σύμβασης γάμου. Προοριζόταν να είναι ένας τρόπος να ενισχυθεί ο θεσμός του γάμου, να ενισχυθούν οι οικογένειες και να μειωθεί το ποσοστό διαζυγίου. Τόσο λίγα ζευγάρια επιλέγουν γάμους διαθήκης, δεν έχει επιτευχθεί ο συνολικός αυτός αντίκτυπος.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για ένα σύμφωνο γάμου στην Αριζόνα

Σύμφωνα με το Νόμο περί γάμου της σύμβασης της Αριζόνα του 1998, ένα ζευγάρι που επιθυμεί να συνάψει γάμο διαθήκης πρέπει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

1 - Το ζευγάρι πρέπει να συμφωνήσει, γραπτώς, ως εξής:

Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ο γάμος είναι μια διαθήκη μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας που συμφωνούν να ζουν μαζί ως σύζυγος για όσο και οι δύο ζουν. Έχουμε επιλέξει ο ένας τον άλλο προσεκτικά και έχουμε λάβει προγαμιαίες συμβουλές σχετικά με τη φύση, τους σκοπούς και τις ευθύνες του γάμου. Καταλαβαίνουμε ότι ένας γάμος διαθήκης είναι για τη ζωή. Εάν βιώνουμε τις οικογενειακές δυσκολίες, δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε εύλογη προσπάθεια για να διατηρήσουμε τον γάμο μας, συμπεριλαμβανομένης της συμβίωσης των συντρόφων.

Με πλήρη γνώση του τι σημαίνει αυτή η δέσμευση, δηλώνουμε ότι ο γάμος μας θα δεσμευτεί από τον νόμο της Αριζόνα για τους γάμους διαθήκης και υποσχόμαστε να αγαπάμε, να τιμούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο ως σύζυγο και για τη υπόλοιπη ζωή μας.

2 - Το ζευγάρι πρέπει να υποβάλει ένορκη βεβαίωση που να δηλώνει ότι έχει λάβει προγαμιαία συμβουλευτική από ένα μέλος του κληρικού ή από σύμβουλο γάμου, και συμβολαιογραφείται από το πρόσωπο αυτό, που περιλαμβάνει μια συζήτηση για τη σοβαρότητα του διαζυγίου γάμου, ότι ο γάμος είναι δέσμευση για τη ζωή, ότι θα αναζητήσουν συμβίωση γάμου όταν είναι απαραίτητο και αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς για το πώς μπορεί να τερματιστεί ο γάμος της διαθήκης.

Εάν ένα παντρεμένο ζευγάρι αποφασίσει ότι θα ήθελε να αλλάξει τον υπάρχοντα γάμο του με έναν γάμο διαθήκης, μπορεί να το κάνει χωρίς συμβουλευτική, υποβάλλοντας βεβαίωση και τέλη.

Μπορείτε να έχετε ποτέ ένα διαζύγιο;

Ο γάμος της διαθήκης είναι πιο δύσκολο να διαλυθεί από έναν «κανονικό» γάμο. Ένα δικαστήριο μπορεί να χορηγήσει διαζύγιο μόνο σε ένα ζευγάρι για έναν από αυτούς τους οκτώ λόγους:

  1. Μοιχεία.
  2. Ένας σύζυγος διαπράττει κακούργημα και έχει καταδικαστεί σε θάνατο ή φυλάκιση.
  3. Ένας σύζυγος έχει εγκαταλείψει το άλλο για τουλάχιστον ένα έτος και αρνείται να επιστρέψει.
  4. Ένας σύζυγος έχει καταχραστεί σωματικά ή σεξουαλικά το άλλο, παιδί, συγγενή του συζύγου που ζει μόνιμα μαζί του ή έχει διαπράξει πράξη ενδοοικογενειακής βίας.
  5. Οι σύζυγοι ζουν χωριστά και χωρίζονται συνεχώς χωρίς συμφιλίωση για τουλάχιστον δύο χρόνια.
  6. Οι σύζυγοι ζουν χωριστά και χωρίζονται συνεχώς χωρίς συμφιλίωση για ένα τουλάχιστον έτος από την ημερομηνία του νομικού χωρισμού.
  7. Ένας σύζυγος έχει συνηθίσει κατάχρηση ναρκωτικών ή αλκοόλ.
  8. Ο σύζυγος και η σύζυγος αμφότεροι συμφωνούν σε ένα διαζύγιο.

Οι λόγοι για την απόκτηση δικαστικού χωρισμού είναι ελαφρώς διαφορετικοί, αλλά είναι επίσης περιορισμένοι.

Σύμφωνο γάμου στο φυλλάδιο της Αριζόνα

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι κάπως συντομογραφημένες προκειμένου να παρέχουν μια γενική εικόνα της έννοιας των συζυγικών γάμων.

Για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες, μπορείτε να λάβετε ένα αντίγραφο του γάμου των δεσμών στο φυλλάδιο της Αριζόνα στο διαδίκτυο ή μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα μέλος του κληρικού ή έναν σύμβουλο γάμου για ένα αντίγραφο.

Μόνο τρία κράτη (2015) επιτρέπουν γάμους διαθήκης: Αριζόνα, Αρκάνσας και Λουιζιάνα. Μόνο ένα τοις εκατό των επιλέξιμων ζευγαριών επιλέγει έναν γάμο διαθήκης. Στην Αριζόνα, είναι ακόμα λιγότερο από αυτό.